DSC09382
DSC09382

Puur Zee in Wijk aan Zee

Op 10 juli 2018 in Noord-Holland.

We waren ook nog bij Puur Zee, het restaurant van Imko Binnerts. Ik ken hem van het Grand Winston hotel in Rijswijk, waar hij een tijdje het restaurant runde en waar ik schandalig lekker heb gegeten en van Vis & Ko in Haarlem, waar ik wat minder enthousiast over was. Echtgenoot wilde graag eens naar Puur Zee. Nu hadden we de heerlijk-aanbieding (5 gangen voor 49,95), echter we waren er op zondag en op zondag kent men de Family Lunch en die bestaat ook uit 5 gangen en dat was precies wat wij kregen.

Maar laat  ik bij het begin beginnen. Parkeren konden we op eigen terrein. Niet heel veel parkeerplaatsen, maar op niet al te zonnige dagen vermoed ik dat er in de wijk rondom het restaurant best parkeerplekken te vinden zijn. Via de entree loop je langs de bistro, de bar, de keuken helemaal achterin het restaurant in. Uitgevoerd in vrij donkere kleuren met mooie hoge plafonds. Het echtpaar (hij chefkok, zij sommelier) runt in het typische badplaatsgebouw ook een fijn hotel. Voor details verwijs ik graag naar de website.

Een vriendelijke ontvangst door de dienstdoende dame en we kregen een tafeltje (helaas vrij klein) bij het raam met zicht op de mooie bloementuin en een klein terras.

Een aperitief wilden we wel, voor echtgenoot champagne, van Louis Grenelle Poirrier, voor mij een witte wijn, een Reuilly, Les Fossiles, Denis Jamain, die me zeer goed beviel.

Twee knabbels kwamen op tafel; een chips van aubergine en een koekje van parmezaan met in een schaaltje wat baba ganoush. Allebei erg smakelijk, met name de chips van aubergine was opmerkelijk chipserig van structuur. Prachtig glad, licht vet en heerlijk gezouten.

We bekeken de wijnkaart, die hier bewust beperkt is gehouden. Voor de filosofie er achter verwijs ik graag naar de website. Op de website is ook het menu per maand te lezen, genaamd de Puur Zee Seafood Experience (4 gangen 62,50, 5 gangen 72,50, 6 gangen 82,50 en 7 gangen 90,00). Ook heeft men op zondag vanaf 15.00 een High Wine. Ontvangst met een Crèmant de Loire, 5 gerechtjes met proefglazen door de sommelière gekozen wijnen voor 42,50 per persoon.

Van de mooie wijnkaart koos ik een Anjou Blanc, Thibaud  Boudignon, 2015 en ook die beviel uitstekend.

Drie hapjes verschenen.. Op een bordje van links naar rechts een sushi met haring, een bakje met mousse van makreel en een bitterbal met garnalen. Alle drie smakelijke hapjes, met name de sushi was krakend vers gemaakt, want de rijst was nog lichtlauw.

Nadat de wijn was ingeschonken en brood op tafel was gezet kwam het eerste gerecht.  Kreeft / honingtomaat / gerookte mozzarella / basilicum. Flinke stukken perfect gegaarde kreeft kregen we met wat kropsla, wat honingtomaatjes en een salade met kreeft en mozzarella. Het geheel was afgedekt met schuim van honingtomaat. Opvallend vond ik de pittige smaak van de salade. Knap gedaan, want de kreeft bleef goed te proeven. De stukjes zeekraal gaven een extra zilte toets aan het gerecht en de olie met basilicum paste er ook goed bij.

We gingen verder met de zeebaars / Madrilène / ratatouille / zuurdesem. In het bord een perfect gegaard stukje zeebaars met een korst van zuurdesem. Flinterdun en heerlijk krokant. Op de korst een quenelle zeer fijngesneden ratatouille en een plakje gedroogde tomaat. Aan tafel werd de consommé Madrilène erbij geschonken, die prachtig vol van smaak was en perfect paste bij de vis. In de consommé zat wat Madeira.

Het derde gerecht was rode mul / artisjok Barigoule / pistache / olijf / jus à la Bécasse. Een zeer klassiek gerecht dus met de Barigoule-bereiding van de artisjok en de jus à la Bécasse. Op het bord een goed gegaard stukje rode mul. Op de mul wat chips van venkel en erbij wat eekhoorntjesbrood. Verder een salade van artisjok met een saus van barigoule (zoals de bediening het bracht) en aan tafel werd er nog een  jus à la Bécasse bijgeschonken. Ook dit was een goed gerecht. Opvallend was dat de vis telkens werkelijk perfect was. De uitvoering van de gerechten was goed, hoewel ik ze ook toch wel weinig verrassend vond, maar dat kan komen omdat de verwachtingen wellicht wat hoog lagen.

Het laatste visgerecht was Schol ‘uit de Zuid’ / ravioli / cantharel / doperwt / lavas boter / beurre rouge. Een wederom uitstekend stuk gebakken schol kregen we. Erbij een ravioli gevuld met cantharellen en doperwten met crème ervan. Naast de vis en de ravioli ook wat cantharellen en doperwten, een krokantje van aardappel met lavas, wat compote van ui en aan tafel werd er een beurre rouge bij gelepeld. Ook weer een goed gerecht.

Op zondag kun je blijkbaar niet kiezen voor kaas of dessert, want wij kregen de zoete overgang, wat hier het pré-dessert is. Panna cotta / citroen / framboos. In een mooi glas kregen we een frisse panna cotta met citroen met erop vers gedraaid frambozensorbetijs en een framboos. Goede smaken en een prettig fris dessertje.

De dame van de bediening had wat bekenden gespot en spendeerde daar de nodige tijd en decibellen aan, wat er mede toe leidde dat de wachttijd tot het dessert nogal lang werd. Dat was jammer. Overigens een compliment voor de mannelijke bediening, die zeer attent en vriendelijk was.

Het echte dessert was een blanc manger. Met kersen / limoen / yoghurt. Ook in een glas kregen we een blanc manier van en met amandel met een saus van kersen. Erbij gemarineerde kersen en yoghurtijs met limoenzeste. Ook dit was smakelijk en lekker fris.

Bij de espresso kwamen nog wat friandises en een aan tafel gebrande crème brûlée met vanille en ook dat was allemaal smakelijk.

Terugrijdend naar huis concludeerden we dat het allemaal lekker was, dat we goed gegeten hadden, dat het een fijne klassieke keuken is, maar ook dat we niet per se de behoefte hebben nog een keertje te gaan.

 

0 gedachtes over "Puur Zee in Wijk aan Zee"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl