DSC09382
DSC09382

Allure in Rotterdam

Op 16 augustus 2018 in Rotterdam, Zuid-Holland.

We moesten bij de GGD in Rotterdam zijn, ik moest een prik halen in verband met de reis naar Bali en omdat ik graag combineer had ik gereserveerd bij Allure. Allure stond al tijden op mijn wensenlijst, maar zoals zo vaak kwam het er telkens maar niet van. Nu had Heerlijk een aanbieding en daarvan maakte ik gebruik.

Een vriendelijke ontvangst kregen we en omdat het prachtig weer was werden we naar het terras gebracht. Helaas - voor het restaurant dan, voor ons helemaal niet, want we hadden de volledige aandacht - waren we de enige gasten deze middag, maar de vriendelijke bediening vertelde dat het ’s avonds vrijwel elke avond helemaal vol zat. Wat fijn is.

Geen linnen op tafel, wel een fijn stoffen servet. Voor echtgenoot zijn geliefde Badoit, voor mij glazen met ijswater. Als aperitief een Cava voor hem en voor mij een niet zoete cocktail met onder andere gin. Lekker!

Omdat we een vastgesteld menu hadden heb ik de kaart niet gezien, maar on line is alle informatie te vinden. Men hanteert hier een prettig kleine kaart en de menu’s zijn uit te breiden tot maximaal 8 gangen, wat dan inclusief kaas is. Voor inhoud en prijzen verwijs ik naar de website, de gerechten wisselen zeer regelmatig.

Een hapje verscheen, gepresenteerd in een leuk houten schaaltje op bonen: een parmezaan/kerriehapje en dat was smakelijk.

We bekeken de wijnkaart. Een prettig uitgebreide wijnkaart, zowel qua inhoud als qua prijsstelling. We kozen een fles Siegrist, Blanc de Noir 2015 en die beviel uitstekend.

Een amuse verscheen. Eentje in drieën, dus eigenlijk drie amuses. Op een schoteltje een stukje zalmforel met zoetzuur van venkel en parels van basilicum; in het glaasje een panna cotta op basis van vlierbloesem met gerookte paling, gepofte quinoa, gel van yuzu en een krokantje van mint; in een bakje tenslotte een olijvencakeje met lavendelmayonaise, zoetzuur van olijf en een krokantje van sjalot. Alle drie de hapjes waren bijzonder smaakvol, prachtig opgemaakt en zeer in balans. Een uitstekend begin dus!

Brood kwam op tafel met een flesje olijfolie en een reageerbuisje met zout en we konden beginnen.

Als eerste gerecht verscheen makreel I komkommer I wakame-ijs I radijs I kruisbes. Het gerecht bestond uit ceviche van makreel met gepekelde kruisbes, parels van soja, ijs van wakame, kroepoek van tapioca met inktvisinkt en schuim van komkommer.Verder erbij plakjes radijs, wakame en komkommer. Een heerlijk gerecht, prachtig in balans en alle smaken bleven goed te proeven en pasten goed bij elkaar. De vis was spartelvers en het ijs had een diepe zeewiersmaak, erg leuk. De gepekelde halve kruisbessen vond ik een waardevolle toevoeging.

Het tweede gerecht was schol I mossel I beurre noisette I lente ui I bloemkool. Op het bord een perfect gegaarde scholfilet, keurig gepresenteerd als een rolletje. Onder de scholfilet couscous van bloemkool en spaghetti van snijbonen. Verder erbij gebrande bloemkool, romanesco, die heerlijke Bouchot-mosseltjes en een heerlijke beurre noisette met gebakken bosuitjes, die een fantastisch lekker accent bracht. Ook dit vond ik weer een uitstekend gerecht, hier wordt verrassend lekker gekookt!

Het hoofdgerecht was ossenhaas I appel I zoete aardappel I ui I Calvados. Een perfect gegaard en gekruid stuk ossenhaas kregen we, werkelijk botermals. Een saus op basis van Calvados paste er uitstekend bij. Verder op het bord diverse bereidingen van zoete aardappel, compote van ui, chips van truffelaardappel en een tarte tatin van appel, wat een leuk detail was. Ook dit was weer een uitstekend gerecht.

Het dessert tenslotte was framboos I rode biet I BBQ I aceto I hazelnoot. Een zeer verrassend dessert mag ik wel zeggen. Prachtig gepresenteerd, maar dat waren alle gerechten hier. We kregen ijs van gerookte biet op een crunch van hazelnoot. Erbij parels van balsamico, spongecake van hazelnoot, mini-torentjes van gekaramelliseerde biet en framboosjes met een hazelnoot er op. De verrassing zat ‘m wat mij betreft in de perfecte combinatie van de gerookte biet met de hazelnoot, een absoluut schot in de roos vond ik dat. Verder was het een heerlijk fris dessert en zoals bij alle gerechten een zeer goede portionering.

We sloten af met uiteraard een espresso en die is hier uitstekend. Bij de espresso nog drie heerlijke snoepjes, een makaron van aardbei, een nog lekkere warme madeleine met hazelnoot en een bonbon met Amaretto.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik uitstekend heb gegeten, zeer verrassend zelfs en ik ben zelfs zo vrij te stellen dat ik Allure van sterrenniveau vind. Extra leuk is het dat de chef soms zelf de gerechten aan tafel brengt. De bediening is hier verder uitstekend, zeer goed op de hoogte van wat er in de keuken gebeurd en prima in staat dat over te brengen aan de gasten. Ik kom zeker terug om van het uitgebreide menu te genieten!

 

0 gedachtes over "Allure in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl