DSC09382
DSC09382

Aim in Loosdrecht

Op 28 augustus 2018 in Noord-Holland.

We moesten in Loosdrecht zijn en daar kon een lunch aan worden vastgeknoopt. Ik was benieuwd naar restaurant Aim, dus de reservering was snel gemaakt. Het was ietsjes minder warm inmiddels, maar nog wel net warm genoeg om op het uitgestrekte terras te eten. We kregen een leuke tafel direct aan het water. Gedekt met een lopers, olie, pezo. Water kwam heel snel en toen gebeurde er een hele tijd niets. Dat werd goed opgepakt door een van de dames van de bediening, zodat we daarna heel snel een gin/tonic kregen en ook wat brood.

Voor een impressie van de elke twee weken wisselende kaart verwijs ik graag naar de website. Een groot pluspunt vind ik dat je als je kiest voor drie (of meer) gangen je niet verplicht bent om dessert te nemen, ideaal wat mij betreft.

Tijdens de lunch kun je kiezen voor 2 (32.50) of 3 (39.50) gangen, bij het diner loopt het door tot 6 gangen. Ook is er een à la carte gedeelte en een gedeelte met klassiekers.

Het duurde even tot de wijnkaart kwam, maar ook dat kwam in orde. De wijnkaart is klein maar fijn met veel mogelijkheden per glas. Wij kozen deze lunch voor een Domaine de Vedhilan Viognier Serica, Pays d'Oc 2016 en die beviel goed.

Mijn eerste gerecht bestond uit bereidingen van krab met citroengras en bospeen. In het midden van het bord op een cirkel van crème fraîche lag een langzaam gegaarde eidooier. Er omheen diverse bereidingen van bospeen, zoals crème ervan met sereh, julienne van wortel etc.. Verder op het bord wat kropsla, salade van krab en gefrituurde krab. Alles goed van bereiding en behoorlijk smakelijk.

Het volgende gerecht was gebakken foie gras met kiwi, kervelwortel en madeira. Omgeven door een fijne, rinse jus met Madeira vond ik een goed gebakken stuk foie gras. Erbij coulis van kiwi en chips van kiwi, wat een erg leuke toets gaf en ook wat chips van kervelwortel, die prettig hartig was. Een prima gerechtje was dit.

Het laatste gerecht was zacht gegaarde kalfssukade met krokante zwezerik, macadamia en ‘Olde Remeker’. Heerlijk malse kalfssukade kregen we met perfect krokante zwezerik. De macadamianoten en de kaas pasten er uitstekend bij. Ook de bloemkoolbereidingen pasten er goed bij. Het geheel was afgemaakt met plakjes zomertruffel en een flink ingekookte jus de veau. Een uitstekend gerecht.

We sloten af met goede espresso, waarbij nog drie snoepjes kwamen en tevreden verlieten we Aim. Een fijn restaurant en wie weet eten we er nog wel een keer, want er wordt leuk gekookt en de wijnkaart is prettig.

0 gedachtes over "Aim in Loosdrecht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2021 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl