DSC09382
DSC09382

Boas in Deventer

Op 11 september 2018 in Overijssel.

Boas

We hadden iets te doen in Deventer en ik wist dat we er best een lunch aan konden vastknopen. Al zoekend kwam ik op Boas terecht. Ergens in mijn achterhoofd hing iets over dit restaurant en nadat ik de kaart had bekeken leek het me er leuk, dus reserveerde ik.

Het was net niet warm genoeg om buiten te zitten, dus mochten we binnen een tafel uitzoeken. De inrichting doet zeer Frans aan, wel geestig vond ik dat.

Een glaasje witte wijn wilden we wel en dat werd een Côtes de Gascogne, een blend van Gros Manseng en Sauvignon Blanc.

Op de website staan de openingstijden en de diverse kaarten. Ik beperk me hier tot de aparte lunchkaart, want daarvan kozen wij. Voor de lunch heeft men namelijk een aantal kleine (formaat amuse - voorgerecht) gerechten, waaruit je kunt kiezen (8.50 per stuk). Het gaat dan om 6 koude, 3 warme en 4 desserts. Ook kent men een lunchmenu in 3 of 4 gangenuitvoering en 4 Boas klassiekers. Wij kozen van de kleine gerechtjes. De kaart ziet er leuk fleurig uit.

Uit de voornamelijk Franse wijnkaart kozen we een 2016 Côtes du Rhône, Artesis Antoine Ogier en die beviel ons. De wijnkaart is hier heel sympathiek. Ze hanteren het volgende prijsbeleid met betrekking tot de wijnen: Voor de open wijnen kennen ze drie prijzen; € 4.95, € 5.95 & € 6.95 per glas. Voor de andere wijnen werken ze met een vaste opslag die is afgerond, zodat ze de volgende vijf prijzen kennen, te weten € 39.95, € 49.95, € 55.00, € 72.50 en € 99,00 per fles. Op deze manier kan er  ook van grote wijnen genoten voor een schappelijke prijs. Indien gewenst is er een wijnarrangement. Glas wijnarrangement € 6.95 per glas en halve glazen à € 3.75.

We begonnen met de Creuse Normande, drie stuks elk. (3€ per stuk)Brood stond al op tafel en bij de oesters kwam de bekende sjalottenvinaigrette, wat citroen en de grote pepermolen. Uitstekende oesters!

Hierna kreeg ik de à la minute gerookte filet van zeebaars. Op het bordje kort gebakken zeebaars, die daarna gerookt werd. Erbij zoetzure elementen van venkel en wortel met granaatappelazijn en wat kruidenolie. Ook dit was een smakelijk gerechtje.

Het derde gerechtje was terrine de foie gras. We kregen een plak eendenleverterrine, ingelegd met port. Erbij rozijnen ingelegd met PX en wat getoast krentenbrood. In al zijn eenvoud een heerlijk hapje!

Dat waren mijn koude gerechtjes. Natuurlijk kon ik de warme niet weerstaan en ook daarvan had ik er twee gekozen.

De eerste was kabeljauw op de huid gebakken. Erbij Franse ratatouille (?) van courgette en paprika en een witte wijnsaus. De kabeljauw was prima van garing, de ratatouille die ik vreemd vond, want ik ken heel andere ratatouille was smakelijk en de saus was gewoon goed.

Het tweede warme gerecht was geglaceerde kalfszwezerik. Twee wel heel kleine stukjes geglaceerde kalfszwezerik kreeg ik met erbij jus de veau en aardappelpuree met truffel en volgens mij ook met truffelolie, wat dan weer jammer en onnodig is. De zwezerik was erg lekker, maar zoals gezegd wel heel erg weinig.

Een dessertje wilde ik eigenlijk ook nog wel. Dat werd de chocolademousse. Twee quenelles prima chococolademousse kreeg ik waarin duidelijk wat Tawny port te proeven was.Erbij een bol ijs van witte chocolade en wat crunch van koekjes en ik was erg tevreden over dit dessert.

We sloten de maaltijd af met goede espresso, waarbij nog twee snoepjes kwamen op een schoteltje wat ik direct zou kopen op een rommelmarkt en tevreden verlieten we Boas.Een behoorlijk Frans restaurant zonder pretenties, met prettige gerechten en prijzen, een leuke wijnkaart, dus een aanrader voor wie Deventer bezoekt.

 

0 gedachtes over "Boas in Deventer"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl