DSC09382
DSC09382

Belvédère in Schoonhoven

Op 24 oktober 2018 in Zuid-Holland, Krimpenerwaard.

Ole was vrij en vond het een leuk idee om met zijn drietjes te gaan lunchen. Nadat ik had gebeld naar het relatief nieuwe Aan de Dijck bij de veerpont Bergstoep in mijn dorp en Hof21 bij de rotonde, besloten we omdat daar niet ingewikkeld gedaan werd over eten van de dinerkaart tijdens de lunch weer eens naar Belvédère te gaan. Dat was eigenlijk best veel te lang geleden, want ik kom er graag. Altijd goed en je zit er heerlijk.

Het was nog steeds prachtig weer, dus we namen plaats op het terras. Voor de mannen een biertje, voor mij een huiswijn, een Sauvignon Blanc, een Demoiselle de Gascogne 2016, die me beviel. De bediening is hier vriendelijk en attent als altijd.

We kregen de kaarten en een amuse. In een glaasje een mousse van bospaddestoelen met erop wat plakjes gerookte eendenborst. Nog net iets te koud, maar nadat we hem even hadden laten staan en hij op temperatuur was gekomen, zeer smakelijk.

We bekeken de kaart. Men kent hier een kleine spijskaart voor de lunch met de bekende Nederlandse lunchgerechten, maar je kunt ook gewoon van de dinerkaart eten. 9 Koude voorgerechten à 12.50, 3 soepen 7€, 8 hoofdgerechten (4 vis en 4 vlees) 22.50 met een supplement voor de Noordzeetong (die hier gruwelijk lekker is) en de tournedos. Ook nog 2 vegetarische hoofdgerechten à 19.50 en 5 desserts voor 7€ met een supplement voor kaas. Twee menu’s ook nog, het menu Belvédère, 4 gangen keuzemenu 37.50 en een wildmenu, ook 4 gangen keuzemenu voor 42.50. De wijnkaart is klein maar met voor ieder wat wils.

Echtgenoot had weer eens zin in een rode wijn en ik vond het prima, bij mijn voorgerecht nam ik gewoon nog een Sauvignon. De rode wijn was een Valpolicella Ripasso 2016, Stefano Accordini en die was prima.

Mijn voorgerecht was makreel; gestoomd, als rillette met bieslook, Granny Smith, kropsla en romige kappertjesdressing. Op een fleurig blauw bord kreeg ik precies dat. Op blaadjes kropsla lag flink wat makreelsalade/rillette, waarin heel duidelijk de gestoomde makreel te proeven was, maar niet overheersend was ten opzichte van de andere ingrediënten. De komkommer erbij maakte het prettig fris en ook de dressing was fijn fris. Een goed begin wat mij betreft.

Het hoofdgerecht stond op de kaart als tournedos; gebakken met romige pepersaus, geschroeide groenten en pofaardappel. Ik vroeg of het mogelijk was om in plaats van pepersaus béarnaisesaus te krijgen en om de pofaardappel weg te laten. Allebei was gelukkig mogelijk, prettig is dat hier. Men vroeg keurig hoe we (ook de mannen wilden graag de tournedos) we de garing wilden - medium rare graag - en we kregen een uitstekende medium rare gebakken tournedos. Ook de bearnaisesaus was uitstekend en hetzelfde gold voor de geschroeide groenten.In aparte schaaltjes kregen we er nog lekkere frieten bij met mayonaise en een frisse gemengde salade en we waren zeer tevreden.

Een dessert wilden we ook nog wel, we zaten er tenslotte heerlijk. Ik koos voor de sorbet van rood fruit met limoenijs en slagroom en was aangenaam verrast door het heerlijke dessert. Lekker ouderwets en dus ook ouderwets lekker, want koken kunnen ze hier!

Bij de espresso en thee namen echtgenoot nog een eau-de-vie en Ole reed ons daarna naar huis. Een aangename lunch op slechts 6 km van ons huis, vreemd dat we dit niet vaker doen, want zoals gezegd: bij Belvédère is het altijd goed!

0 gedachtes over "Belvédère in Schoonhoven"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl