DSC09382
DSC09382

l'Envie in Zwevegem, België

Op 27 oktober 2018 in België.

Ons uitstapje naar West-Vlaanderen begon in Zwevegem, bij restaurant l’Envie. De eigenaren, Inès en David, zijn beiden kok. David doet de keuken, Inès de zaal voorzover ik het kon zien en dat doen beiden met verve. Zij koken het liefst met lokale producten. Het restaurant is licht en ruim ingericht en een enkele tafel heeft vol zicht op de open keuken.

Parkeren is geen enkel probleem in het lieflijke dorp, de ontvangst was vriendelijk en we kregen de ronde tafel tegenover de keuken, zodat we alle handelingen van de koks konden volgen. De vrouw des huizes bediende ons deze middag en dat was heel prettig, want we kregen van haar allerlei informatie over het restaurant en de gerechten, erg leuk!

We begonnen met een gin/tonic, een Meijer’s gin (de M1)uit de omgeving en die was erg lekker. Een hapje verscheen. Eentje in tweeën. In een schaaltje bereidingen van ui, met een cremeux van spinazie en soja. Op een glazen schaaltje een sablé-koekje met mousse van Manchego met poeder van paprika. Geslaagde hapjes, vol van smaak en met een lekker pepertje erin. Een uitstekend begin.

Vervolgens kregen we in een leuk blauw schaaltje haring. Een stukje haring, mousse van haring, wat bouillon van haring met erbij gepofte tarwe en mayonaise van dennentakjes. Ook dit was een erg lekker hapje, fris en vol van smaak en de mayonaise paste er goed bij.

Ondertussen bekeken we de kaart. Het menu lag al klaar op tafel en na afloop mocht ik er eentje meenemen. Men kent hier een à la carte gedeelte: 4 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 6 nagerechten. Verder een menu bestaande uit 7 gangen, uit te breiden met kaas. Het menu Decouverte - 4 gangen - kost 65, wijnarrangement 32; het menu Plaisir - 6 gangen - kost 78, wijnarrangement 38 en het menu Signature tenslotte - 7 gangen - 89, wijnarrangement 44. Kaas in plaats van dessert 8, als extra gerecht 12.

Wij kozen deze middag voor het menu Signature en bekeken de wijnkaart, die absoluut prachtig is. We besloten tot een Saint Romain Alain Gras 2016 en het was een heerlijke wijn.

De parade aan hapjes ging door….We kregen Zeeuwse mosselen met erbij hazelnoot, prei en mayonaise van zwarte look. Ook dit was een heerlijk hapje, zilt en verrassend door de hazelnoot.

Huisgemaakt brood van biomeel kwam op tafel met pezo en twee soorten boter, waarvan een met zeewier, zeer bijzonder van smaak.

Het laatste hapje was krokante eend met een crunch van bacon en ook dit hapje kon me zeer bekoren.

Het eerste gerecht van het menu  kwam op tafel. Inktvis uit de Noordzee; geitenkaas uit de Volle Maan - komkommer. In een kommetje kregen we inktvistagliatelle met granité van geitenmelk en groene gazpacho van komkommer. Ook de krokantjes waren op basis van geitenmelk. Her en der wat cressjes, ik zag nog een dennentakje en ik vond dit een heerlijk fris en licht begin met een goede geitenkaassmaak en een fijn pepertje in waarschijnlijk de gazpacho. In balans en elegant.

Vervolgens kwam er een vegetarisch gerecht. Aubergine; gnocchi - rucola - pijnboompit - olijven. Op een kleurrijk bordje kregen we gekonfijte aubergine met gnocchi van oude parmezaan, nog even gebakken; olijventapenade met rucola, losse rucola, rucolasaus en wat krokantjes van rucola, zo flinterdun dat het aan papier deed denken. Ook nog wat krokantjes van tomaat. Ook dit was een fijn gerecht. Intens van smaak en prachtig van presentatie.

We gingen verder met vis uit de Noordzee; saffraan - lomo Ibérico - pequillos. In het midden van het bord heerlijke risotto met saffraan en een bisque-achtige saus die lekker pikant was. Op de risotto de lomo in de vorm van chorizo en de pladijs. Het gerecht was afgemaakt met een kleine salade van venkel en zeekraal. Ook dit was een erg fijn gerecht. Perfect in balans en goede smaken bij elkaar.

We kregen het eerste vleesgerecht, een signaturegerecht van de chef. Patrijs; lacto-gefermenteerde kool - druivenblad - hazelnootboter. Een vingerkommetje kregen we erbij, want er viel iets te kluiven. Op het bord de borst en een poot van de patrijs. Perfect van garing en behoorlijk wild. Behalve de lacto-gefermenteerde kool (gepekeld dus) kregen we ook nog wat zoetzure kool en blaadjes van een spruit. Verder wat druivenbladeren en compote van kweepeer. Het geheel werd in samenhang gebracht door hazelnootboter en dat vond ik een geweldig vinding. Prachtig van smaak en een heel goed accent. Ook dit was weer een prima gerecht.

We waren aanbeland bij de Belgische wilde eend; mirabel - eekhoorntjesbrood - zoetzuur - jonge wortelen. Een gerecht in tweeën. Op het bord lag een prachtig stuk gebraden eend, gepekeld en gemarineerd en zeer mals. Erbij wat mirabellen, wortelen, bietjes, gebakken eekhoorntjesbrood, een saus die wonderwel combineerde met de eend. Ook dit was weer een goed gerecht. De eend was heerlijk. Apart in een mooi blauw schaaltje de parmentier van wilde eend met een emulsie van aardpeer en chips van aardpeer. Gezien de volle smaak en de romigheid vond ik de parmentier  fantastisch lekker, ik kon er niet genoeg van krijgen….

Het eerste dessert was sorbet van groene kruiden; verse kaas - zéphir van ananassalie. In een prachtig diep bord kregen we twee quenelles. Het waren sorbets van verse kaas en van verse kruiden. Eronder een zéphir-bereiding op basis van ananassalie en meringues met ijzerkruid. Ik vond het bijzondere smaken, heel anders dan gebruikelijk, maar wel heel fris en mij konden de smaken bekoren. Ik hou wel van die aparte dingetjes.

Het tweede dessert was watermeloen uit Calabrië; jeneverbes - hibiscus - mousseux. In een schaaltje kregen we ijs van hibiscus, watermeloen gemarineerd in een marinade van jeneverbes. De crumble was gemaakt van zandkoekjes. Ernaast een soort torentje opgebouwd uit een plakje watermeloen, een plakje gelei van watermeloen, een plak hibiscus gecombineerd met watermeloen en afgedekt met schuim van watermeloen. Een heerlijk fris en licht dessert, heel ‘zomers.

Bij de uitstekende espresso kwamen nog heerlijke friandises, waarbij met name de wafel opviel. Die wafel was gemaakt naar het recept van de vader van de chef en hij was inderdaad erg lekker.

De chef kwam nog even langs voor een praatje, wat vriendelijk was.

Het zal duidelijk zijn dat we genoten hebben bij l’Envie. Goede gerechten, goede bediening, fijne wijnen, een fijne ambiance, wat wil een mens nog meer!? Als we weer in de omgeving zijn komen we zeker terug.

 

2 gedachtes over "l'Envie in Zwevegem, België"

rose

Love wine? Check out Benchmark Wines! We've got the best online selection in Singapore. From Italian classics to big bottles, we've got it all! Order now for a taste sensation. Visit here - https://benchmarkwines.com.sg/
18 maart , 2024 om 07:36 am

rose lee

Looking for convenience and quality? Trust Benchmark Wines for all your wine needs in Singapore. With our easy online ordering and swift delivery service, enjoying your favorite wines has never been easier. Order now and experience wine shopping made simple! Visit now - Benchmark Wine and for further details contact us - +6588741869
22 maart , 2024 om 08:59 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl