DSC09382
DSC09382

Carelshaven in Delden

Op 10 december 2018 in Overijssel.

We moesten allerlei dingen doen in het oosten van het land. Ik besloot tot een overnachting bij Carelshaven in Delden, want dat staat al een tijdje op mijn lijstje, dus dat kwam mooi uit. Vrij laat arriveerden we bij het hotel en na een vriendelijke ontvangst fristen we ons eventjes op op de mooie kamer met zelfs een eigen dakterras.

We waren wel toe aan een aperitief en dat namen we in de bar. Bij het aperitief kwam een hoorntje gemaakt van briquedeeg, gevuld met piccalilly en een crunch van gebakken ui. Lekker!

We liepen naar het restaurant, kregen een fijne ronde tafel, een glas champagne en een drietal hapjes. We maakten deze avond gebruik van het 2-daags Carelshaven Special-arrangement, zie website, wat ons 7 gangen beloofde….

Het restaurant is ruim van opzet met prettige stoelen. De drie hapjes waren een soepje van aardappel en prei met mosterdschuim; een schuim van olijfolie met kaantjes van aardappel en een compote van ui; een krokantje van filodeeg waarop mousse van pompoen lag omgeven door een gelei van gember.Alledrie smakelijke hapjes.

Ik had gezien dat het Carel’s Flavourmenu wat we deze avond zouden eten, ook in een all in versie te bestellen was en op mijn vraag of ons arrangement op die manier kon worden aangepast werd positief gereageerd door de uiterst attente en vriendelijke zwarte brigade, prettig dus. We hielden het wel bij de 7 gangen, 8 leek ons eigenlijk te veel. We wilden graag het dessert laten vallen en in plaats daarvan het gerecht met de Vacherin Mont d’Or krijgen. Ook dat was geen probleem.

De professionele en erg gezellige sommelier schonk de eerste wijn in, een Graves, Chateau Símon 2017. Het eerste gerecht was corvina / dashi / mierikswortel / rettich. Een mooi stukje zachtgegaarde corvina kregen we, het velletje konden we er met de vork zo vanaf rollen. Erbij blokjes rettich, een rolletje duxelles met shi-take, omwikkeld door flinterdunne rettich, een poeder van mierikswortel en een aan tafel erbij geschonken vinaigrette van dashi en ponzu. Hele zachte smaken zo bij elkaar.

In het glas kwam een Riesling trocken van Georg Mosbacher, 2017, Pfalz. In het bord eendenlever / pompoen / 5 spice /  hazelnoot. Prima eendenlever kregen we met erbij een crème van hazelnoot, bereidingen van pompoen, waaronder sorbet van pompoen wat op de eendenlever lag, samen met een hartige crumble van zanddeeg. Een fijne combinatie. In de vinaigrette die aan tafel werd bijgeschonken was de 5 spice te proeven. Ik vond dit een goed gerecht.

We gingen verder met een glas Grauer Burgunder Kabinett Trocken van Gerhard Karle 2016, Baden. Erbij coquille / appel / szechuanpeper / couscous. Laat ik beginnen met de coquille. Die was goed gebakken. Aan tafel werd nog een jus van appel op het bord geschonken. Het kan persoonlijk zijn, maar ik vond de combinatie appel - coquille niet geslaagd. Appel voegt in mijn beleving niets toe aan een coquille. De parelcouscous was wel goed op smaak.

We kregen een glas Domaine du Bicheron, Macon-Péronne 2016. Het gerecht was schartong / aardpeer / visjus / gezouten citroen. Ik vond dit een lastig gerecht. De schartong was gewoon een stukje schartong. Niets mis mee, maar ook niets bijzonders. Op de vis wat geschaafde rauwe plakjes aardpeer, daarop weer wat crème van gezouten citroen en wat crème van aardpeer en ook nog haringeitjes. Aan tafel werd er een visjus in het bord geschonken. Die visjus had bijzonder weinig smaak helaas en voegde dus ook niet heel veel toe. Een beetje teleurstellend wel.

Bij de Vacherin schonk de sommelier een glas Löcse Furmint 2009, Hongarije. Op het bord Vacherin Mont d’Or / paddenstoel / walnoot. Onder een krokantje, wat weinig smaak had, troffen we een werkelijk perfecte raviolo aan, gevuld met cantharellen. Op en naast de raviolo flink wat gesmolten Vacherin Mont d’Or en walnoten. Een goede combinatie en zoals gezegd een perfecte raviolo, prachtig dun, bijna doorschijnend deeg, precies zoals ik het graag zie. De Vacherin was iets te jong voor het mooie geweld van de cantharellen.

We waren bij de rode wijn gekomen. In het glas kwam Sankt Laurent Eisenstadt Tinhof 2015, Burgenland. Het eerste vleesgerecht was fazant / zuurkool / spek / eigen jus. Een flinke plak goed gegaarde fazantenborst kregen we, nog mooi smeuïg en zeker niet droog. De zuurkool was omwikkeld met katenspek tot een rolletje gemaakt en die was aan de flauwe kant. Verder erbij nog wat knolselderij voor mij en op de fazant wat gebrand mosterdzaad wat een leuk accent gaf. De eigen jus was ook erg smakelijk. Ook dit vond ik een zeer behoorlijk gerecht.

Bij het tweede vleesgerecht kwam een glas Rosso Conero, Marconi La Torre 2014. Het gerecht bestond uit hert / spruit / vlierbes / rode wijn. Maar liefst twee plakken uitstekend hert kregen we met erbij een saus op basis van de jus van het beest met rode wijn en wat vlierbes. Erbij couscous van spruit, bospeen, pommes Dauphine, gekaramelliseerde witlof en wat toefjes van vlierbes meen ik. Een royaal en goed gerecht.

Waarmee we eigenlijk aan het eind van de maaltijd waren gekomen. Maar…..er reed een kaaswagen rond….en daar konden we geen weerstand aan bieden. Een zeer enthousiaste jongeman - altijd erg leuk - vertelde ons uitgebreid over de kaaswagen en over de kaasjes die hij deze avond had. We maakten onze keus en kregen er wat zoetigheden en wat vruchten/notenbrood bij en de kaasjes waren heerlijk. Goed geaffineerd en keurig op temperatuur.

Tot mijn grote verrassing kwam het dessert van het Carel’s Flavoursmenu op tafel! De chef wilde toch graag dat we het proefden. Een enorme verrassing vond ik dat en natuurlijk zeer zeer vriendelijk. De sommelier schonk ook nog eens een glas dessertwijn erbij, een Chateau Roche  Cave, Sainte-Croix-du-Mont, 2015. Het dessert was witlof / citroen / griesmeel.Ik kan hier kort over zijn: een werkelijk fantastisch dessert! Het beste gerecht van de avond wat mij betreft. Geweldig in balans, uitstekend in combinatie en heel prettig licht. Echt een heel goed dessert. Nogmaals mijn grote dank hiervoor, heel vriendelijk!

Bij de espresso kwamen ook nog drie heerlijke snoepjes, die we ook nog hebben opgegeten en nadat we afscheid genomen hadden van het uitstekende personeel en de geweldig goede sommelier met zijn fijne wijnen, liepen we de trap op naar onze riante kamer en we hebben heerlijk geslapen. Het ontbijt de volgende ochtend was ook al prima, dus als we weer in de omgeving zijn, komen we terug. Een fijn adres!

0 gedachtes over "Carelshaven in Delden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl