DSC09382
DSC09382

Central Park in Voorburg

Op 6 januari 2019 in Zuid-Holland.

Central Park by Ron Blaauw

Central Park in Voorburg stond al langere tijd op mijn lijstje, niet in de laatste plaats omdat Joey de Kruijff er mede-eigenaar en maître-sommelier is geworden, waardoor ik benieuwd was naar de kunsten van de keuken. Voorheen was hier - zoals bekend denk ik - Savelberg gevestigd. Parkeren kan nog steeds op eigen terrein en na een vriendelijke ontvangst bracht Joey ons naar een fijne ronde tafel in de serre, waar het restaurant is gevestigd. Keurig gedekt en al behoorlijk gevuld voor een zondagmiddag. Anouk - het ‘kaasmeisje’ van Parkheuvel zoals wij haar noemen - was er ook, ik had dat al wel gedacht en ook van haar kregen we een warm welkom, erg leuk!

Ze wist ook nog wat we graag drinken, zowel als aperitief als wat betreft het water (bruisend voor echtgenoot, ijswater voor mij). Ze had een voor mij nieuwe gin, een Opihr en die beviel me uitstekend.

Op tafel stond al een schaaltje met een emping-achtige knabbel met een dip waarin gerookte paprika zat en dat was verrassend lekker. Ook pezo en boter stond op tafel voor bij het brood wat telkens werd aangevuld gedurende de maaltijd. 

Voor het menu en de vele mogelijkheden hier, inclusief arrangementen met overnachting verwijs ik graag naar de website, omdat er werkelijk heel veel mogelijkheden zijn. Je kunt er zelfs trouwen!

We waren hier met een diningcity-aanbieding, het menu stond dus vast. We begonnen met een amuse, een oester met een sabayon van champagne, granny smith, komkommer en oesterblad en die was erg smakelijk.

We bekeken de erg mooie wijnkaart en hadden een keuzeprobleem…..Joey vergrootte dat probleem nog door ons een erg lekkere Monjardin uit Navarra te laten proeven. Uiteindelijk besloten we tot een Hemel & Aarde Ridge, Onkruid Vergaan Nie, 2016 van Lotte Wolf en die was geweldig prettig.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Koningskrab met schorseneer, wasabimousse. avocado en koolrabi. Prachtig opgemaakt in een cirkel allereerst heel veel heerlijk krabvlees, afgedekt met een flinterdunne plak koolrabi. Op de koolrabi linten krokante schorseneer, die heerlijk hartig waren. Om de krab gedrapeerd wat toefjes avocado/wasabimousse, wat watermeloen stukjes, wat cressjes en bloemetjes en het geheel was afgewerkt met een vinaigrette van grapefruit met wat wasabi. Een zeer verrassend en erg smakelijk gerecht. Een uitstekend begin!

Het tweede gerecht, een favoriet van Anouk, was het 63° ei met knolselderij, truffel, crème van paddestoelen, quinoa en hazelnoot. Een heerlijk geurend bord kregen we met voor mij een heerlijke mousseline van aardappel met knolselderij en een crème van paddestoelen. De mousseline verborg het heerlijk lopende ei en wat quinoa vermengd met hazelnoot. Op de mousseline flink wat geschaafde truffel, flink wat gebakken eekhoorntjesbrood en een crunch van hazelnoot. Heerlijke accenten en een heerlijk gerecht.

We gingen verder met een heerlijk stukje gegrilde tarbot met een saus van groene curry met een beurre blanc. Erbij diverse bereidingen van wortel, waaronder een pakketje van wortel gevuld met linzen en koriander en wat krokante lotuswortel. Ook dit was een uitstekend gerecht, goed uitgevoerd en het goede gebruik van zuren viel me hierbij op, lekker!

Bij het hoofdgerecht schonk Joey een glas Spätburgunder, 2016, Weingut Martin Wassmer, Baden en die beviel ook goed.

Het hoofdgerecht dus. Fazant, de borst ervan met aardappelmousseline en zuurkool met een heerlijke saus op basis van de jus van de fazant kregen we op het bord. De fazant was perfect van garing, zo ook de zuurkool en de mousseline was zuigend zacht, zoals het hoort. Ook dit was weer prima in orde. Apart erbij ragout van het boutje van de fazant met champignons en ook dat was uitstekend van garing en van smaak.

Bij het dessert schonk Joey een glaasje Coteaux de Layon 2017, van Cady en die paste - uiteraard - perfect bij de het mandarijnentaartje gecombineerd met verse hangop en limoncello met ijs wat perfect naar een ouderwetse Split smaakte. Verder op het bord een meringue met kaneel, crunch van zanddeeg en wat mandarijn. Een heerlijk, fris en door het Splitijs ook verrassend dessert.

Bij de goede espresso kwamen nog drie heerlijke snoepjes en na het betalen van de rekening kregen we nog een rondleiding van Joey door het hele gebouw, waardoor we wat zicht kregen op de vele mogelijkheden die het biedt, erg leuk.

Ik heb geweldig lekker gegeten. Ik besef dat we extra verwend zijn (zo was het derde gerecht voor rekening van het restaurant net zoals de koffie, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank), maar dat neemt niet weg dat hier uitstekend gekookt wordt met veel potentie en de zwarte brigade onder leiding van Joey en Anouk is natuurlijk top! Wij keren zeker terug. Eerlijk gezegd de 27e van deze maand al, dan is er een wijn-spijslunch waar ik zeker bij wil zijn.

0 gedachtes over "Central Park in Voorburg"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl