DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 22 januari 2019 in twee sterren, favoriet, Noord-Brabant.

In december had De Lindehof op sommige dagen het Piekmenu en omdat we zo enorm genoten hadden niet al te lang geleden vond ik het wel leuk om daarvan gebruik te maken. Zo kwam het dat we op deze zondagmiddag voor de Kerst weer binnenwandelden, in een overigens volledig vol restaurant. ‘Onze’ tafel was bezet door een groot gezelschap, we kregen een fijn tweetje aan de andere kant. Het tassentafeltje werd neergezet en Edgar had een nieuwe gin. Soenil gin.Kruidig natuurlijk. En wat mij betreft erg lekker!

Op tafel stond al een erg kunstige krokant met tandoori, waarbij een schaaltje kwam met espuma van gerookte paprika, heel lekker en enorm eetlustopwekkend.

Op een ronde houten plank kwamen drie hapjes. Allereerst een krokantje van nasi met een chutney van komkommer en wat Surinaamse pinda. Een geweldige smaakbom, die echt binnenkwam; we wisten direct weer waarom we deze keuken zo waarderen. Verder een brandade met kabeljauw met eronder een krokantje van Surinaamse zwarte boon en tajerblad, ook zeer smakelijk.En het derde hapje was een stukje worst van kip en kerrie met spicy mango.

Apart geserveerd op een schaaltje met onder andere pepers de interpretatie van Soenil van een broodje kip/kerrie. Ook zeer smaakvol.

Gepresenteerd op een halve rode kool kregen we een bonbon van rode kool, gevuld met sap van de kool en gazpacho.De chef spoot er aan tafel een espuma met onde randere mosterd op. Ook dit was een heerlijke smaakervaring. Echt een prachtige combinatie.

In een schaaltje met tamarindepeulen en kouseband kregen we een meringue van tamarinde en kouseband met eigengemaakte miso van parelgort en linzen wat zes weken staat te fermenteren, gepresenteerd, waarbij de combinatie van de zurige tamarinde met de miso perfect in balans was.

We hadden besloten tot een wijnarrangement. Edgar schonk met zijn bekende joie de vivre het eerste glas in, een Saint-Chinian, les Eminades, Montmajou 2016. Heel attent gebruikte hij die fijne Zalto-glazen voor ons, hij weet dat ik daar een voorkeur voor heb. Voordat we met het menu begonnen kwamen er nog meer hapjes. Allereerst een mossel met rammenas en schuim van het vocht van de mossel met kokos.Erbij een lemmetje/pareltje met madame Jeanette, limoen, piment etc.. Onnodig bijna te schrijven, maar ook dit was een smaakbom.

We sloten de geweldige parade aan verwenhapjes af met wat dahl met een kippenhartje, wat spinazie en krokant vel en ook dat was wonderbaarlijk heerlijk van smaak. Een jeugdherinnering van de chef, want dit is een interpretatie van een gerecht zoals zijn vader het maakte.

Wat een geweldig begin, deze prachtige parade aan smaken!

Zoals gebruikelijk kwam die heerlijk warme brioche nu op tafel, altijd een genot om te eten en daarna nam het menu een aanvang.

Tonijn met zilte groenten en diverse bereidingen van komkommer, afgemaakt met een saus van komkommer.Een plaatje om te zien, een symfonie in groen om zomaar te zeggen. Fantastisch malse tonijn, een heerlijk frisse saus en geweldige (zilte) groenten, sommige even gebrand. Een zeer prettig licht en fris begin.

In het glas kwam een WeissBurgunder van Frey, 2017. Het gerechtje was coquille met kaantjes van hoisin. Bij de perfect gegaarde coquille en de hemelse kaantjes wat krokantjes met kerrie, een espuma van gele linzen, mousse van meiraapjes en het geheel was afgemaakt met een vinaigrette met sambai. Ook dit was een heel bijzonder, zeer verrassend en uiterst smaakvol gerecht.

Extra leuk is het hier dat de diverse koks de gerechten aan tafel presenteren. Ook de chef de cuisine, Gijs Hoevenaars, verschijnt regelmatig aan tafel.

Edgar schonk een glas Vistamar, Corte de Campo, Coastal 2017, Chili in. Gepresenteerd in een schaaltje kregen we langzaam gegaarde heilbot met een gevuld rolletje, gemaakt van onder andere courgette.Erbij een compote van mango en papaja. Het geheel werd omgeven door een jus van kokos met masala. Ook dit waren werkelijk fantastische smaken, geweldig in balans, heerlijk van pittigheid en tot in de puntjes perfect van bereiding. Door de hitte van de schaal gaarde bijvoorbeeld de heilbot nog wat na, zodat hij ten tijde van het eten ervan absoluut perfect was. Als Soenil zo doorgaat laat die derde ster vast niet lang op zich wachten, want dit is een unieke keuken.

We kregen een glas Feudi Montoni, Catarratto Masso, Sicilia. Erbij kreeft geweld in aromaten, een rouleau van kreeft, een Hindoestaanse snack (vada) van zwarte bonen en gele erwten, een crème van zwarte bonen, ingelegde shii-take, gefermenteerde garnalen en een saus van kreeft en masala. De kreeft was natuurlijk perfect van garing, de smaak was kruidig en ook dit gerecht bracht ons tot stomheid. Wederom waren we zeer onder de indruk.

In het glas kwam een licht gekoelde Christa Rolf 2013, Rolf Binder, Barossa Valley. Op het bord die fantastische rendang van Soenil. Bij de rendang kimchi, ijs van gemberbier, een krokantje van kimchi en een saus van blanke soja. Het wordt saai, maar ook dit was weer een culinair hoogstandje. Prachtige, pittige smaken, perfect in balans.

Edgar schonk een glas Mas Laval, Les Pampres Rouges 2016, Pays d’Herault in. Het gerecht was hazenrug op het karkas gebraden. Bij de hazenrug kaantjes van pastinaak, gebakken rode rijst, gekonfijte zoete aardappel, compote van Surinaamse bladgroenten, schuim van groene curry en een saus met groene Chartreuse. Wederom perfect uitgevoerd met sterke smaken en uitstekende combinaties.

In het glas deze ronde een Triebaumer Spätlese Cuvée 2016 en die paste perfect - zoals alle wijnen deze maaltijd - bij de gebakken ganzenlever met een combinatie van birambi, madame Jeanette en rode ui. Verder op het bord een krokantje van citrus, ijs van birambi met Granny Smith en een vinaigrette ook van birambi. Ook van dit gerecht heb ik geweldig genoten. De ganzenlever was perfect en de pittige smaken die erbij gecombineerd werden bevielen me heel erg goed. Heel anders dan gebruikelijk, maar perfect in balans en eigenlijk precies zoals ik het graag heb.

Nog even een opmerking over de zwarte brigade hier. Zeer opmerkelijk vond ik het dat ze werkelijk àlles opmerken, zonder op te vallen allerlei zaken regelen, die het tafelen hier alleen nog maar prettiger maken en altijd even tijd maken voor een korte toelichting of een grapje. Dusdanig prettig vond ik dat dat ik dat graag even apart vermeld. Wat ik ook enorm prettig vond is dat er geen muziek op de achtergrond speelde. Ook dat brengt rust tijdens de maaltijd.

Bij het dessert schonk Edgar een glas Macvin du Jura van Domaine des Marnes Blanches. Het dessert werd gepresenteerd door de patissier, Bram Venhorst.*. Chocolade, cognac, ananas. Gebakken en gefermenteerde ananas met een tulp van chocolade en een roomboter taco. De tulp is gevuld ('de pit') met gebakken ananas en cognac en onder de taco gefermenteerde, gekaramelliseerde ananas. In de taco sorbet van gebakken ananas. Ik kan hier kort over zijn: een absoluut waanzinnig lekker dessert is dit!

Bij de uitstekende espresso (voor rekening van het huis, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank) kwamen nog allerlei lekkernijen. De meest heerlijke bonbons kregen we en in het glaasje zat de interpretatie van Bram van tjendol. Een absoluut waardige afsluiter van een werkelijk fantastische maaltijd! Alles, maar dan ook werkelijk alles was perfect in orde, was heerlijk, was fantastisch en ik droom er nog van! Tot snel dus…

 

 

* De ouders van Bram hebben ook een restaurant, Herberg de Engel in Dodewaard. Wat mij betreft ook zeer het bezoeken waard. Ik ben er - helaas - nog maar 1 keer geweest, klik hier voor de recensie.

2 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

Robert

Dus ook een heerlijke middag gehad! Wat leuk dat je Herberg de Engel noemt, inderdaad de moeite van het bezoeken waard. We komen er regelmatig. Hartelijke groet, Robert.
22 januari , 2019 om 22:58 pm

Nell Nijssen

Dit mag je toch bijna geen “eten” meer noemen, maar meer Genieten met een dubbeldikke G. Wow, wat een plaatjes van gerechten, de intense smaken druipen er zowat vanaf. Heerlijk!
25 januari , 2019 om 18:52 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl