DSC09382
DSC09382

Aan de Zweth in Schipluiden

Op 16 juli 2019 in één ster, favoriet, Zuid-Holland, Rotterdam.

Er ‘moesten’ verjaardagen gevierd worden. Jongste zoon werd 25, echtgenoot zou tijdens onze vakantie in Puglia ook jarig zijn. Ik had besloten met het gezin te gaan lunchen bij Aan de Zweth, dat was uitstekend bevallen de vorige keer, zoals altijd.

Na een allervriendelijkste ontvangst door Anjeta en Arnold kregen we een fijne ronde tafel en de hartelijke groeten van Joris, die in Suriname was om samen met collega’s van de Alliance Gastronomique te koken voor het goededoelenproject van Surinam Airways Fête de la Cuisine.

We hadden dezelfde 51/2-gangaanbieding als de laatste keer. Bij het aperitief, de gepofte mais met ras el hanout en de olijfjes stonden al op tafel, kregen we de boter-kaas-eieren gepresenteerd. Op het kroepoekje met nasikruiden deze keer een bolletje ijs van gerookte boter. In het ei eiersalade, asperges en Hollandaise. De kaaskoekjes van oude kaas waren weer heerlijk en kregen weer begeleiding van een dip met paprika. Heerlijke hapjes!

In het glas schonk Arnold Scaia, Garganega/Chardonnay 2017. Het gerecht was een van de signatuurgerechten van Joris: Noordzee-krabsalade met zoetzure avocado, Imperial kaviaar, tartaar van rund en schuim van curry. Een absoluut fantastisch gerecht en een heerlijk begin.

Bij een glas Riesling Feinherb van G.H. von Mumm uit de Rheingau kwam licht geschroeide tonijn met een karameltuile met sesam. De tonijn lag op een salade met parelgort met onder andere wat lamsoor, die heerlijk pittig was en het geheel werd vervolmaakt door een schuimige saus met flink wat tandoori. Verder lag er nog wat puree van wortel met sinaasappel op het bord. Ook dit vond ik een erg goed gerecht. Alle onderdelen uitstekend gegaard en ze pasten naadloos bij elkaar. Extra leuk vond ik het dat we volstrekt andere gerechten dan de vorige keer kregen, heel attent.

De derde wijn was een Verdeca uit San Marzano, de Talo en die beviel uitstekend. Erbij rogvleugel, in boter gebakken. Bij de rogvleugel venkelcrème, korenaarasperges en een fantastische vinaigrette met antiboise. Sterke smaken, perfect bij elkaar passend en zeer elegant. Weer een geslaagd gerecht.

Bij het vlees schonk Arnold Indio 2013, een Montepulciano d’Abruzzo 2013. Het hoofdgerecht bestond deze middag uit lamsfilet met gremolata, een pakketje met stoofvlees van het lam, een gevuld tomaatje, een langwerpig stukje knolselderij, crème van aubergine, crème van pistache en een jus met vermouth. Ook dit was weer een uitstekend gerecht, voor het stoofvlees vond ik heel erg goed.

Twee van ons opteerden voor kaas in plaats van het zoete dessert en tot mijn grote verrassing en plezier werd er een heuse kaaswagen voorgereden! 95% van de kazen op de wagen komen uit Nederland, de rest houdt verband met Nederland. Bij de kaasjes kregen we een glas Menade, Sauvignon Dulce Ecológico uit Castilla y Leon. De kaasjes waren perfect op smaak en dus erg lekker. De drie anderen, die het zoete dessert (aardbeien, rabarber, ijs van zure matten en schuim van groene curry) hadden, waren ook erg tevreden.

Het 1/2 gerecht kwam op tafel, u weet wel. Een euro per gast wordt gedoneerd aan het Ronald Mcdonaldhuis in Rotterdam. Op het bord mousse van witte chocolade, nougat, ijs van nougat en witte chocolade. Heerlijk allemaal weer.

Bij de goede espresso kwamen nog zoete lekkernijen en die leuke stukjes ‘Aan de Zweth’ zuurstok. Ook de ‘lips’ ontbraken niet, heerlijk zijn die toch en voor de twee jarigen werden die lips tussen hen in gezet op een bord met ‘Gefeliciteerd’ er op; zeer attent!

 

Het zal duidelijk zijn dat we weer enorm genoten hebben bij Aan de Zweth, het is en blijft een heel fijn en gastvrij restaurant, waar heerlijk wordt gekookt en waar fijne wijnen worden geschonken.

Ze behoren niet voor niets tot mijn favoriete restaurants.

0 gedachtes over "Aan de Zweth in Schipluiden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl