DSC09382
DSC09382

Ron Gastrobar Indonesia in Amstelveen

Op 22 december 2019 in oosters, Noord-Holland, favoriet.

Oudste zoon en schoondochter vieren traditiegetrouw Nieuwjaar in Rusland. Zij vlogen deze vrijdag via Moskou naar Vladikavkaz en wij brachten ze naar Schiphol. Omdat we lekker dichtbij waren had ik gereserveerd bij Ron Gastrobar Indonesia in Amstelveen. Keurig op tijd kwamen we aan en na een vriendelijk ontvangst door het zeer attente en vriendelijke personeel kregen we een tweetje in het voorste deel van het restaurant, precies zoals ik had gevraagd. Agus was er deze avond niet, hij was bij Downtown en ook nog bezig met het opstarten van Indonesia Laren. Drukke tijden dus. Het restaurant was geheel gevuld en sommige tafels kregen een tweede keer gasten.

Water wilden we wel, wijn ook. Dat werd niet de Viognier die op de kaart staat, maar een Chardonnay-Viognier, Maison Didier Joubert 2018, Pays d’Oc, die goed beviel.

Direct kwam er een mandje met emping en kroepoek op tafel en een dip op basis van pinda’s.Ook kregen we de drie sambals in schaaltjes, heet - heter - heel erg heet

We kregen de kaart. We wisten al hoe het hier werkt, dus wij kregen geen toelichting, andere tafels die hier voor het eerst waren wel, zeer attent wederom. We kozen allebei een Indo Streetfood gerechtje en daarna wat andere gerechtjes. Alle gerechten en mogelijkheden staan op de website. 

Ik begon - natuurlijk zou ik bijna zeggen - met mijn favoriete Taco Besisit Bali,een taco met Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayonaise en ik vond hem weer heerlijk zoals altijd. Heerlijk hoog op smaak met flinke kruiden, terwijl alle onderdelen apart ook te proeven bleven. Leuk blijf ik het vinden dat je er twee krijgt, dus echtgenoot kon meegenieten. Zo kon ik ook meegenieten van zijn Loempia Bebek, een loempia van eend, rijstvermicelli, gekruide ketjapsaus met wasabi-mayonaise. Een heerlijk krokante loempia, op het bord al in stukken gesneden met een lekkere vulling vol met malse eend.

Het eerste gerechtje had echtgenoot besteld: de Daging Giling, Black Angus tartaar met mayonaise van citroenblad, gepofte rijst en kataifi abon. Prachtig mals vlees, uitstekend aangemaakt met krokantjes van gepofte rijst kregen we en ook dit beviel uitstekend.

Ik was erg benieuwd naar de Laksa Udang Gala, ravioli van kreeft met kruidige kokossoep, rijstvermicelli, taugé en een eitje. In het midden van het bord lag de flinke ravioli, waarin zich de kreeft bevond. Op de ravioli krokante rijstvermicelli, eromheen de kruidige kokossoep met taugé en twee halve kwarteleitjes. De soep was zeer kruidig en zeer hoog op smaak. Zeer smakelijk wat mij betreft, alleen viel de kreeft weg tegen dit geweld, wat jammer is. De ravioli was verder goed van garing, het deeg zou wat mij betreft iets dunner mogen. Wat niet wegneemt dat ik toch erg genoten heb van de Laksa.

Uiteraard kan mijn favoriete gerecht hier niet ontbreken, de Kepiting Lunak, soft shell crab, kruidige pandansaus, babyspinazie en tuinbonen. Mensenkinderen wat vind ik dit toch een fantastisch gerecht. Heerlijke krab, heerlijk pandansaus en fijne groenten. Meer moet het niet zijn.

Echtgenoot is dol op saté en had dus de Satasting besteld, 4 stokjes saté, de ayam (kippendij), de maranggi (diamanthaas), de kambing (geit) en de babi lapis (buikspek). Ik proefde er natuurlijk ook stukjes van en ze waren heerlijk. Je kon goed de grilsmaak proeven en ook de diverse vleesssoorten waren te herkennen. De blokjes rijst erbij heb ik laten liggen, want we hadden ook nog nasi Kuning en nasi Goreng besteld, maar die heerlijke zoetzure komkommer eet ik altijd met graagte op.

Echtgenoot wilde ook de Babi Lapis proeven, het langzaam gegaarde buikspek met Balinese ‘Babi Guling’ en schuim van atjar. Het buikspek was erg lekker, het schuim van atjar herinner ik me anders en eerlijk gezegd ook smakelijker. Nu was het wat dunnig en aan de zure kant.

Ik was volledig volzet helaas. Ik schrijf helaas omdat ik alles hier geweldig lekker vind, dus eigenlijk nog wel meer wilde eten, maar dat ging echt niet. Wel proefde ik een lepeltje van het dessert van echtgenoot, de Puding Jeruk, mousse van kalamansi op een krokantje van gepofte rijst met nata de coco en frambozen-ijs. Van de tafel naast ons kreeg ik zo’n heerlijke karamel-kogel, ook zij waren volledig volzet en toen kon ik geen pap meer zeggen. Wat een heerlijkheden allemaal!

Natuurlijk keer ik terug, of hier of in Laren, we zullen zien!

 

0 gedachtes over "Ron Gastrobar Indonesia in Amstelveen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl