DSC09382
DSC09382

Gastrobar Ster in Rotterdam

Op 26 januari 2020 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Eindelijk gingen we lunchen bij Gastrobar Ster! De chefkok van Ster, Terry Priem, kookte eerst bij Allure, maar begon ergens in 2019 voor zichzelf in Kralingen. Heel slim financierde hij een deel van de opstartkosten via crowdfunding. Ook wij namen daar aan deel. Geinig is het dat degenen die hebben bijgedragen een eigen naamplaatje hebben gekregen dat hangt bij de ingang van het knusse restaurant onder de noemer ‘Onze sterren’. Heel attent en vriendelijk. De naam Ster komt van de tag naam van Terry bij het graffiti spuiten als jongetje. Daarbij is het een samentrekking voor Esther, zijn vrouw, en Terry. En hun dochter heet Nova, wat 'nieuwe ster' betekent.  Bovendien kregen we ten tijde van de crowdfunding een dinerbon ter waarde van de inleg en die gingen we deze middag verzilveren. Ook aan de inrichting kun je zien dat graffiti belangrijk is voor Terry.

Parkeren kan in dit deel van Kralingen nog erg makkelijk. De ontvangst door de zeer enthousiaste en kundige jongeman die ons bediende was leuk. Hij maakt trouwens sowieso een one-man-show van zijn optredens, wat normaliter ergerlijk kan zijn, maar bij hem past het als een handschoen en ik vond het ook nog eens erg grappig en onderhoudend. Bovendien heeft hij uitgebreide kennis van de wijnen, waarvan er veel ook per glas te krijgen zijn én is hij een officiële en prijswinnende bartender. Terry kwam ook even zijn keuken uit om ons te begroeten, leuk. Het restaurant is gevestigd in zo’n typisch Kralings pand op een hoek. Buiten staan ook nu nog tafels, banken en stoelen en in de zomer hebben ze er de hele dag zon, zo leren we. Je komt binnen op de begane grond, waar een goed gevulde bar is. Er is een trapje naar boven naar de entresol, waar de meeste tafeltjes staan. Op de tussenverdieping naar beneden is de keuken en ook nog wat tafeltjes en helemaal beneden tenslotte zijn de toiletten. Klein maar fijn. Wij krijgen een hoge tafel bij de reling op de entresol. Hoewel wij de enigen waren die gereserveerd hadden druppelen er in de loop van de middag nog allerlei gasten binnen. Het grote voordeel om in deze leuke wijk een restaurant te hebben.

We beginnen met een Cava van Nuria. Bruisend water en ijswater voor mij komen ook op tafel. Terry komt het menu toelichten. Men kent hier een shared diningmenu in drie uitvoeringen (28 - 37 - 42€), verrassingsmenu’s in 3, 4 of 5 gangen (36 - 42 -49€), 12 signatuurgerechten (11 - 15€), 5 desserts (9, kaas 12€), 7 barbytes (3 - 5 - 12€), 5 lunchgerechten (11 - 13€) en lunchmenu’s (quick business 2 gangen 24, 3 gangen 36 en een shared dining lunch plateau 19€). Wij kozen voor het 5 gangen verrassingsmenu.Voor verdere informatie verwijs ik naar de website. 

Terwijl we de wijnkaart bekeken, die overzichtelijk en vriendelijk van prijs is, krijgen we lekker warm vers brood met aïoli. We kiezen voor een Miguel Torres Santa Digna Reserva Sauvignon Blanc 2018 en het feestje - want dat werd het - kon beginnen.

Als eerste kwam er paling / aardappelsalade / grove mosterd op tafel. Op een cirkel van goede aardappelsalade met grove mosterd, mosterdzaad en kappertjes lagen aardig wat stukjes gerookte paling en wat appel - julienne gesneden -. Daarop lag heerlijke krokante aardappel in sliertjes en om de aardappelsalade een heerlijke saus op basis van gerookte paling. Een verrassend smakelijk gerecht. Prettig licht en goed in combinatie.

Als tweede kregen we steak tartare / parmezaan / pata negra. Ik ben geen hele grote fan van steak tartare eerlijk gezegd, maar deze was voor mijn smaak perfect aangemaakt en dus erg lekker. Erbij, zoals men zei, garnituren zoals je die ook bij carpaccio krijgt (pijnboompitten, parmezaan, pesto-olie etc. etc.) en ook nog wat zeer malse (als je dat zo zegt over ham tenminste) Pata Negra. Ook dit vond ik een uitstekend gerecht. Met name het mondgevoel door de vele krokantjes op de tartaar vond ik een erg goede vondst.

Het derde gerecht was skrei / duxelles / zoete ui / eekhoorntjesbrood. Een perfect gegaard stuk geschroeide skrei kregen we. Onder de skrei een cirkel van duxelles met zachtgegaarde zoete ui. Verder op het bord een luchtige jus van eekhoorntjesbrood, bleekselderij, paddestoelen en zeekraal. Een heerlijk gerecht was dit. De vis was fantastisch van smaak en alle bijgerechten pasten er uitstekend bij.

Een van de andere gasten kreeg een signatuurgerecht van Terry waarmee hij destijds bij Allure al hoge ogen gooide en ik maakte (zachtjes volgens mij) de opmerking tegen echtgenoot dat ik dat eigenlijk nog nooit geproefd had. Tot mijn grote verrassing kregen we een extra gerechtje van Terry en wel datzelfde signatuurgerecht: zalm / kerrie - ijs / wakame / wasabi. Op het bord een perfect gegaard stukje zalm, dat lag op de wakame. De wakame werd aan twee kanten versierd door een rolletje ingelegd komkommer met wat zalmeitjes. Een heerlijk zachte wasabimayonaise lag erbij. Op een vinaigrette-achtig iets met sesam lag een quenelle kerrie-ijs, wat behoorlijk sterk van smaak was. Geweldig lekker vond ik dat ijs en het paste werkelijk perfect bij de mooie zachte zalm. Een heerlijk gerecht! Geen wonder dat mensen hiervoor terugkomen.

We waren aan een vleesgerecht toegekomen. Daar wilden we wel een glas rode wijn bij. We kregen een glas Miguel Torres Sante Digna Gran Reserva 2018 Carmenére. De wijn paste prima bij de diamanthaas / rode kool / pastinaak / 5-spices. Op een cirkel van werkelijk ontzettend lekkere compote van rode kool, waarin een appeltje en wat krentjes zaten, lag een perfect gegaard stuk diamanthaas. Op de diamanthaas een kroepoek met peterselie, naast de diamanthaas crème van pastinaak. Aan tafel werd de vleesjus met 5-spices ernaast geschonken. Het vlees was supermals en de rode kool fantastisch. Ook dit was een uitstekend gerecht.

Echtgenoot nam in plaats van een dessert (er zat knolselderij in) kaas en kreeg daarbij een glas Limoux, La Butinière, Chardonnay 2017. Die wilde ik ook wel proeven…

Mijn dessert was knolselderij / sinaasappel / mokka. Ik kreeg een rechthoekig stuk zeer smakelijke sinaasappelcake. Op de cake gel van bloedsinaasappel, amandelen, sinaasappelpartjes, gepofte knolselderij, ijs van knolselderij en mokka en krokantjes van knolselderij. Een heerlijke combinatie vond ik het. Door het poffen kreeg de knolselderij een lichte anijssmaak en dat paste prima bij de sinaasappel. Een fijn dessert!

Bij de goede espresso kwamen nog lekkere snoepjes. We babbelden nog even na met Terry en na het betalen van de rekening verlieten we tevreden Gastrobar Ster. Een fijne aanwinst voor Rotterdam, we zullen er zeker regelmatig even binnenlopen.

 

 

 

 

0 gedachtes over "Gastrobar Ster in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl