DSC09382
DSC09382

The Millèn in Rotterdam

Op 17 augustus 2020 in één ster, Rotterdam, Zuid-Holland.

Op deze woensdagavond zouden we gaan dineren bij The Millèn. Een reservering via heerlijk.nl., 5 gangen all in. Het hotel waarin het restaurant zetelt op de eerste verdieping, verzorgt valetparking. De ontvangst was vriendelijk en we kregen, zoals gevraagd, een ronde tafel bij het raam. Alle zitplaatsen in het restaurant zijn gericht op dat raam, dat uitkijkt op het stationsplein. De open keuken ligt achterin het restaurant.

Het menu voor deze avond lag al op tafel. The Millèn kent naast à la carte gerechten, twee lunchmenu’s (30/40) en een menu in 4, 6 of 8 gangen (62, 82, 97). Lunch wordt geserveerd van dinsdag t/m vrijdag, zo ook diner. Op zaterdag is er ook diner.

De waterwensen werden opgenomen en een glas Cava werd ingeschonken. Erbij drie aperitiefhapjes. Op een prikker een cracker van quinoa, in een klein schaaltje een combinatie van pruim met gepofte rijst en kaffir en in een iets groter schaaltje spelt en watermeloen. Alle drie erg lekkere hapjes, zeer prettig hoog op smaak. De maître, Rick de Bruijn, kwam ons begroeten en vertelde dat we elkaar al eerder hadden ontmoet en wel op het terras van Aan de Zweth. Grappig. Hij wees ons erop dat een extra gerecht mogelijk was en nadat we hadden gevraagd wat het zou zijn, leek dat ons wel iets. Het werden dus 6 gangen.

Vrij vlot erna kregen we een amuse. Een soort torentje gemaakt van luchtige aardappelcrème met kropsla, kabeljauw, inktvis en brunoise van aardappel. Ook dit was een heerlijk hapje met zeer veel smaak.

In het glas kwam een Scheurebe Gleisweiler trocken 2018, Theo Minges. Het gerecht was ceviche van zeebrasem, aalbes, Noordzeekrab, gele paprika, yoghurt, roodhoorntjeswier, aji amarillo, rozen. Erg mooi gepresenteerd troffen we onderin een crème van yoghurt en gele paprika aan, uitstekend gekruid met de aji amarillo. Op de crème wat wier en poeder van de aji en heerlijke stukjes - geen dunne plakjes deze keer eens - van de ceviche van zeebrasem. De ceviche was op basis van aalbes, wat een erg leuke smaak geeft. Tussen de vis trof ik linten van ingelegde ui en ingelegde gele paprika aan. Dat geheel was afgewerkt met wat takjes wier en een krokante cirkel met er op poeder van wier. In het midden van de cirkel lag een grote toef krabvlees met wat zilte kruiden en een rozenblaadje. Ik vond dit een uitstekend gerecht. Hoog op smaak, prima in balans en elegant gepresenteerd.

Ter begeleiding van het tweede gerecht kregen we een glas Domaine Mont d’Hortes 2019, Cuvée des 4 Saisons. Het gerecht was gegrilde schol, tomaat, courgette, venkel, sansho peper, tomaten beurre blanc. Op het bord een mooi stuk gegrilde schol, uiteraard perfect van garing, Bij de schol tomaatjes, plakjes courgette, wat venkel en een schuimige beurre blanc op basis van tomaat. Naast de schol nog poeder van tomaat. De sansho peper gaf een frisse toets aan dit toch al frisse gerecht. Mooie zachte smaken in een goede combinatie. Ook dit vond ik weer een prima gerecht.

We gingen verder met een glas El Muelle, Vino de Pasto, Luis Pérez 2019. Bij deze wijn het extra gerecht. Gewelde garnaal (Palamós), aubergine, buffelricotta, zonnebloem, algen, codium, plankton. Precies dat kregen we ook. Het geheel werd verbonden door een werkelijk perfecte vinaigrette op basis van de ingekookte schalen van de garnalen. Het was een heel goed gerecht, zeer vol van smaak. Ik waande me even aan de Spaanse kust tijdens een mooie zonsondergang met mijn voeten in het zand. Heerlijk!

Een glas Pinot Noir van Petra Unger, Ried Gottschelle 2017 begeleidde het gebraden nekstuk en gestoofde wang (Iberico Bellota), doperwt, mierikswortel, Opperdoezer ronde, macadamia-vinaigrette. Het gebeurt niet vaak - de reden dat ik regelmatig vraag of het hoofdgerecht ook vis mag zijn - dat ik een vlees-hoofdgerecht zo lekker vind. Werkelijk heerlijk alvast getrancheerd nekstuk (11/2 uur gegaard)kregen we. Ook erg smakelijk was de gestoofde wang (14 uur gegaard). Ook de bijgerechten vielen in de smaak, vooral de vinaigrette met macadamia-noten vond ik erg lekker en ook goed gevonden. Weer een uitstekend gerecht dus.

Erg leuk vond ik het dat we nu een kaasgerecht kregen. Bij het gerecht kwam een glas Coteaux de Layon, Cady 2018. Het gerecht was Lola Montez, semifreddo, hooi, honing, bijenpollen, passievrucht, cashewnoot. Onder een plak gelei van honing en hooi waarop wat bloemblaadjes en dergelijke lagen troffen we plakjes van de kaas aan. deze combinatie was bijzonder smakelijk. Weer een schot in de roos.

We kregen ook nog een pré-dessert, het kon niet op deze avond. Onderin een bekertje een stukje broodpudding. Op de broodpudding granité van rabarber en aardbei en ernaast schuim van vlierbloesem. Ook dit was een uitstekende combinatie, heerlijk fris en erg smakelijk.

Nog even een woordje over de zwarte brigade: die is goed. Uitstekend op de hoogte van wat er uit de keuken komt, in voor een grapje en niet te formeel. Prettig dus.

Het laatste glas deze avond werd een Empordà Sinols Garnatxa. De wijn begeleidde het dessert: amandelpavlova, moerasspirea, cheesecake, basilicum, bramensorbet. Precies dat troffen we aan op het bord. Heerlijke pavlova met erg lekkere stukjes cheesecake. Een fijne frisse sorbet van bramen en ook nog verse bramen. Het schuim was van de spirea en het schaafsel van Ruby chocolade. Een waardig dessert ter afsluiting van een zeer smakelijk diner.

Bij de espresso kwamen nog friandises, die ook al erg lekker waren. Het zal duidelijk zijn dat we zeer tevreden over zowel de maaltijd als over de zwarte brigade The Millèn verlieten. Al terugkijkend vonden zowel echtgenoot als ik het een minpuntje dat alle tafels zo naar buiten gericht zijn. Op de een of andere manier ‘verlies’ je daardoor het contact met het restaurant. Er gebeurt van alles achter je wat je niet kunt zien en eigenlijk vond ik dat jammer. Ik begrijp dat het Stationsplein trekt, maar ik kijk liever een restaurant in. Het wordt net iets te afstandelijk op deze manier. Maar: dit is geheel persoonlijk, er zullen ladingen mensen zijn die het erg leuk vinden. En het belangrijkste is tenslotte het eten en dat was werkelijk prima in orde.

0 gedachtes over "The Millèn in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl