DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 22 augustus 2021 in Een ster, Favoriet, Utrecht.

Eindelijk weer eens naar een restaurant. En wel naar een van mijn favorieten, De Burgemeester in Linschoten. De afgelopen maanden had ik in diverse ziekenhuizen doorgebracht en ook in revalidatiecentra dus ik was er wel aan toe. We kregen onze ‘eigen’ tafel en werden vriendelijk welkom geheten heten door het personeel en ook door Sander en later nog door Anne. Op tafel stond al de bekende cracker met dit keer een dip van groene kruiden, erg lekker. Ook op tafel lag bekende schatkaartje met daarop de favorieten van de chef uit de zee maar ook charcuterie en vegetarische opties, dus voor elk wat wils. Echtgenoot en ik kozen voor de Gillardeau oester met een parel van mierikswortel, karnemelkvinaigrette en wat komkommer. Ole had de pulpo aangemaakt met garam massala op een bedje van aardappel, koriander en paksoi. We hadden Sander de vrije hand gegeven dus we waren benieuwd. Ole en ik hadden dit keer een saparrangement en echtgenoot had een wijnarrangement waarvan ik slokjes mocht proeven. We waren wel begonnen met een glas witte wijn en later bij de kaas kon ik me niet inhouden en nam ik ook een glas witte wijn. Omdat mijn rechterarm en hand niet meer werken zult u het me niet kwalijk nemen - hoop ik - dat ik niet uitgebreid inga op de geschonken wijnen en sappen. Neem maar van mij aan dat ze met zorg waren uitgekozen en perfect pasten bij de gerechten.

De amuses verschenen. Op de lepel de bekende groene olijf met lopende binnenkant en vervolgens een tacootje gevuld met garnituur van paella, een tarteletje met gekonfijte wortel en rozenwater met daar op een mousse van ambu. Ambu is een Marokkaanse amandelpasta. Als laatste kregen we een cracker op basis van snijboon met limoen, rolmops en broccoli. Stuk voor stuk zeer eetlustopwekkende hapjes.

Brood kwam op tafel met daarbij de boter met de Leidse sleutelkaas.

Het eerste gerecht werd geserveerd. Voor Ole en mij een lasagne van knolselderij met beurre blanc. Daarop een tartaar van langoustine met gezouten citroen omgeven door kaviaar en erbij nog peterselieolie. Het zag er prachtig uit - zoals alle gerechten - en zo smaakte het ook.

Het volgende gerecht was een lauwwarme salade van kreeft met basilicum gecombineerd met kerrie en mirin met wat macadamianoten, en erbij een beignet van kreeft met wat gepekelde asperge. Geweldig lekker!

Vervolgens verscheen mijn favoriete gerecht te weten de gebakken tarbot met paling en  gebakken aardappel en onderop wat knolselderij gegaard in appelstroop. Een saus op basis van dashi en paling maakt het af. Smullen!

Het volgende gerecht is, zo vertelde de chef, ontstaan omdat hij in zijn jeugd ontzettend vaak bietjes te eten kreeg. Hij vond de smaak van de bietjes te aards, dus verzon hij wat nieuws. 24 uur gemarineerde biet in honing , lavendel en azijn daarna twee uur lang op 85 graden gerookt op kersenhout. Daaronder pesto van pecannoten met parmezaan en een klein beetje bruine boter. Erbij beef jerky.

Vervolgens kwam de chef aan tafel met een prachtig stuk entrecote ingepakt in een korst van boter. De rijping wordt zo precies zoals gewenst. en dan zit je tussen de 35 en 45 dagen na slachting van de koe. En op het bord verscheen er een mooi stuk entrecote met een jus met rozemarijn, Roseval aardappeltjes gegaard in bonenkruid, een crème van witte ui en groene kruidenolie. Ook dit was een uitstekend gerecht.

De royale en goed gevulde kaaswagen werd voorgereden en we maakten in onze keus. Maar liefst zes stukjes. Erbij een salade die wat ons betreft wat hoger op smaak mag zijn en wat getoast brood.

Nog waren we er niet want de friandisewagen werd voor gereden en die zag er zeer uitnodigend uit, dus ook daarvan snoepten we nog het nodige. Na het betalen van de rekening verlieten we meer dan tevreden De Burgemeester. Terecht dat dit restaurant bij onze favorieten hoort.

10 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten"

Emmy

Goedemiddag, Helaas kan ik het blog niet vinden, alles blijft leeg. Jammer, ik was blij eindelijk weer een recensie te lezen! Vriendelijke groet, Emmy Geerders
21 augustus , 2021 om 16:48 pm

Emmy

Goedemiddag, Helaas kan ik het blog niet vinden, alles blijft leeg. Jammer, ik was blij eindelijk weer een recensie te lezen! Vriendelijke groet, Emmy Geerders
21 augustus , 2021 om 16:48 pm

Emmy

Goedemiddag, Helaas kan ik het blog niet vinden, alles blijft leeg. Jammer, ik was blij eindelijk weer een recensie te lezen! Vriendelijke groet, Emmy Geerders
21 augustus , 2021 om 16:48 pm

Emmy

Goedemiddag, Helaas kan ik het blog niet vinden, alles blijft leeg. Jammer, ik was blij eindelijk weer een recensie te lezen! Vriendelijke groet, Emmy Geerders
21 augustus , 2021 om 16:48 pm

Evelien

Ik zie ook geen recensie helaas en ook ik was zo blij dat er eindelijk weer een recensie geplaatst was. Met vriendelijk groet Evelien
21 augustus , 2021 om 16:59 pm

jan

Blij dat je weer terug bent, ik zie er weer naar uit om wat leuke tips van je te lezen.
21 augustus , 2021 om 17:43 pm

jan

Blij dat je weer terug bent, ik zie er weer naar uit om wat leuke tips van je te lezen.
21 augustus , 2021 om 17:43 pm

Ad

Hoi Carla, fijn dat het weer wat beter gaat en je weer culinair mag genieten, we hebben je gemist. Groetjes Ad
24 augustus , 2021 om 21:29 pm

Michel Nierop

Blij weer een recensie te lezen van een (Nederlands) toprestaurant. Altijd een plezier, zeker deze lees ik altijd met veel plezier. Heel veel sterkte met uw arm en hand. Nog veel (eet)plezier en ik kijk uit naar de recensies. Met vriendelijke groet, Michel
25 augustus , 2021 om 18:30 pm

N.Bakker

Wat fijn dat je terug bent! Ik heb de recensies gemist. Heerlijk om deze weer te lezen. Vriendelijke groet, Noortje
6 september , 2021 om 12:55 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl