DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 12 november 2021 in Twee sterren, Favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

 Eindelijk weer eens naar Parkheuvel! Veel te lang geleden! Dat vond ook Erik van Loo die halverwege de lunch een praatje kwam maken. De ontvangst was allervriendelijkst, omdat ik nog steeds in een rolstoel zit mochten we boven parkeren, ideaal.

We begonnen met een glas champagne, Pol Roger nog steeds en die bevalt ons prima. Erbij drie prachtig gepresenteerde aperitiefhapjes. Een cilinder gemaakt van gebarbecuede knolselderij gevuld met een mousse van ham. Vervolgens de variant van kip-kerrie met een zoetzuur van komkommer en piccalilly. Tot slot een koekje van kummel met een bombe van Reypenaer afgewerkt met schaafsel van de Belper Knolle. Alle drie verfijnde hapjes.

De amuse verscheen. Alweer een prachtige presentatie. Een bonbon van carpaccio van het MRI-rund, gevuld met een salade van aardappelen en een lobbige mayonaise van basilicum en parmezaan. Jammer dat hij zo klein was, want hij smaakte naar meer.

De eerste wijn kwam in het glas. Een Roero Arneis 2020, Guidobono. Erbij het gerecht:coquille in ceviche-bereiding met eronder een pittige salade van komkommer, mango en papaja en erop een luchtige crème van avocado. Wederom prachtig gepresenteerd dit gerecht, maar ik vond het niet helemaal in balans. De coquille viel wat weg en dat is jammer. 

De tweede wijn die de kundige sommelier inschonk is favoriet van me: de Roussanne van Yves Cuilleron 2019. Hij paste perfect bij het gerecht, wat een oude bekende voor ons was maar dan in een nieuw jasje: de ravioli gevuld met kreeft waarbij geserveerd met de duxelles, paddenstoelen en de crème van kreeft, waarvan het kannetje op tafel bleef. Een flinke hoeveelheid kreeft onder een perfect al dente stuk pasta troffen we aan met daarbij de duxelles, de paddenstoelen en de kreeftensaus. Ouderwets lekker.

In het glas kwam een Chardonnay uit de Bourgogne, 2020 van René Lamy. Hij begeleidde een vegetarisch gerecht op basis van knolselderij ingesmeerd met een crème van gebrande sjalotten, afgetopt met kaviaar. Ik vond dit een zeer verrassende combinatie en ook zeer smakelijk.

De volgende wijn was een Le Volta dell’ Ornellaia, Toscana 2019. Het hoofdgerecht kwam op tafel. Dat was deze middag een stukje tamme eend met bereidingen van pompoen met onder andere vadouvan en erbij nog zo’n heerlijke saus, waar Erik een ster in is. Het was heerlijk, ik had er nog wel meer van willen eten. 

In het glas kwam voor de heren een Rivesaltes Ambré 2005 ter begeleiding van het dessert. Dat was een dessert op basis van vijg. Vijg gemarineerd in port en rode wijn. Daarbij een spongecake van kumquat, met in het midden een parel van witte chocola bereid met vijgen en gevuld met crème van kumquat. De kumquat kwam ook terug in het tweede deel van dessert: ijs van kumquat met een mousse van vijgen.

Ik had gekozen voor de kaas. De wagen werd helaas niet voorgereden, maar ik was heel tevreden met mijn vier stukjes kaas. Erbij uiteraard zou ik bijna zeggen een glas Roussanne. Ik vergeet helemaal te vertellen dat Anja van Loo nog een paar keer een praatje kwam maken, heel gezellig vond ik dat.

Nadat we de desserts en de kaas opgegeten hadden kwamen die waanzinnige, nog warme madeleines op tafel die we natuurlijk direct opaten, want het is zonde om ze af te laten koelen. 

Bij de prima espresso kwamen nog vier friandises met de canelé van Juliën van Loo en na het betalen van de vriendelijke rekening (het aperitief werd aangeboden door Anja, waarvoor uiteraard mijn hartelijke dank) verlieten we tevreden Parkheuvel. Verfijnde en zeer elegante gerechten. 

0 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl