DSC09382
DSC09382

IDRW in Rotterdam

Op 17 maart 2022 in Favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

IDRW. InDenRustWat. Voor het laatst bezocht in de zomer van 2020. Vanwege Corona en omdat ik dacht dat het restaurant niet rolstoeltoegankelijk was dacht ik te moeten wachten tot de zomer als dat waanzinnig mooie terras weer klaarstond. Niets was echter minder waar. Een telefoontje naar de chef, Marcel van Zomeren, was genoeg om me ervan te overtuigen dat het best ging lukken. En dat was ook zo. Al bij de ingang stond iemand om me op te vangen en naar binnen te begeleiden. We kregen een fijne ruime tafel in het wat ruimer opgestelde restaurant - later hoorden we van de verbouwingsplannen van de Oranjerie - en het feest kon beginnen. Want een feest werd het!

Allereerst champagne natuurlijk, hier van Legras & Haas, prima dus. In een coupe! Terwijl we nog zaten te overleggen over welke bites we zouden nemen kwamen ze al, het leek wel of ze het gehoord hadden

Allereerst kwam het bekende glaasje met krokante mais en ras el hanout op tafel, altijd lekker. Vervolgens een oester voor echtgenoot en voor ons allebei een oester à la plancha met aardappelkrokant; ook voor ons allebei een makaron van pistache gevuld met eendenlever en plat schaaltje met daarop een ruime hoeveelheid Jambon Paleta Iberico Bellota, ham dus, allemaal even lekker! Erbij kwam heel verrassend een glaasje Vuurzee, een nieuwe drank die in het kort gezegd een combinatie is van een blonde Trippel, most van de Pinot Noir druif en champagnegist.

Uit de mooie wijnkaart kozen we een Jean Daneel, Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, altijd lekker. Hierna kwamen de amuses. In een zwarte coupe een krokant van kippengehakt met een beslagje wat onder hoge druk wordt geperst en daarna wordt gebakken, verrassend lekker en lekker hoog op smaak met erbij in een schaaltje een stevige dip van curry en limoen. Op een  wit hoog bordje lag links een balletje van krokante aardappel gevuld met een rillette van makreel en rechts een wafeltje met ertussen mousse van lavas en gelei van gele curry. Allemaal even lekker en eetlustopwekkend.

Er kwam nóg een verrassing. In een lief glazen schaaltje werd een thee ingeschonken, een witte thee. Koud geserveerd. Om de mond te verfrissen tussen de gangen door en dat werkte verbazingwekkend goed. Telkens werd het schaaltje bijgevuld, zeer attent en heel apart!

Hierna kwam de eerste gang op tafel. In miso gepekelde gerookte zalm | yuzu aïolie | gepofte rijst | sushi nori crunch. Behalve dat het een absoluut topgerecht was qua smaak en elegantie was het ook zeer goed in balans. Erop lag ook nog een eigengemaakte furikake. Erbij nog een saus op basis van verschillende sojasoorten met wasabi. Extra verrassend was het dat de keuken het voor mij geportioneerd had zodat ik het makkelijk kon eten, zeer attent en veel dank daarvoor. (Ik moet namelijk helaas met mijn linkerhand eten).

Het volgende gerecht was even goed. Gebrande heilbot | mouclade | ansjovis. De combinatie was heel goed gevonden, de uitvoering was in alle opzichten vlekkeloos en de balans was uitstekend. De mouclade deed me denken aan lang vervlogen tijden toen we in Normandië waren. Ook nu was mijn deel weer geportioneerd wat ik ideaal vond.

De derde gang was ook al zo goed. Schuim van parmezaan | aardappelcrunch |  zwarte truffel | Marigold ei. Tja wat kan ik hierover zeggen? Een combinatie made in heaven. Het lobbige schuim van parmezaan met in het midden de dooier van het Marigold ei en eroverheen flink wat geschaafde zwarte truffel. Ik viel er wat stil van, wat was alles ontzettend goed en lekker. 

Zo ook het volgende gerecht dat dan weer ongelofelijk geëvolueerd is. Avocado van de Konro gril |  krokante en zoetzure sjalotten | wasabi crunch | shiso mayonaise. Heerlijk zachte avocado troffen we aan, afgewerkt met de krokante en zoetzure sjalotten en crunch van wasabi. De shisomayonaise was er heerlijk bij. Ook de afwerking met de diverse sojasauzen kon me enorm bekoren. Ook deze keer kreeg ik mijn deel op behapbare lepels.

Bij het hoofdgerecht namen we glas rood, een Syrah Grenache Campagne van Chateau de Gaure.  Hij paste goed bij het hoofdgerecht, lam | rode biet | morilles eendenlever | pomme soufflé | zwarte pepersaus. Een stoof van de schouder met daarop biet gegaard in bietensap en vanille, een morille gevuld met een crème van niet-gemeste eendenlever, een pomme soufflé, een plakje van het boutje en dan het koteletje en de saus is van zwarte peper. Voor mij was het weer op lepels gedaan, ideaal! Ik had in plaats van een pomme soufflé krokante aardappel flinters. Ook dit was een uitstekend gerecht, mals vlees perfect klaargemaakt, elegant opgediend en prima in balans. 

We besloten tot kaas in plaats van een dessert, waarbij een glas Grauburgunder, Theo Minges 2019, Pfalz kwam. Helaas heb ik geen foto van de kaasjes maar neem maar van mij aan dat ze in orde waren. Erbij nog wat pecannoten, een quenelle van vijgencompote en lekker getoast vruchtenbrood. 

We sloten deze bijzonder attente en absoluut sterwaardige maaltijd af met lekkere friandises. Tot onze verrassing kregen we een fles Vuurzee mee waarvoor nogmaals onze hartelijke dank. Na het betalen van de meer dan schappelijke rekening verlieten we IDRW. Tot snel!

2 gedachtes over "IDRW in Rotterdam "

Ad

Een prima adres Carla, bij ons was Fred toch wel wat kostbaarder dan verwacht vanwege een serieuze upgrade door 2 wijnen.
17 maart , 2022 om 16:28 pm

Robert

Dat ziet er heerlijk uit. Ik zet dit restaurant ook op de lijst met restaurants die we nog willen bezoeken.
19 maart , 2022 om 10:27 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl