DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuen

Op 24 februari 2023 in Twee sterren, Noord-Brabant.

De Lindehof! Eindelijk weer eens! De ontvangst was allerhartelijkst, Rosita en haar collega stonden ons zelfs al buiten op te wachten. Ook Soenil kwam ons  begroeten en we kregen onze oude vertrouwde tafel. Als aperitief namen we champagne, hier nog steeds van Pierre-Jouet Blanc de Blanc en die beviel uitstekend. Erbij zoals gebruikelijk een bombardement aan aperitiefhapjes. Een krokantje van zwarte sesam met crème van zult en daarbij oesterblad. Het volgende hapje was een krokantje van rode biet met curry van rode biet en kaneel. Daarna kregen we een tosti met garnaalvulling. Tot slot twee krokantjes, de voorste met Chiogga-biet en gefermenteerd pruimensap en de achterste met paarse bloemkool en Madame Jeanette. Ik kan kort zijn: alle hapjes waren bijzonder lekker en vooral de opbouw van de smaken viel me op. Van zacht naar heftig qua kruiden, maar altijd subtiel.

Tot mijn verrassing en blijdschap was de pastille er nog steeds (ik hoop dat hij er ook nog heel lang blijft) maar uiteraard in vernieuwde smaak.  Passievrucht en vanille met een flinterdun laagje chocolade en erop een espuma van champagne. Het is wel zaak om hem in zijn geheel te eten. Hij was heerlijk! 

Tot mijn verrassing kwam er nóg een amuse. Eentje in tweeën. In het diepe kommetje dahl op basis van gele spliterwten met daarbij phulaudi, zoetzure rode ui, een stukje kousenband en een gekonfijte aardappel. De saus is kokosmassala. Daarnaast de bara, gemaakt van o.a. tajerblad. Geserveerd met een chutney van mango en rode peper. Ook dit was ouderwets lekker!

We hadden uit het wijnboek gekozen voor een Condrieu van E. Guigal en die was natuurlijk heel uitstekend.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Bluefin Tuna - Avocado - Markoesa. Bluefin tuna, avocado mousse, markoesa vinaigrette, kalamansi en ponzu ijs, garam masala emulsie, groene papaya chutney en hoisin gel. Dat lag uiteindelijk allemaal op het bord en het was hemels. Boterzachte tonijn omgeven door de genoemde ingrediënten waren een feestje. Ook ernaast nog een tartaar van tonijn afgedekt een de ene kant met de avocado-mousse en aan de andere kant de markoesa. Ook dit was erg lekker.

Het volgende gerecht Griet - Salamblad - Schorseneren  - Phulauri kwam op tafel. Griet gemarineerd met salamblad, schorsenerenrendang, crème van schorseneren, phulauri, gebrande kailan, kokos-verveine saus. En het geheel was afgemaakt met bonitovlokken. Smullen was dit ook en dat deden we dan ook.

Het derde gerecht was Langoustine - Toor Dahl - Buikspek. Op het bord een grote langoustine, gebrand en ingesmeerd met vadouvan crème. CDaarbij tajerbladcompote (op het buikspek), toor dahl, auberginesambal en soto saus. Ook dit was een zeer smakelijk gerecht, met in de hoofdrol de langoustine en ook het buikspek.

We waren toe aan het hoofdgerecht. Ik had gevraagd of ik vis kon krijgen en dat kreeg ik. Zeetong langzaam gegaard, daarna gebakken en de croute van peterselie er overheen gelegd. Daarbij artisjok gevuld met een crème van artisjok en truffel en knolselderij. Verder op het bord toefjes gepofte knolselderij, met rode peper, knoflook, rozemarijn en tijm. Daaroverheen truffel gearroseerd met boter. Verder micro-schorseneren gekookt in boter en room, daarna geglaceerd. Vervolgens een morille, die gevuld was met een duxelles en daarop een gemarineerde champignon. Aan tafel werd de saus erbij gelepeld, een citrus beurre blanc . Echtgenoot kreeg Anjou-duif - Miso - Topinamboer. Die duif kwam met gepofte granen, miso. Het pootje  was gekonfijt De saus was gemaakt van Lampong en miso. Verder op het bord roti gevuld met pompoen. Aardpeer, eerst gepekeld, daarna gerookt, daarna gestoomd, toen bevroren, daarna ontdooid, daarna gefrituurd en daarna geglaceerd met de saus die erbij zit. Dat is gedaan zodat de hele structuur verandert en krijg je een beetje het idee van zwezerik. Tot slot nog een paarse wortel die geglaceerd is. Daarbij een glas rode wijn, een Cavalcade, Chateau de Corneilla 2019.

In al dat geweld zijn we helaas vergeten foto’s te maken van de prachtig opgemaakte borden en ook op Instagram zijn ze niet te vinden dus u zult het met mijn beschrijving moeten doen. Het was ontzettend heerlijk weer.

Waarmee we toegekomen waren aan het pré-dessert. Ganzenlever - Kweepeer - Birambi. Terrine van ganzenlever, kweepeer, piment, birambi en carambola-chutney. Granité van appel en birambi. Dat laatste werd aan tafel ‘gedraaid’, geestig om te zien.   Een verrassend dessert niet in het minst door de ganzenlever die erbij lag.

Het ‘echte’ dessert was Baba au Rhum - Hibiscus - Saffraan. Baba au rhum met gember, roomijs van dennentop en ras el hanout. Mousse hibiscus, cremeux saffraan en vanille. Jus hibiscus. Sable yuzu met poeder van framboos. Witte chocolade sticks/kaffir sticks. Citrusgel en een bombe van guanaja chocolade 70%.  De baba werd aan tafel open gesneden en gevuld met een heerlijk lopende mousse. De overige componenten lagen op een apart bord en dat smaakte ook allemaal weer heerlijk

Waarmee we bij aan het eind van de prachtige middag waren aangekomen. Op de espresso na en de friandises. Die we ook allemaal nog opaten.  . In ieder geval waren ook die heerlijk! Net zoals alles hier! We komen snel weer terug.

 

0 gedachtes over "De Lindehof in Nuen "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl