DSC09382
DSC09382

Fred in Rotterdam

Op 12 maart 2023 in Twee sterren, Rotterdam, Zuid-Holland.

Fred! Op de nieuwe locatie. Qua parkeren nog niet ideaal, qua uitzicht wel. Binnen een moderne inrichting met warme aardkleuren. Axel kwam ons even begroeten, altijd leuk! Wij kregen een fijne ronde tafel naast de halfopen keuken en de aperitiefwagen werd voorgereden. Wij kozen dit keer voor een vonkelwijn uit Zuid-Afrika, Avondale Ermilla 2015, Blanc de Blanc en die beviel goed. Als aperitiefhapje verscheen een waar kunstwerkje: een torentje opgebouwd uit millefeuille van osseworst en groene kruiden. Op slag wist ik weer waarom ik hier zo graag kom. Wat een fantastisch hapje, zoveel smaak, ongelofelijk! Ons werd het lunchmenu uitgelegd en dat beviel ons uitstekend. We kozen als wijn een Vacqueyras, Famille Perrin, 2019. Maar eerst verscheen er nog een amuse. Tartaar van tonijn met haringkuit, watermeloen, komkommer, rode biet en een saus van dashi. Ook dit viel uitstekend in de smaak. 

We waren toegekomen aan het eerste gerecht, een ‘oudje’ van Fred. Dungesneden rauwe coquille  met ganzenlever, groene appel en saus van Noilly Prat en crème fraîche. Het geheel was bedekt met gebrande hazelnootjes. Zoals mijn echtgenoot opmerkte: een typisch Fred-gerecht: tot in de puntjes verzorgd, prima in balans en heel elegant.

We gingen door met het volgende gerecht. Rode mul en mosselen. Rode mulfilet met gratin van mosselen, mosselen, venkel en biet. Ook nog een hint van radijs. Tja wat kan ik hier nog over zeggen. Perfect uitgevoerd, perfect van smaak en wederom heel elegant. 

Het hoofdgerecht deze middag bestond uit kleine tortellini gevuld met paling, pompoen, daaronder paling met zuurdesem. Verder een mooi stuk heilbot met beurre blanc met basilicum en olijf. Weer een plaatje om te zien en wat is paling toch ongelofelijk lekker! Ook de heilbot was weer perfect van garing, kortom een genot om te eten! 

Waarmee we aan het dessert toe waren gekomen. We kozen voor de kaaswagen. Uiteraard zou ik bijna zeggen, want zeg je Fred dan eet je (ook) kaas. Sven was er deze middag niet, maar hij werd uitstekend vervangen door een van de dames. Zij legde ons uitstekend de kazen uit, waarna we allebei onze keus maakten. Erbij nog getoast brioche met pistache en hibiscus. 

We waren toegekomen aan de espresso waarbij een keur aan friandises kwam. Allemaal even lekker. Volledig voldaan namen we afscheid. Graag tot snel weer!

0 gedachtes over "Fred in Rotterdam "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl