DSC09382
DSC09382

Restaurant Ster

Op 31 maart 2023 in Restaurant Ster, Rotterdam, Zuid-Holland.

Restaurant Ster. Het nieuwe restaurant van Terry Priem. Eerst had hij de Gastrobar Ster (Bib Gourmand), die heeft hij nog steeds, maar die is niet meer toegankelijk voor mij omdat je daar een trap op moet dus ben ik heel blij met dit restaurant, waar hij ook nog eens een tandje bij zal zetten. En dat gebeurt ook en hoe! Het begon al met de ontvangst. We werden al bij de deur opgewacht, onze jassen werden aangenomen en we werden het restaurant binnen geleid. Voorheen zat hier restaurant Fred, maar aan de inrichting was een eigen draai gegeven o.a. door blauwe accenten op de muren en tafelbladen. We kregen een fijne ronde tafel met vol zicht op de open keuken. Terry kwam even gedag zeggen, altijd leuk en het feest, want dat werd het, kon beginnen.

We namen deze keer eens geen champagne, maar een Franciacorta, een Cuvée Monogram. Heerlijk! Erbij een bite: een krokantje met daarop een mousse van parmezaan en ingelegde ui. Zeer smakelijk en belangrijker: het deed verlangen naar meer. De wijnkaart werd ons overhandigd door de vriendelijke sommelier en we kozen een Swartland, Mullineux Old Vines 2020, die ook al beviel.

De amuse kwam. Barrel aged feta, ingelegde tomaat, taggiasche olijf, basilicum-olie, charonschuim (Hollandaise met tomaat) en wat crunch van tomaat. Ook dit hapje viel uitstekend in de smaak.

Brood kwam op tafel met heerlijke gezouten boter en de wijn werd ingeschonken.

Het eerste gerecht verscheen. Coquille / miso / avocado / bloedsinaasappel. Op het bord dungesneden coquille met avocado-miso-crème en bovenop bloedsinaasappel. Verder miso-balletjes en bloemetjes. Ik vond dit een uitstekend gerecht, licht en fris.

We gingen door met het tweede gerecht. Kalf & krab / piccalilly / spicy wortel  / cornichons. Links een cilinder van kalfsvlees met daarnaast een tartaar van krab. Op de krab een mousse van piccalilly, een krokantje met de smaak van kerrie en daaromheen de spicy wortelsaus. Ook dit was een uiterst geslaagd gerecht.

Het derde gerecht verscheen. Eendenlever / bressaola / chocolade / PX. De eendenlever was subtiel omwikkeld met de bressaola. De chocolade lag er in kunstige krullen bij en de vinaigrette van PX werd er aan tafel bij geschonken. Het wordt vast saai maar ook dit was een heel goed gerecht.

We waren toe aan het vierde gerecht. Zeebaars / aardappelsalade / topinamboer / beurre rouge. Op het bord een mooi stukje zeebaars met daaronder de aardappelsalade en meiknol en ernaast de crème van aardpeer. Bovenin lag de schuimige beurre rouge en onderin de jus de veau. Ook dit was een uitstekend gerecht.

Tot onze verrassing bracht de chef een extra gerecht. Een raviolo gevuld met crème van kastanjechampignons en cantharellen, ingelegde rode kool, wat persillade, Remeker. De raviolo was flinterdun, perfect dus. De inhoud was zeer smakelijk dus ook dit was top.

We waren toe aan het hoofdgerecht. Heilbot / antiboise / kaviaar / beurre blanc. Op het mooie stuk heilbot behalve persillade ook de Oscietra-kaviaar. Ernaast aardappelmousseline met antiboise en morilles. Daar weer naast een prachtige beetgare groene asperge bedekt met nog een morille. Perfect gegaarde heilbot met een perfect gegaarde asperge, perfecte aardappelmousseline, een genot om te eten! Zoals alles hier. 

Naar het dessert was ik ook al benieuwd naar, want dat was de Gouden peer / karamel / zeezout  / chocolade. Een dessert in tweeën. Op bord de gouden peer. En wat voor peer! Omwikkeld door witte chocolade bovenin een ganache van karamel-chocolade, in het midden een lopende karamel en daaronder zit een ganache van melkchocolade en tonkabonen. In het glaasje een crumble, perencompote, ijsje van melkchocolade en Italiaanse schuimpjes. Onnodig bijna om te zeggen dat dit ook buitengewoon lekker was, echt een verwen toetje. Of zeg maar liever toet…..

We sloten de maaltijd af met goede espresso waarbij ook nog friandises kwamen, maar die moest ik aan mijn man overlaten, want ik was volledig voldaan. Terry kwam nog even gedag zeggen en we overlaadden hem met complimenten. Rotterdam heeft er een heel goed en fijn restaurant bij!

1 gedachtes over "Restaurant Ster"

Ad

Een leuke ontdekking Carla
8 april , 2023 om 07:49 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl