DSC09382
DSC09382

De Ertepeller in Papendrecht

Op 30 april 2023 in Favoriet, Zuid-Holland.

De Ertepeller. Op deze zondagmiddag met doorlopende lunch. Ze hadden vandaag een 7-gangenmenu vanwege hun 7-jarig bestaan wat we natuurlijk niet wilden missen. De ontvangst was allerhartelijkst en we mochten een tafel uitzoeken in het nu nog redelijk lege restaurant wat in de loop van de middag bijna zou vollopen. We begonnen met een Cava, een half flesje, voor bij de amuses. Op tafel lagen twee keurige zilveren envelopjes klaar met daarin het menu.

De eerste amuse was een Oosterschelde-oester met yoghurt en passievrucht. Zeer smakelijk! 

De volgende amuse was mango met erop tartaar van langoustine, ingelegde sjalot en sap van komkommer. Ook dit was erg smakelijk.

We gingen door met een stukje zalm van de bbq. Bovenop een lepel kaviaar, eromheen bereidingen van witte asperges en krokantjes van aardappel en bieslook. Het wordt saai maar ook dit was een heel goed hapje.

Tot slot kwam er een koud gerecht op tafel, een combinatie van paprika en frambozen. Zeer verrassend van smaak!

Brood kwam op tafel met maar liefst vier soorten boter en de wijn werd ingeschonken. We hadden gekozen voor een bekende van ons: Die wolf is los, touch of Dutch, Lotte Wolf 2017.

Het volgende gerecht was een cadeautje. Noordzeekrab - Grapefruit - Avocado met als extra nog Imperial Kaviaar. Op het bord in het midden de Noordzeekrab met daaromheen de genoemde ingrediënten plus wat zilte groenten, een beurre blanc. Ook dit gerecht was overheerlijk waarvoor nogmaals onze hartelijke dank! 

We waren toe aan het volgende gerecht, Zeebaars - Groene asperge - paling. Wat troffen we aan? Een krokant gebakken stukje zeebaars waarop aan tafel beurre blanc werd bijgeschept met daarin paling verwerkt, groene asperge en een cannelloni met ricotta en zeekraal met erop bereidingen van eidooier en huisgerookte paling. Het wordt alweer saai maar ook dit gerecht beviel uitstekend.

Arjan heeft altijd zoals hij noemt ‘mondverfrissingen’, zo ook deze middag. Er kwam een prachtig glaasje met in ieder geval Kokos - Matcha op tafel. Een ijsje van kokos en een sapje op basis van Matcha-thee. Een complex gerecht want we proefden heel veel dingen, zoals bv gember. Overheerlijk en lekker fris. 

We waren toe aan het hoofdgerecht. Hoender - Morilles - Doperwt. Op het bord de hoenderfilet, de bitterbal gevuld met hoender, bereidingen van doperwt. Verder een langwerpig iets gevuld met Epoisse en ernaast morilles. Dit geheel was afgedekt met een krokant van de hoender. Ontzettend lekker, behoorlijk elegant en heel goed van garing.

Waarmee we toe waren gekomen bij het dessert. Aardbei - Rabarber - Tamarillo. Een plaatje om te zien! Uitgeserveerd door de chef. In het krokante omhulsel een compote van aardbei en jam van tamarillo. Verse aardbeien, aardbeiensorbet met verveine en rabarbergel. Een genot om te eten. Fris, fruitig en heel erg lekker. 

Tot slot namen we nog espresso en daarbij hoorden ook nog friandises en wat voor een friandises. Veel te veel voor mij. Gelukkig nam echtgenoot ze alledrie zodat ik er wel een foto van heb.

Na het betalen van de verrassend vriendelijke rekening verlieten we De Ertepeller, tot snel weer!

3 gedachtes over "De Ertepeller in Papendrecht "

Evelien

Leuke recensie weer,ik volg u al vanaf het begin en het valt mij echt op dat u milder bent geworden wat betreft u recensies. Is dit bewust of is het eten en kwaliteit beter geworden? Evelien
8 mei , 2023 om 18:06 pm

Carla

Voor een deel is dat bewust, voor een ander deel niet want ik heb een hersenabces gehad en mijn zoons zeggen hetzelfde. Overigens schrijf ik ook geen recensies meer als ik duidelijk ontevreden ben want het kost me de nodige moeite.
9 mei , 2023 om 11:16 am

Evelien

Wat heftig,sterkte voor nu en in de toekomst. Ik vond stiekem u kritische recensies altijd het leukste om te lezen maar geniet ook van de mindere kritische dus hopelijk gaat u nog lang door.
27 mei , 2023 om 17:06 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl