DSC09382
DSC09382

Aan de Zweth in Schipluiden

Op 19 mei 2023 in Een ster, Schipluiden, Zuid-Holland.

Aan de Zweth weer eens een keer. De ontvangst was vriendelijk zoals altijd en we kregen een fijne ronde tafel voor 4 personen. Al snel kwamen onze tafelgenoten en voor hen stond een felicitatie-kaart op tafel want ze waren vandaag 42 jaar getrouwd. Attent! Op tafel ook een envelop met daarin de menu’s voor deze middag. We begonnen met een glas champagne met daarbij door Joris zelf de aperitiefhapjes gepresenteerd. In het klompje een mousse van doperwtjes, vinaigrette van dragon en een krokantje van oude kaas; ernaast in het ronde bakje een kleine salade Caprese en tot slot in het kopje een aspergesoepje met ei en kalfstong. Stuk voor stuk verrassende hapjes, waarbij ik de salade Caprese het meest verrassend vond. 

De wijn werd ingeschonken. We hadden gekozen in overleg met de kundige sommelier voor een Vouvray, Domaine Huet, 2019. Brood kwam op tafel met boter en olie en het feest kon beginnen!

Ons eerste gerecht was zeebaars. Frisse tartaar met limoen en olijfolie, vinaigrette van dille, sorbet van venkel en zeekraal. Precies dat troffen we aan op het bord. Zoals bekend ben ik een fan van Joris en zijn team omdat het altijd goed is. Zo nu ook weer.

We gingen door met het volgende gerecht, rogvleugel. Citrusaromaten, vinaigrette van gefermenteerde kool en gerookte paling, broccoli. Afgemaakt met een krokantje van rogvleugel. Keurig in balans en elegant gepresenteerd.

Het derde gerecht was witte asperges. Geprakte aardappel, Oloroso sherry, gerookte eidooier, Hollandaise. Een plaatje om te zien! En om te eten, de asperges waren mooi beetgaar en de gerookte eidooier kreeg een hoofdrol. 

Het volgende gerecht was zwezerik. Krokant gebakken, gyoza gevuld met kimchi, bouillon van Madeira en groene appel. Ook dit was een plaatje om te zien en om te eten. De zwezerik was heel krokant, de gyoza zeer smakelijk en de ingekookte saus ontzettend lekker.

Het vijfde gerecht was een soort van ingelast gerecht omdat onze tafelgenoten 40 jaar geleden hier tarbot hadden gegeten en ze wilden dat nog wel een keer proeven. Op tafel kwam een mooi stukje tarbot gekonfijt met een olie van kerrie, een krokantje van kerrie, gepofte paprika, een cilinder van prei, dim sum en schuim van het een of ander. Ook dit gerecht was bijzonder smakelijk!

Er kwam nog een pré-dessert, op een lief lepeltje met de aanbeveling om het in een keer op te eten. Ook dit was erg lekker.

Waarmee we toegekomen waren aan het dessert. Het zoete dessert sloegen we over, dat namen onze vrienden voor hun rekening, wij opteerden voor kaas. Helaas is de wagen even niet meer beschikbaar vanwege personele bezetting, maar op den duur zal dat weer in orde komen. We kregen een bordje met maar liefst 6 stukjes perfecte kaas dus waren we helemaal tevreden.

Waarmee we toe waren aan de espresso. Joris kwam nog even een praatje maken, altijd leuk! Bij de espresso kwamen nog friandises die we ook opaten en onder dankzegging verlieten we Aan de Zweth en aan Joris omdat we de champagne van hem kregen. Tot de volgende keer!

0 gedachtes over "Aan de Zweth in Schipluiden "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl