DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 1 juni 2023 in Een ster, Utrecht.

De Burgemeester in Linschoten. Het was alweer een tijdje geleden dat we er waren en nu hun lunchmogelijkheden zijn uitgebreid waren we weer present. De ontvangst was vriendelijk als altijd en we kregen een fijne ronde tafel.  Mij viel op dat met uitzondering van de marmeren tafels de tafels met leren kleden waren bedekt, ooit nog eens gezien bij l’Air du Temps. 

Op tafel lag voor ons beiden een envelopje klaar met daarin het menu. Maar eerst kozen we een glas champagne, l’Ormarins Brut Classique Rosé. Ook op tafel de bekende cracker, deze keer van cassave lijnzaad met dip. Op tafel stond ook een kaartje met Chefs Bites. Echtgenoot koos voor de Irish More oester nr. 4 met daarbij apart op het bord een schaaltje met vinaigrette en een citroen.Hij was zeer tevreden. Ik had gekozen voor de halloumi met mierikswortel, limoen en bieslook. Het rolletje was niet krokant en een beetje te zuur. Maar daarna werd alles beter, veel beter!

 

De amuses kwamen op tafel. Vier maar liefst. Allereerst de olijf die in je één hap moet eten, lekker als altijd. Het volgende hapje was een tartelletje gevuld met dille en shiso pepertje. Op het torentje lag een stukje tempura van biet met yuzu en paellakruiden en tot slot in het kommetje een beetje bergamotdressing met daarbij een salade uit Linschoten. Alles even lekker en een goed begin.

 

De wijn werd ingeschonken, een Mullineux 2020, die goed beviel.

 

De eerste gang werd opgediend. Rode mul, tomaat, Jabara, basilicum. Op het bord een oogstrelende compositie van diverse groenten en de saus die erbij was geschonken met Jabara was een Japanse saus op basis van yuzu en pomelo. Heerlijk en een uitstekend begin!

 

Sander kwam even gedag zeggen, altijd leuk en gezellig.

Het volgende gerecht was Coquille met Ibérico, rucola en groene curry. Heel elegant was dit gerecht,  zowel in smaak als in presentatie. Op het grote bord de lauwwarme coquille met buikspek, aardappel, rucola en groene curry. Als side-dish stond er nog een klein cupje met coquille en crème van rucola. Zoals gezegd, ook dit was bijzonder smakelijk!

 

We gingen verder met het derde gerecht. De topper van de middag! Zeetong, Schotse paling, zomer biet.  Door de chef zelf gepresenteerd. Op het bord een flink stuk zeetong gevuld met paling. In de saus die erbij geschonken was proefden we ook heel duidelijk paling. Verder op het bord zomerbiet en diverse kruiden. Heerlijk en om van te dromen zo lekker. 

 

Het hoofdgerecht was Hollands weidelam maar ik wilde graag vis en dat was geen enkel bezwaar.  Ik kreeg drie aan één kant gebakken langoustines met erop geglaceerde venkel en groene asperge. Pesto gemaakt van het venkelloof, huisgemaakte XO en een saus van kerrie en citroengras. Hierover kan ik kort zijn: waanzinnig lekker. Precies goed van garing, mooi uitgebalanceerd en weer heel elegant om te zien.

 

Ook echtgenoot was zeer te spreken zijn Hollands weidelam. 

 

We waren toegekomen aan het dessert. We opteerden allebei voor kaas. De kaaswagen werd voorgereden en we kozen onze kaasjes. Erbij een frisse salade en nog drie hapjes om het te vervolmaken en was weer uit de kunst. 

bezoeken!

 

Sander kwam nog even gedag zeggen en vragen hoe het bevallen was en we konden volmondig zeggen dat we ons zeer verwend voelden en dat alle gerechten uitstekend waren. Menig ander éénsterren-restaurant kan hier een puntje aan zuigen.

We waren toegekomen aan de espresso. Daarbij kwamen nog friandises, waaronder een nog warme madeleine en we voelden ons nog meer verwend. Onder dankzegging verlieten we De Burgemeester, een echt verwenadres om vaak te bezoeken!

0 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl