DSC09382
DSC09382

Codium in Goes

Op 25 juni 2023 in Een ster, Favoriet, Zeeland.

Codium. Op deze vrijdag, want dan hebben ze lunch. Het is een hele rit voor ons maar dan heb je ook iets, zo leert de ervaring. De ontvangst was hartelijk zoals altijd door Jean-Luc. We begonnen met een glas champagne, hier van Jean-Philippe Trousset. De amuses werden gebracht door een van de koks, leuk dat ze dat doen hier!  De eerste amuses waren zoals altijd op basis van algen en zeewier.

In de oesterschelp behalve de oester parels van oester, gemaakt van rettich, komkommer en groene appel. Daarbij een bloem van zuring en olie van codium.

Vervolgens een krokant van algen met jalapeno en als laatste in de

wulkschelp een schuim van gember en citroen, gepofte quinoa en oesterblad. 

De volgende amuse was ijs van eekhoorntjesbrood met grof zeezout, onderop een crumble van walnoot en duindoornbes.

Tartellette gemaakt van gegrilde ui met daarop een reductie van ui en Belper Knolle. Wouter vertelde later dat hij het gerecht er graag in wilde houden vandaar dat het nu in amuse-vorm werd gepresenteerd. Het is eigenlijk onnodig te zeggen hoe geweldig lekker dit allemaal was en dan moest het eigenlijke feest nog beginnen. Het menu lag op tafel en we maakten onze keus. Vijf gangen, eigenlijk zes want de Premium Zélandaise was standaard toegevoegd.

Maar eerst kwam Wouter nog met zijn

Feijenoord-amuse (hij is groot fan van Feijenoord) karnemelkijs en rode biet met venkel en appel. Ook weergaloos lekker.

Als wijn kozen we een fles WeisserBurgunder, Handwerk, Leiner. 

Het eerst gerecht kwam op tafel. Coquille, zwart en wit.

Coquille gegrild aan één kant, waarbij wat miso, prei, zwarte knoflook en zo nog wat ingrediënten. Ook.dit was een topgerecht.

Het volgende gerecht was zeetong met camouflage, persillade en zwarte ui.

In eerste instantie zag ik niets van de zeetong, want die was gecamoufleerd heel kunstig met een groen-zwarte laag van persillade en zwarte knoflook. Waaronder de zeetong lag. Die was kort gegrild, erbij wat prei, krokante aardappel en oesterblad. Heel verrassend en elegant.

Het derde gerecht was asperge met morille, pecorino en aceto balsamico. Een gerecht in tweeën.

Op het grote bord een risotto met morille en eidooier en asperge en op het kleine bordje een pizza bianco afgewerkt met oa roomkaas en een klein beetje aceto balsamico. Ook dit gerecht was briljant. 

We gingen verder met de Oosterschelde-kreeft met algen, zilte kruiden en witbier.

Op het bord allereerst de kreeft uit de Oosterschelde. Aardappelpuree zoals de koks hem lekker vinden (met uitgebakken spek), een salade van kreeft, wat zilte kruiden, emulsie van prei en saus van witbier.

Onnodig te zeggen dat ook dit gerecht fantastisch was.

Nu waren we toegekomen aan de Premier la Zeelandaise, de oester. Gegrild met kalfstong erbij, aangemaakt met sambal en er zit wat miso bij.

Deze oester melkt niet in de zomer waardoor hij het hele jaar kan worden gegeten. Zeker smakelijk!

Het laatste gerecht van deze middag was zwezerik. Met kokkel, wortel, dulse en gember.

Dulse is palmwier en de rest zal duidelijk zijn. Ook dit gerecht was enorm smakelijk en heel elegant.

We kozen allebei voor kaas als dessert.

Geen wagen hier maar een bordje. Erbij een frisse salade, en wat getoast brood, en verrassend genoeg een lepel van een honingraat

Nog waren we er niet.

Wouter kwam nog even zijn Dame Blance brengen, ook al heel verfijnd en zeer smakelijk.

Bi de espresso kwamen nog truffels, waaruit we onze keuze konden maken. Een fijne afsluiter van een heel fijne maaltijd!

7 gedachtes over "Codium in Goes"

Ad

Geen foto's?
28 juni , 2023 om 16:00 pm

Carla

Je bent weer veel te snel, die komen nog.
29 juni , 2023 om 10:22 am

Ad

merci
29 juni , 2023 om 21:30 pm

Evelien

Mooie recensie weer en wat ontzettend leuk die honingraat. Even on topic maar @Ad de laatste tijd zie ik nergens meer recensies meer van u,bent u er mee gestopt? Evelien
5 juli , 2023 om 16:59 pm

Ad

Hoi Evelien, het klopt dat er geen verhaaltjes meer door mij worden geschreven. Ik plaats nog wel foto's op Facebook, Instagram en Google maps. De frequentie van het uit eten gaan is sterk verminderd omdat mijn vrouwtje is gestopt met werken (wat een salaris scheelt) terwijl de restaurantbeleving juist een stuk kostbaarder is geworden. Groetjes Ad
7 juli , 2023 om 12:18 pm

Carla

De foto’s staan erbij Ad.
3 juli , 2023 om 14:22 pm

Noortje Bakker

Wij hebben ook gereserveerd Carla! Kreeg zo'n trek door jouw recensie...
18 juli , 2023 om 12:33 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl