DSC09382
DSC09382

IDRW in Rotterdam

Op 14 juli 2023 in Favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

IDRW. Ook nog in juni (ik loop een beetje achter). Het was prachtig weer dus stond er een fijne ronde tafel voor ons klaar in die prachtige tuin. De ontvangst was zeer hartelijk! 

We begonnen met bubbels, een flesje  Corpinnat 2016, die beviel ons goed! Erbij van het huis wat hapjes. Allereerst Wagyu, op de klassieke manier gemaakte ham maar dan niet van varkens. Verwennerij! Vervolgens kregen we een oester met aanverwanten, ook al erg lekker en tot slot van deze ronde heerlijk zachte paling op brioche, om te zuigen zo zacht. Voor mij was het weer keurig geproportioneerd zoals altijd hier.

We gingen verder met een rijstkrokant met een soja-gelei en een crème van witte curry en shii-take. Ontzettend lekker! Hierna kregen we een bakje met oa schuim van parmezaan, komkommer en wat kummel. Tot slot van deze ronde een makaron van vadouvan met aubergine en curry. 

Als wijn kozen geheel tegen onze gewoonte in voor een rosé, een Little Lion van Martin Korrelli.

Het eerste gerecht kwam. Makreel / amandel / zwarte knoflook. Gepekelde en licht geschroeide makreel, gecombineerd met codium, wat amandelen, gel op basis van bonito en onderop een crème van ajo blanco. Ook dit gerecht was voor mij heel prettig geportioneerd. Bovendien was het heerlijk.

We gingen door met het volgende gerecht. Dat was watermeloen / tomaat / szechuanpeper. Op het bord watermeloen geïmpregneerd met szechuanpeper, zeebanaantje, limoengel. En nog iets wat ik niet kan verstaan. Erbij aan tafel geschept nog een bouillon van tomaat. Bovenop lagen nog  stukjes groene tijgertomaat. Ook dit was een bijzonder smakelijk gerecht!

Het derde gerecht was gevogeltegyoza / sesam / verveine. Op het bord een flinke gyoza met eronder sesam en erop een sausje op basis van oa verveine. Onnodig te zeggen dat ook dit zeer bijzonder was. 

Hierna kwam een voor ons bekend kommetje op tafel, waar een witte thee in werd geschonken ter verfrissing van de mond. 

Waarmee we toe waren gekomen aan het vierde gerecht van deze middag, kreeft / appel  / oesterblad. Op het bord helaas bedekt met een groot oesterblad lag een mooi stuk kreeft. Erbij bieslook,citroen en selderij. Erbij een gelei gemaakt van een extract van krab en kreeft en het oesterblad. Ook dit was een mooi uitgekristalliseerd gerecht.

We waren toe aan het hoofdgerecht. Mijn tafelgenoten opteerden voor het lam / jonge groentjes / lamsjus en waren daar zeer tevreden over. 

Ik had gevraagd of ik vis zou kunnen krijgen wat natuurlijk geen enkel probleem was. Noordzee-tarbot met langoustine, paellarijst en gemarineerde sugar snaps met een sausje van Noordzeekrab. Ook dit was onwaarschijnlijk lekker! 

Het dessert van het menu was rabarber / haverkrokant / L.V.B. roomijs. Dat zag er goed uit en ik hoorde ook instemmende geluiden.

Ik had gekozen voor kaas en ook dat was prima in orde. Fijne kaasjes, goed geraffineerd, kortom ik was weer heel tevreden.

Bij de espresso kwamen nog friandises waarna we afscheid namen van IDRW. Om vaak naar terug te keren

 

 .

0 gedachtes over "IDRW in Rotterdam "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl