DSC09382
DSC09382

Central Park in Voorburg

Op 19 augustus 2023 in Een ster, Zuid-Holland, Favoriet.

Central Park. We konden uiteraard makkelijk parkeren en via die vorstelijke ingang reed mijn man mij naar binnen. Joey (de Kruijff) kwam al aangesneld om te helpen en om ons welkom te heten, altijd leuk.

We kregen een fijne tafel op het schitterende terras en het feest kon beginnen. Want dat werd het!  We begonnen met een glas champagne van Roger Manceau. Erbij een bakje met een mix van noten gekookt in suikerwater. Net lang erna kwamen de amuses.j Een klein gebakje gevuld met paarse mosterd, tuinbonencréme, ijs van piccalilly. Op een plankje ernaast van scheermes, pata negra en gel van shiso. Allebei zeer smakelijk!

Vervolgens verscheen de amuse. Sepia met diverse bereidingen van paprika met daarop een krokant, verse kruiden en saus van saffraan. Dit was een erg lekkere amuse. 

Waarmee we aan de keuze van de wijn waren aangekomen. De kaart is hier erg mooi en zeer uitgebreid. We kozen uiteindelijk voor een Savennières, Clos de Papillon 2019

Brood kwam op tafel, een brioche met geslagen boter en het eerste gerecht volgde. Zeebaarsfilet /  rivierkreeft / avocado / tomaat. Een plaatje! In een cirkel lagen de stukjes ceviche van zeebaars, daarop de rivierkreeftjes. Binnen de cirkel lag een cirkel met crème van avocadomousse en dat was afgewerkt met gelei en saus van groene tomaat. En natuurlijk met verse kruiden uit eigen tuin.  Heerlijk en fris om mee te beginnen. 

Ons tweede gerecht was kwartel / biologische ganzenlever / zoetzure worteltjes / ansjovis. Ook dit was een plaatje om te zien en belangrijker het smaakte ook geweldig, afgewogen en elegant. 

Het derde gerecht was rode mul / buikspek / haringkuit / erwten / gerookte boter. Precies dat troffen we aan op het bord, ik al een hapje genomen voordat ik de foto kon nemen. Onder de perfect gegaarde rode mul troffen we een fijn stukje buikspek aan. Ernaast op een soort cracker lag haringkuit en de erwten. Het geheel werd aan tafel vervolmaakt met gerookte boter. Het zal niet verbazen dat ook dit gerecht heerlijk was. Tot onze verrassing kwam een bekend gezicht naar ons toe, Lendl Mijnhijmer. Hij werkt tijdelijk bij Joey tot hij zijn eigen restaurant opent in Amsterdam. Hij schonk ons een glas rode wijn in, waarvoor nogmaals mijn dank. Het was een rode Meursault, Les Epenottes, 2018 en hij was erg lekker.

Waarmee we toegekomen waren aan het hoofdgerecht. Kalfszwezerik / maīs / pistache / saus van Colombo kerrie. Ook dit was een topgerecht, afgewogen en elegant. Hoewel we zelf hadden gevraagd om de kalfszwezerik als hoofdgerecht te krijgen was dit wel een erg ruime portie. 

Na dit alles kwam er ook nog een pré-dessert. Dat was op basis van gin-tonic, een granité ervan en erbij verschillende bereidingen van komkommer en gember. Ook erg lekker en fris. Waarmee we toegekomen waren aan het dessert. Aardbei / vlierbloesem / cheesecake / basilicum / yoghurtsorbert. Een prachtig opgemaakt bord kregen we met daarop alle genoemde ingrediënten.  Meer dan tevreden sloten we deze middag af met goede espresso waarbij ook nog friandises kwamen. Het kon niet op. Bedankt en tot snel weer!

1 gedachtes over "Central Park in Voorburg "

PB

Wat ontzéttend aardig: champagne van Roger Manceau : na de ontdekking van dat zeer sympathieke huis haal ik daar zeker jaarlijks enkele tientallen flessen. En de maaltijd oogt goed ! (Uiteraard constateer ik dat je minder recensies plaatst / minder uit eten gaat (?) dan in het verleden; dat geldt hier ook trouwens en de driesterrenrestaurants zijn vanwege absurde prijzen hier helemaal uit het vizier verdwenen.)
13 september , 2023 om 12:17 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl