DSC09382
DSC09382

Over mij

Sinds 2004 schrijf ik over mijn restaurantbezoeken. In eerste instantie vooral de gezinsbezoeken, het was grappig om te zien hoe de kinderen – toen nog klein – elk jaar in het buitenland iets nieuws ontdekten… Aten ze het ene jaar opeens eendenborst, het jaar erna waren de slakken aan de beurt. Inmiddels is het een hobby geworden om mooie restaurants te bezoeken en daarover te schrijven.

Ik pretendeer geenszins een officiële recensent te zijn, ik vind het gewoon erg leuk om over onze bezoeken en onze beleving ervan te schrijven. Met name de beleving is voor mij van belang. Ook vind ik het leuk om de veranderingen in de keukens en in de restaurants op die manier te kunnen zien. Het zoeken van ingrediënten die ik (nog) niet ken inclusief de wijnen die we te drinken krijgen in wijnarrangementen en uiteraard ook andere drankjes is ook een leuk tijdverdrijf en voor mij leerzaam.

Ik probeer zo objectief mogelijk te schrijven en ik probeer ook om restaurants onderling niet te vergelijken. Ik geef geen punten of cijfers om de simpele reden dat een ijkpunt vinden voor mij lastig is, immers is dit mijn persoonlijke blog met mijn persoonlijke mening, zoals elke recensie altijd een persoonlijke mening is…. Bovendien vind ik dat als je punten of cijfers toekent, je vrijwel vanzelf in de valkuil van het onderling vergelijken valt, waarmee de objectiviteit in het geding komt.  Wie mijn recensies leest kan duidelijk zien hoe ik over een restaurant denk en wat ik ervan vind. Alles is ontstaan vanuit een grote interesse voor koken en alles wat daarmee samenhangt.

Uw opmerkingen onder mijn recensies worden zeer op prijs gesteld.

Voor de volledigheid: ik heb de gewoonte ontwikkeld om in eerste instantie de namen van de gerechten over te nemen zoals ze op de menukaarten van de restaurants staan. Mochten daar foutjes in staan is dat aan hen. In eventuele vervolgstukjes corrigeer ik dat voor mezelf voor zover nodig.

En nog eentje voor de volledigheid: op een zeer beperkt aantal uitzonderingen na betaal ik de rekening van de restaurants helemaal zelf. Het is dus altijd mijn persoonlijke objectieve beleving die ik beschrijf. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen. De lunches/diners waar ik over schrijf en die ik niet zelf betaal kunt u vinden onder ‘lunches/diners op uitnodiging’.

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl