DSC09382
DSC09382

Elea in Rijswijk

Op 5 maart 2018 in Zuid-Holland.

Elea zat al enige tijd in mijn achterhoofd, dus toen ik op Facebook zag dat er op deze vrijdagavond een vakantievoordeelmenu was kwam dat erg goed uit. Een telefoontje leerde me dat er nog een tafel vrij was en dus reden we naar Rijswijk. Het restaurant is schattig gelegen aan een lieflijk plein. De ingang via een glazen hal is ruim en ook het restaurant doet ruim aan.Het restaurant raakte deze avond vrijwel geheel vol. De inrichting is in gedekte tinten en is eenvoudig. We mochten zelf een tafeltje voor twee uitzoeken en kregen al snel een aperitief. Een bubbel uit de Loire, een Vouvray en die beviel ons. Bij het aperitief kwamen twee knabbels. Gestoken in een dennenappel een pappadum met crème van ras el hanout en poeder van peterselie en een cannelloni van filodeeg met tartaar van gamba en zwarte knoflook.Beide hapjes waren zeer smakelijk.

Omdat we een menu hadden heb ik de kaarten niet gezien, voor een indruk verwijs ik graag naar de website

Na enige tijd kregen we een amuse, die zeer verrassend was. Het was een lahanorizo, wat betekent dat er in een schaaltje een bereiding van kool en rijst lag, omgeven door schuim van parmezaan met hennepzaad, gebakken uitjes en dille-olie. Ook dit was een zeer smakelijk hapje. Mooi om te zien ook.

De eerste wijn werd ingeschonken, een Juan Gil, Moscatel seco 2016. Het eerste gerecht was lichtgerookte forel in komkommer met alle ingrediënten van tzatziki, groene olijven en druivenscheuten. Dit vond ik een heerlijk fris en licht gerecht en een uitstekend begin.

In het glas kwam vervolgens een Furmint, Sipon 2015, Kakovostno vino, Slovenië. Het gerecht was skrei met aardappelsalade, prei en kapperblad. Aan tafel werd er Griekse vissoep in het bord geschonken. De skrei was perfect van garing, de aardappelsalade zeer smakelijk, de chipjes die erin waren gestoken waren heerlijk hartig en de zilte groenten die er bij lagen waren heerlijk. Ook de vissoep was erg smakelijk, prettig hoog op smaak. Ook dit was een goed gerecht.

Voor de derde ronde kregen we een glas Pukina 2015, Central Valley, Chili. Erbij  een kwartelborstje met schorseneren en knolselderij en een aan tafel erbij geschonken saus met salie. In een apart bekertje kregen we ook het gekonfijte boutje, wat bedekt was met schuim van aardappel. Het boutje lag in een crème van stifado. Het borstje was perfect van garing en de schorseneren waren er lekker bij. De saus was ook erg smakelijk. Het boutje was boterzacht en de stifado was er heerlijk bij. Het schuim van aardappel met de krokantjes erop was ook erg lekker. Wederom een uitstekend gerecht.

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Mega Spileo 2014. Het hoofdgerecht was varkensstoof met gyros en zuurkool. Op het bord twee flinke plakken varkensvlees, wat volgens mij eerst gestoofd is en daarna als plak nog even krokant gebakken wordt, bedekt met een crumble van amarant en aardappel. De gyroskruiden waren goed te proeven en ik vond het vlees zeer smakelijk. Erbij favabonen, voor een deel verwerkt als vulling in een klein struikje gegrilde witlof en voor een deel als een quenelle van puree ervan. Er lag ook nog wat rauwe witlof op het bord. De zuurkool lag als een pakketje omwikkeld met kool op het bord. Heerlijk zure zuurkool was het! Ook het hoofdgerecht kon me bekoren.

Als pré-dessert verscheen er een schaaltje met er in een smiley van passievrucht, schuim van kokos en ijs van pandanblad.Erg lekker!

Bij het dessert kwam een glas Bimbadgen 2014, Riverina, Australië. Het dessert bestond uit mandarijn, yoghurt, kaneel en duindoornbes. Op het bord spongecake, ijs, meringue, parels en schuim. Allemaal even lekker en heerlijk fris. Een fijne afsluiter van een leuk menu.

Bij de espresso kwamen nog drie heerlijke snoepjes: een hoorntje met hazelnootpraliné, een loempiaatje met bougatsa en een taartje met sinaasappel en rum. Apart er nog bij een deconstructie van Snickers. Alle vier de hapjes waren erg lekker.

Zeer tevreden verlieten we Elea, leuk dat de chef zelf de gasten uitgeleide doet. We keren zeker terug.

0 gedachtes over "Elea in Rijswijk"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl