DSC09382
DSC09382

Kampa Park in Praag

Op 11 mei 2012 in Praag, stadsbezoek.

Na een uiterst - wel vroege - voorspoedige reis naar Praag, een fijne priv-transfer (erg makkelijk on line te regelen)

naar het hotel en het geluk dat we al terecht konden in de fijne hotelkamers wandelden we de stad in. Eerst maar eens naar het Oude Plein natuurlijk, het middelpunt van alle toeristische mogelijkheden die deze schitterende stad biedt.

Het was prachtig weer, eigenlijk te warm voor een bezoek aan een stad. We namen de wat amateuristisch aandoende Hop on - Hop of bus en reden een rondje, voornamelijk langs de buitenring van de stad, dus niet heel bijzonder interessant. Zo tegen lunchtijd stapten we uit op een van de vele bruggen en liepen via het Kampa-eiland,

langs de babytjes en de rivier richting de Karelsbrug. Ik wist dat daar Kampa Park lag, een van de drie restaurants van de Kampagroep. Ik had dat restaurant niet gereserveerd voor een diner, omdat iets in mijn achterhoofd me had tegengehouden. Maar nu, zo rond lunchtijd met een flinke warme zon, ach, waarom niet. De ontvangst in het chique aandoende restaurant was vriendelijk. Het had nog wat voeten in de aarde om een plekje te vinden, want op het boventerras was het bloedheet en er was eigenlijk geen plek zonder in de zon te zitten en we zijn er alle vier niet kapot van om in de zon te eten.

Maar gelukkig is er nog een half overdekt terras op de benedenverdieping met een schitterend zicht op de Karelsbrug waar het ook nog eens heerlijk koel was. Mooi tafellinnen, mooie wijnkoelers, fijn bestek, uitstekend personeel en we bekeken de kaarten. We zouden het simpel houden, 's avonds zouden we uitgebreider gaan eten, dus een hoofdgerechtje en een dessertje. Als aperitiefje namen we na onze flinke wandeling maar eens verfrissend pilsje. Heerlijk toch, dat lekkere vette Tsjechische bier!

Nadat we hadden besteld kwamen de flessen water en de fles wijn, een Mikrosvin Mikulov, een Sauvignon Blanc, want de Tsjechen zijn wel erg dol op een zoetje in hun wijn en wij niet. Een goede keuze, want het was een strodroge, fijne frisse wijn. Lekker op zo'n warme dag en niet te zwaar bij een simpele lunch.

Brood kwam op tafel, één sneetje per persoon en dat werd ook niet aangevuld. Wel met een mooi tangetje neergelegd, dat dan weer wel...Ook nog een rondje boter erbij.

Maurits had gekozen voor de King Kampa Club sandwich, grilled beef, egg, bacon, Mediterranean vegetables on Country Bread with home made fries en was tevreden met zijn Club Sandwich met flink wat beleg en lekkere frietjes erbij.

Ole had gevraagd of zijn voorgerecht, Beef tartar with caramelized red onion and crispy bread, als hoofdgerechtportie kon worden geserveerd, waarop positief werd gereageerd, maar helaas voor hem kreeg hij de voorgerechtuitvoering.

Echtgenoot had trek in pasta en nam de Fettuccine with salmon, fennel and cream sauce en hij was redelijk tevreden. Erg hoog op smaak was het helaas niet, maar wel aardig gevuld.

Ikzelf wilde de Kampa Caesar Salad with prawns en kreeg een bord met repen andijvie, 5 gigantische croutons en wat garnalen. Een dressing met wat spekjes, die nauwelijks te proeven was, dus ik vond er eerlijk gezegd weinig aan. Voorzover ik weet zijn er duidelijke afspraken over wat een Caesar Salad is... Een dessertje ging er dus nog met gemak bij.

Maurits en echtgenoot gingen voor de Tiramisu with black currant sorbet. Ze kregen een mooi blok tiramisu met een lekkere bosbessensorbet erbij en ze waren tevreden.

Ole had trek in de Yoghurt parfait with truffle honey, apple terrine and crème Chantilly en hij kreeg een schitterend opgemaakt bord met allerlei lekkernijen, waardoor zijn lunch toch nog helemaal goed kwam.

Ikzelf was erg benieuwd naar de Chocolate fondant with beetroot sorbet, dark bread ice cream, and toffee espuma; met name vanwege de bietensorbet en die was erg lekker. Alle andere onderdelen overigens ook, hoewel het jammer was dat het chocoladetaartje niet lopend was van binnen.

Drie van ons namen nog een niet heel slechte espresso en na het betalen van de veel te dure rekening vervolgden we onze tocht door het prachtige Praag. Je zit erg mooi bij Kampa Park, maar daar betaal je dus ook veel voor. Het eten is niet echt om over naar huis te schrijven. Ze leven hier een beetje boven hun stand, maar er is aanloop genoeg, dus dat zal wel zo blijven...

1 gedachtes over "Kampa Park in Praag"

Agnes

Carla, ik reageer hier maar op alle bovenstaande recensies. Je hebt weer behoorlijk wat wisselende eetervaringen achter de rug zeg. Met als topper toch "het Gebaar" lees ik.Was allemaal weer erg prettig lezen. Ook leuk dat jullie Staal wel goed vonden. Ik lunch er weleens als ik toevallig in de stad ben. terras is erg leuk.
25 mei , 2012 om 17:15 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl