DSC09382
DSC09382

Restaurant O & in Sint Willebrord

Op 16 april 2023 in Een sterr, Noord-Brabant.

Restaurant O & O in Sint Willebrord. Een heel hartelijke ontvangst door Monica, ze kwam zelfs naar buiten om ons te wijzen op een parkeerplaats voor het restaurant. Hierna heette ze ons welkom in het restaurant en begeleidde ons naar een fijne tafel. Ook de sommelier en het andere bedienend meisje wat ik nog herkende van de vorige keer zeiden vriendelijk gedag. Als aperitief namen we champagne, hier Pol Roger Extra Brut, die uitstekend beviel.Het hoofdgerecht zou eend zijn en Monica liet ons de eend alvast zien. Ongelofelijk lekker zag hij eruit! Als amuse bouche kregen we drie hapjes. En wat voor hapjes. De toon was gelijk gezet. Op het gouden bord een Nigiri-sushi met omelet op Japanse wijze gestoomd en furikake.COp het blauwe bord een lepel waarop een afgeleide van de Thaise beefsalade van vroeger, geserveerd met shiso-blad en meringue van bonito en tenslotte in het kommetje een laksa, de kokos bouillon uit Maleisië. Ontzettend afgewogen en heel elegant waren deze hapjes, mooi in opbouw ook! 

Van de fijne wijnkaart kozen we een bekende wijn, omdat we die gewoon lekker vinden. Een Chenin Blanc Signature van Jean Daneel. 

Waarmee we waren aangekomen bij de eerste gang, maar liefst vijf onderdelen! Irish Móre (de oester) Balinese Style; Schotse Zalm Sashimi, Yuzu Soy; Sushi Salted Egg Yolk Bianchette Truffle.Apart in een kommetje nog de Soba Sea Urchin Tempura Flakes en een blikje met 10 gram Imperial Heritage caviar.Het was allemaal even lekker en vers, een waar genoegen om te eten.

Een extra gang kwam een grote verrassing namens de hele familie Tsang, uit Yerseke van hun oesterkweker Jacques Pols, een hele grote oester (gemiddeld 9 jaar oud) uit de Oosterschelde. Per vierkante kilometer worden er maar enkele gevonden. In dit geval is de oester op lage temperatuur gegaard met fijngesneden gember, een Oosterse dressing en kaviaar. Monica vertelde dat de kaviaar royaal over de oester moest, wat we natuurlijk deden. Ongelofelijk smakelijk was deze oester, echt om stil van te worden. Nogmaals veel dank voor dit gerecht!

Hierna gingen we door met het reguliere menu, we waren toe aan de Tempura & Sepia. Een gerecht in tweeën. Wilde gamba in tempura met een (uiteraard) huis gefermenteerde kimchi, mango en ananaschutney en afgemaakt met de klassieke sweet en sour dressing. Op het andere bordje lag een ronde bal, gevuld met sepia uit de Oosterschelde. De wilde gamba was ongelofelijk goed klaargemaakt, werkelijk perfect. Ook de combinatie van de kimchi met de chutney was heel mooi in balans. De bal van sepia was ook verrassend omdat het vlees fijngemalen was wat een hele speciale toevoeging gaf. Weer een uitstekend gerecht. 

Nu stond op het menu Scheermes XO, maar dat kenden we al. Monica was zo attent om ons twee alternatieven aan te bieden. We kozen de zwezerik op Koreaans wijze met groene curry en olie van Thaise basilicum en crosnes.  Bijna onnodig om te zeggen dat ook dit gerecht uitstekend was. De zwezerik was heel goed gebakken, de crosnes waren goed herkenbaar en de groene curry was hemels.

Bij het volgende gerecht raadde de sommelier ons een glas Pinot Noir aan, een Crimson uit Nieuw-Zeeland. Die beviel goed. Het hoofdgerecht was Barbarie Eend, Style five spice Hong Kong vinegar. Gebakken foie gras. Op het bord behoorlijk wat plakken van de eend in de jus getrokken van de eigen karkassen bereid met steranijs en gember en een mooie stroop van Hong Kong vinager. Ook op het bord een flink stuk gebakken foie gras. In apart schaaltje die overheerlijke nasi kuning gestoomd met kokosmelk, citroengras en limoenblad. De eend was geweldig zacht, heerlijk van smaak. Zo ook de bijgerechten en niet in het minst de gebakken foie gras. De nasi kuning was zoals altijd hier uitstekend. Een heel goed gerecht!

Waarmee we waren toegekomen aan het dessert. Een dessert in drieën. Allereerst een ijsje gemaakt op basis van pistache met kaffirlimoen en praliné. In het glaasje mango kokossago (tapioca parels) met kokosmelk met verschillende bereidingen van mango. Tot slot het soesje gemaakt op basis van pandanbladen.  Alledrie onwaarschijnlijk smakelijk! dMeer kan ik niet over zeggen, het was echt een perfecte afsluiting van een hele fijne middag. De moeder en ook chef-kok, Helena, kwam even gedag zeggen, heel attent. We bedankten haar hartelijk voor alle lekkernijen.

We sloten de maaltijd af met een espresso waarbij ook nog friandises kwamen incl. dat schattige kraanvogeltje, het kon niet op deze middag. Erg bedankt voor alles en tot snel!

2 gedachtes over "Restaurant O & in Sint Willebrord "

Robert

Wat een heerlijk adres is het toch. Dankzij jou hebben we O en O ontdekt. En daar genieten we nog steeds van! Hartelijke groet, Robert.
20 april , 2023 om 12:13 pm

Carla

Leuk om te lezen Robert!
9 mei , 2023 om 11:18 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl