DSC09382
DSC09382

Vista in Willemstad

Op 19 juli 2023 in Een ster, Noord-Brabant.

Vista! Lang geleden (in 2018 zelfs zie ik) bezocht en toen heel goed bevallen niet in het minst vanwege de rol van de toenmalige sommelier. We kregen een ronde tafel, ongedekt, op het mooie terras met prachtig uitzicht. We begonnen met een glas champagne van Fluteau hier,  2013  Millésime. Erbij een tweetal hapjes, in het eitje een cremeux van doperwten met watermeloen, feta  en olijf. De tweede een crostini met een gelei van witte asperges, mousse van ham en aardappel. 

De amuse kwam. Een rendang van bloemkool met een vinaigrette van kokos, een schuim van curry en een crumble van pinda’s. 

Voor de wijn kozen we een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, een Brookdale 2019.

Het eerste gerecht werd geserveerd. Hamachi in twee bereidingen. Ceviche en tartaar. Daarbij basilicum, tomaat, Hollandse garnalen en een vinaigrette van schaaldieren.

We gingen door met het tweede gerecht. Rillette van eendenham en eendenlever met bereidingen van biet en een vinaigrette op basis van lavas.  Dit was een lekker gerecht. Mooi om te zien ook!

Het derde gerecht was gepocheerde tongfilet met een vinaigrette van kerrie en een crème gemaakt van passievrucht en een nage van dashi. Mooi om te zien maar het had wat mij betreft wat hoger op smaak gemogen.

We gingen door met zeebaars met cantharellen. Erbij doperwt, Pata Negra en een saus van truffel. Op zich heel lekker maar ook hier gold dat het wat hoger op smaak had gemogen. 

We eindigden het warme deel van de maaltijd met krokant gebakken zwezerik met onderop sukade met erbij een vinaigrette gemaakt van oude aceto en een saus van Oloroso-sherry. Hier gold hetzelfde als voor de andere gerechten: als ze iets hoger op smaak waren geweest was het helemaal top geweest.

Het dessert was Hollandse aardbei, kersenmeringue, pistache, rabarber en een sapje van rood fruit en aardbei. Dit was een frisse afsluiting!

Bij de espresso kwamen nog friandises en we namen afscheid. Het was geen topper wat mij betreft, er was geen enkele aansluiting met het personeel en natuurlijk de niet erg uitgesproken smaak van de gerechten.

3 gedachtes over "Vista in Willemstad "

Til Proper

Wat jammer dat de smaak net niet perfect was. De gerechten zien er mooi uit, smaakvol en over de presentatie is duidelijk nagedacht. Luistert ook heel nauwkeurig bij dit soort gerechtjes.
19 juli , 2023 om 15:01 pm

CAR

19 juli , 2023 om 19:29 pm

Carla

Zeker jammer Til!
19 juli , 2023 om 19:30 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl