DSC09382
DSC09382

Aan de Zweth in Schipluiden

Op 8 januari 2023 in Favoriet, Een ster, Zuid-Holland, Rotterdam.

Aan de Zweth op 22 december 2022. De ontvangst was zoals altijd allerhartelijkst en we kregen een fijne ronde tafel in het ruim opgezette restaurant.  We begonnen natuurlijk met champagne met erbij de bekende nootjes waar ik niet genoeg van kan krijgen. Vrijwel direct kwamen de aperitiefhapjes. In het klompje een merengue gevuld met kimchi met gelei van mokka en structuren van ui. Op het lepeltje een mousse van zwezerik met erbij Amsterdamse ui en een vinaigrette op basis van Pedro Ximinēz en in het schaaltje tenslotte snert in ijsvorm met gelei van rookworst. Ongelofelijk wat een smaken in zulke kleine hapjes!

 

 De wijn kwam in het glas. We hadden van de kaart gekozen voor Clos du Papillon, Savennières 2016.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Een tartaar van zeebaars vergezeld van bereidingen van komkommer, yoghurt en radijs. Erbij crème van schaaldieren en een sorbet van mierikswortel.  Een plaatje om te zien maar ook geweldig lekker! Uitgekristalliseerden elegant.

We gingen verder met het tweede gerecht. Opgediend in een pannetje snoekbaars waarbij spitskool met persillade.   Op de snoekbaars wat furikake en verder wat schuim gemaakt van Hollandaise en sinaasappel. Verrassend en erg lekker vond ik dit! 

Het derde gerecht was verwennerij volgens mij, want we hadden tenslotte ‘maar’ een heerlijk-arrangement geboekt. In ieder geval kregen we het signatuur-gerecht van Joris, de salade van Noordzeekrab met avocado, rundertartaar, kaviaar, schuim van curry en gembervinaigrette. Opgediend in een krab was al een lust voor het oog en daar kwam nog eens bij dat het een ongelofelijk lekker gerecht is wat keer op keer blijft verrassen.

Ik had gevraagd of het mogelijk was om als hoofdgerecht vis te krijgen en dat was natuurlijk geen probleem. Het was heilbot Bollinger met krokante sukade en zeebanaan. Ernaast een cremeux van artisjok, visjus en gember en schuim van Bollinger.   Zowel in combinatie als afzonderlijk was dit een uitstekend gerecht, fijne smaken en heel elegant.

We waren toegekomen aan het dessert.  Nu wilde ik liever kaas dan een zoet dessert en ook dat was geen enkel probleem. De kaaswagen werd voorgereden en we maakten onze keus.  Extra leuk is het dat de hele wagen uitsluitend uit Nederlands kazen bestaat. Prima kaasjes, ruime keus, wat wil een mens nog meer? 

We waren toegekomen aan de koffie. We kregen een uitstekende espresso met erbij nog maar liefst vier flinke friandises! Bij het verlaten van het restaurant kwam Joris nog even uit zijn keuken om gedag te zeggen, altijd leuk!  Het was weer een fijne middag, tot snel weer!

0 gedachtes over "Aan de Zweth in Schipluiden "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl