DSC09382
DSC09382

Joelia in Rotterdam

Op 30 januari 2023 in Een ster, Favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

Joelia op deze woensdag tijdens de lunch. De ontvangst was hartelijk zoals altijd door hoofd-sommelier Johan Spin en we kregen een fijne ronde tafel bij het raam. We begonnen natuurlijk met champagne, Blanc de Blanc. Een erg lekkere champagne. Erbij de bekende nootjes en twee hapjes op de ‘Erasmusbrug’, een cougères met oude Rotterdamse oude kaas en klassieke Franse kaas; daarnaast een toastje gemaakt van brioche met rode biet, prei en een crème gemaakt van groene peper. Lekkere hapjes. 

Er kwam een amuse, een coquille met pata negra en lardo in de vorm van een roosje, daaronder een bereiding van zuurkool met wat truffelolie afgemaakt met Hollandaise schuim met kerrie. Een erg lekkere amuse!

Brood kwam op met gezouten boter.

We besloten tot het wijnarrangement met voor echtgenoot halve glazen. De eerste wijn was Federspiel 2017 Steinterrassen - Riesling Franz Hirtzberger.

Het eerste gerecht was zacht gegaarde octopus, gemarineerde watermeloen, crème van tomaat, emulsie van gerookte sojasaus met een vinaigrette van roze peper.  Behalve een plaatje om te zien was dit ook een heel fris en elegant gerecht, waarbij geen van de smaken elkaar overheersten.

De volgende wijn die in het glas kwam was een Bourgogne Aligoté, les Jardins de la Côté 2018. Het gerecht was gebakken tarbot met een croute van kerrie, zoetzure meloen, komkommer en een saus van kokos. Ook dit gerecht beviel uitstekend, mooi van presentatie en heel goed van smaak!

We gingen verder met een Givry, 2020, Domaine Goubard. Het gerecht erbij was langoustine met truffel, duxelles van cepes en een saus van kreeft. Het wordt saai maar ook dit was erg smakelijk. Elegant en goed uitgevoerd.

We waren toegekomen aan het hoofdgerecht. Daar schonk Johan een Montesecondo 2019 bij, een rode wijn. Hij vertelde dat Mario en hij zo enthousiast waren over deze wijn dat ze direct alles hadden opgekocht. Het gerecht, wat ik trouwens had geruild voor vis, was een stukje zeebaars bereid met laurier, daarbij witlof en sjalotjes en een saus van rode wijn. Ook dit was een prima gerecht, elegant en fijn van smaak. De wijn paste er - uiteraard - heel goed bij.

We waren toe aan het dessert. Ik vroeg of de kaaswagen voorgereden kon worden wat het geval was. We maakten onze keus uit de goed gevulde kaaswagen en Johan kwam met maar liefst vier flessen aan! Onze keus viel uiteindelijk op de Manzanilla sherry voor echtgenoot en ik opteerde voor de Bourgogne Aligotè. Erg lekkere kaasjes en erg lekkere drankjes erbij!

 Alsof het nog niet genoeg was geweest kregen we ook nog een bombardement aan friandises bij de goede espresso en tot slot kwam ook nog  (weer een nieuwe) de wagen voorgereden waarop het ijsje met chocoladesaus en nootjes werd gemaakt. Na het betalen van de rekening verlieten we Joelia, tot snel weer!

1 gedachtes over "Joelia in Rotterdam "

Ad

Ziet er allemaal goed uit Carla
31 januari , 2023 om 19:52 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl