DSC09382
DSC09382

Singer Museum in Laren

Op 13 november 2011 in Noord-Holland.

Full Colour 2011. Een diner met nog wat verrassingen in het Singer Museum in Laren met de nadruk op de tentoonstelling van Jan Sluijters met uitsluitend zijn allerbeste werk.
Nu ben ik over het algemeen niet heel weg van dit soort toch massale toestanden, maar ik wilde Jan Sluijters werk wel zien, ik was benieuwd naar de gerestaureerde Denker en ik was - shame on me - nog nooit in het Singer Museum geweest.


Keurig op tijd lieten we ons voor de deur afzetten en wandelden binnen. Ontvangst met aperitief en wat knabbels was in een lange glazen gang (de Van den Brinkgalerij) met aan de ene wand een door het museum uitgeschreven wedstrijd (portretten, geïnspireerd door de tentoonstelling van Jan Sluijters) waaraan iedereen kan meedoen en waar behoorlijk leuke portretten hingen. Bijzonder kleurrijk, mooi ook en vooral heel veel.

 


Ook De Denker, waar zoveel over te doen is geweest, staat in deze galerij. Zoals al het werk van Rodin sprak het beeld me bijzonder aan. Heel, heel knap om zoveel uitdrukking mee te geven. Hier een link naar de speciale website met alle informatie over de restauratie van het beeld.

 

 

 


Na een wandeling langs de tentoonstelling kwamen we terecht in een grote zaal waar heel veel tafels (met nummers) stonden en waar aan de wanden de portretten van Sluijters hingen. Prachtige portretten! Wij hadden eerst ik meen tafel 11 en aten daar ons voorgerecht.

 

 

 


Tartaar van rauwe tonijn op smaak gebracht met sjalot, shiso, limoenolie en kappertjes, begeleid door veldsla, zeekraal en druppels wasabicrme. Een groot vierkant bord met in de linkerbovenhoek een rondje tonijn met de genoemde ingrediënten, ervoor een veeg van iets zoeterigs jammerigs en daaronder een witte veeg van waarschijnlijk crème fraîche of zo, lichtelijk zonder smaak. Een aardig gerecht.

 

 


Hierna gingen we met zijn allen naar een grote zaal waar een kort optreden was en aansluitend een speech van een meneer wiens naam ik ben vergeten, maar die geestig was, waarna we weer terugkeerden naar de portrettenzaal en waar we aan een andere tafel, dus ook met ander gezelschap overgingen tot het hoofdgerecht. Voordat het hoofdgerecht werd uitgeserveerd overigens werden we eerst nog verrast met optredens van operazangers en -zangeressen wat erg mooi was.

 

 


Gesauteerde kalfsentrecote met een mengsel van gebakken prei, paprika en palmhart, gegratineerd met lamellen van roombrie.
Verrassend lekker vond ik het. Het vlees was uitstekend, de cress erop erg lekker en het mengsel van de groenten vond ik heerlijk. Wel wat grof gesneden, maar de smaak was uitstekend. Ook de gegratineerde lamellen van de roombrie vond ik erg lekker. Een geslaagd gerecht dus.
Ik dronk deze avond alleen de witte wijn die niet meer dan aardig was. Een Chileense allemansvriend, maar dat begrijp ik met een dergelijk groot gezelschap. Ook de rode wijn viel, zo begreep ik van echtgenoot, in deze categorie.

 

 

 

 


Het dessert was lopend. In die zin dat we naar een naastgelegen zaaltje werden gebracht waar we koffie en glaasjes met allerlei moesjes en fruit konden krijgen. Ook sommige glaasjes daarvan vond ik erg lekker. Ik herinner me iets met koffie en hazelnoot en iets met passievrucht, allebei bijzonder lekker. De citrusvruchten daarentegen waren weer aan de wrange kant, maar zo was er wel voor ieder wat wils.

Na de koffie wandelden we langzaam naar de uitgang, slaagden er nog net in om een catalogus van de mooie tentoonstelling te kunnen kopen en lieten we ons heerlijk weer naar huis rijden.

 

 

 

7 gedachtes over "Singer Museum in Laren"

MyriamC

Leuk concept. Zo zie je nog eens wat! Ook het wisselen van tafel vind ik goed bedacht ... als het wat klikt met het gezelschap natuurlijk.
13 november , 2011 om 09:09 am

Ben

Carla, leuke recensie, de wand met schilderijen is wel heel leuk. Mijn zoon zit sinds 3 jaar op de kunstacademie (Unit/Nijmegen) en hij tekent/schildert ook veel portretten dus ik vond dit mooi om te zien. Het idee met kunst en eten, grappig en het smaakte ook nog, wat wil je nog meer.
13 november , 2011 om 10:05 am

deproefballon

Wat grappig dit!Wij zijn een jaar of 10 terug zelfs 2x naar de grote overzichtstentoonstelling van Jan Sluijters geweest in Drenths Museum. We waren er weg van. Op zon manier als jij, zou ik nog wel een keer willen;-) Gr Agnes
13 november , 2011 om 10:09 am

Carla

Ik hou veel van overzichtstentoonstellingen, vroeger reden we regelmatig naar Parijs ervoor. Tegenwoordig - als ze er al zijn - sta je uren in de rij of je kijkt met drie miljoen anderen en dat vind ik onprettig, dus is onze frequentie helaas wat verminderd. Sommige pareltjes (zoals deze en in het begin van het jaar ook Kiefer in Antwerpen) pikken we er nog wel uit, althans proberen we.
13 november , 2011 om 10:13 am

bert

Een geslaagde avond. Mooie kunst, lekker eten en een chauffeur op de koop toe.
13 november , 2011 om 13:41 pm

Aan tafel met Tanja

Heel bijzonder dit!
13 november , 2011 om 13:58 pm

Ad

Oeps ik ben ook nog nooit bij het Singer Museum geweest, nu spreken de portretten me ook niet zo aan en de Denker hebben we natuurlijk in Parijs gezien. Wel leuk dat je er nog aardig kunt eten, groetjes Ad
13 november , 2011 om 14:07 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl