DSC09382
DSC09382

Aim in Loosdrecht

Op 4 juli 2019 in Noord-Holland.

We troffen elkaar op het leuke terras van het Singer Museum in Laren om daar de Duitse expressionisten te bewonderen. Helaas waren we niet geheel compleet, een van de vrienden moest afzeggen. Nadat we gedrieënlijk hadden genoten van de tentoonstelling reden we naar Loosdrecht, want daar had ik gereserveerd bij AIM voor de lunch. Het was nog net voldoende warm om buiten te zitten, maar dan wel wat beschut want de wind was fris.

Na een allervriendelijkste ontvangst door de sommelier namen we plaats aan een tafeltje op het terras en we bestelden de aperitiefjes. Voor beide heren champagne van Laurent Perrier, voor mij een alleraardigst glas Viognier-Marsanne. De kaart werd ons uitgereikt met erbij een toelichting. AIM kent een chefsmenu van 6 gangen, waarvan alle gerechten ook à la carte te bestellen zijn. Het menu kost voor 2 gangen (alleen tijdens de lunch) 36,50, voor 3 47,00 en zo loopt het door tot 6 voor 75.50. Ook is er een à la carte gedeelte. Een wijnarrangement is mogelijk, voor details en verdere informatie verwijs ik naar de website. AIM is op maandag gesloten, op zondag zijn ze doorlopend geopend van 12.00 - 21.00, op de andere dagen serveren ze lunch en diner. Het menu wijzigt elke twee weken!

We besloten uiteindelijk tot 5 gangen, alle drie zonder dessert.

De wijnkaart is hier leuk, voor ieder wat wils en erg prettig van prijs. Ik vond mijn aperitief erg lekker, maar ik zag de wijn niet op de kaart. Gelukkig bleek er nog een fles te zijn, dus die namen we. Het was een The Hermit Crab, Mclaren Vale 2017, Australia. Een blend dus van Viognier en Marsanne.

Een amuse kwam op tafel. In een glaasje kregen we bereidingen van asperge, te weten schuim van asperge en stukjes gekookte asperge. Het geheel was afgewerkt met een crumble van boerenbrood en een crème van eidooiers. Een smakelijke start.

Ons eerste gerecht was sashimi van tonijn met pickled rettich, sesam en shiso. Zeer verse plakjes goed gesneden yellowfin tonijn kregen we met eronder tartaar van dezelfde tonijn. Erbij krokantjes van nori, wat crème van wasabi, crème van sereh en een vinaigrette met sesam. Ook nog wat plakjes radijs, wat cressjes en wat shisoblaadjes. Een heerlijk fris en licht gerecht.

We gingen verder met een salade van kreeft met dragon, Coeur de Boeuf en wilde kruiden. Op het bord in het midden een salade van kreeft tussen toast, die behoorlijk pittig was, erg lekker! Erbij perfect zachtgegaarde stukken kreeft, tartaar van Coeur de Boeuf-tomaten, gel van gerookte citroen, compote van aardappel met dragon, zeevenkel en een crème van tomaat. Ook dit was een afgewogen gerecht, de smaken deden elkaar recht en ook dit was een fijn licht gerecht.

Ons derde gerecht was gegrilde pulpo met chorizo, mojo en BBQ venkel. In een diep bord kregen we flink wat goed gegaarde (ze was zachtgegaard zo vertelde men ons) pulpo. Bij de pulpo wat gebakken chorizo, gebarbecuede venkel, zwarte olijf, een uitje, wat salsa op basis van flageolets en een schuim op basis van citroen en knoflook. Ook dit was een goed gerecht. Goed klaargemaakt, goed qua smaken en goed qua combinatie. Zelfs de veelheid van smaakjes vond ik niet storend, ze vulden elkaar op een goede manier aan.

Ons laatste visgerecht was geroosterde scholfilet met een saus foie gras, crumble van bladselderij en zilte groenten. Een perfect geroosterd stukje scholfilet kregen we met een heerlijk krokant korstje. Op de schol de crumble van aardappel, kappertjes, bladselderij en peterselie. Erbij de zilte groenten en rondom de schol een geweldige beurre blanc met foie gras. Een elegant en zilt gerecht dit. Weer uitstekend van uitvoering en goed qua smaakcombinatie.

Bij het hoofdgerecht namen we een glas rood, een Tre Monti, Campo di Mezzo Sangiovese 2018. De wijn begeleidde de poussin met gnocchi van zomertruffel en krokante kippenhuid. We kregen krokante stukken van het piepkuiken dat op het karkas gegaard was.Erbij ook nog wat stoofvlees van het beest, wat gnocchi met truffel, krokante oesterzwammen, plakjes zomertruffel, pickled knolselderij, her en der wat krokante kippenhuid en een saus op basis van truffel. Het wordt saai maar ook dit was een prima gerecht. De kip was nog sappig en mals, aan de truffel zal niet heel veel smaak, maar was toch leuk en de gnocchi en de knolselderij waren gewoon zeer smakelijk.

Bij de espresso kwamen nog wat lekkere friandises (waaronder Turks fruit echt uit Turkije). Bij het betalen van de rekening bleek dat het water, de rode wijn en mijn aperitief voor rekening van het restaurant waren, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank. Nog een speciaal woord van dank voor de sommelier deze middag. Zeer attent en zeer goed op de hoogte van wat er uit de keuken komt, erg prettig!

Dit was mijn tweede bezoek aan AIM, wederom naar tevredenheid, dus ik keer hier vast terug als we weer in de omgeving zijn.

 

0 gedachtes over "Aim in Loosdrecht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2021 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl