DSC09382
DSC09382

Brasserie Première in Rotterdam

Op 28 november 2004 in Rotterdam.

Brasserie Première op het Doelenplein. De ingang is aan de Karel Doormanstraat, maar voor mij is dit heel gewoon het Doelenplein.
Op deze uiterst onrustige zaterdag, waarop het gezin zich ook nog eens moest splitsen vanwege allerlei afspraken, kwamen we uiteindelijk na vele omzwervingen in het centrum van Rotterdam hier terecht. Het regende nogal onbehoorlijk namelijk en ik had helemaal geen zin me voor de vijfde keer nat te laten regenen.
Donker, rommelig en klein is het hier. Een grote bar in het midden, die wel gastvrij staat, maar het niet is volgens mij en piepkleine tafeltjes met piepkleine stoeltjes, dus je kunt nauwelijks een hap naar binnen krijgen. Een kwestie van afspreken wie de volgende hap in zijn mond mag stoppen.
Wel vriendelijke bediening overigens.
Ole wilde Cola, Constant wilde bier en ik wilde witte wijn. En we wilden eten. De kaarten, die nogal vaak gebruikt zijn zo te zien, staan op tafel, dus we waren vrij rap klaar. Ole opteerde voor een saté met brood, nee ruilen voor frietjes kan niet, Constant voor een uitsmijter bruin brood en ik voor de clubsandwich North Sea.
Na nogal lange tijd, zodat er nog meer drankjes moesten komen, kwamen de borden. Ole was behoorlijk tevreden over zijn saté, alhoewel hij de saus klonterig vond, Constant vond geen bruin brood en nadat hij er een opmerking over maakte verdween het bord en was binnen 2 seconden weer terug. Bovendien was hij niet tevreden over zijn uitsmijter, want de eieren waren in zo'n raar klein pannetje gebakken, dus bedekten de boterhammen, die belegd waren met het bekende spul (ham, kaas, rosbief) niet helemaal, maar belangrijker: ze waren te hard gebakken, waardoor het eigeel gestold was en dat is bij mijn echtgenoot volledig uit den boze.
Mijn clubsandwich bestond uit heel veel (drie flink dikke sneden) maisbrood, belegd met heel weinig mayo-achtig smeersel, daarop een enkel plakje supermarkt-gerookte-zalm en heel, heel veel ijsbergsla, een enkel stukje lollo rosso en heel veel grof gesneden ui. Ook nog ladingen kappertjes trof ik aan en op de bovenste boterham lag dan nog wat hardgekookt ei. Het geheel was vastgezet met een satéprikker en het koste de nodige moeite om de boel los te krijgen.
Maar: ik had trek, ik had weer eens niet ontbeten, dus ik heb 1 boterham gegeten, de plakjes zalm en wat olijven, die ik uiteindelijk onder de sla aantrof. Op zich genoeg voor een lunch.

Nee, geen aanrader en ja, voortaan loop ik door.
Het goede nieuws is dan weer dat we uiteindelijk wel voor een van ons gevonden hebben waar we uiteindelijk voor gegaan waren en dat we op de valreep ook nog eens een nieuw echtelijk bed hebben gekocht. Dat laatste dan weer gewoon in ons eigen dorp.

 

Update: uiteraard bestaat deze brasserie niet meer. 

0 gedachtes over "Brasserie Première in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl