DSC09382
DSC09382

Proeverij Amuse in Rotterdam

Op 3 september 2004 in Rotterdam.

Proeverij Amuse. Ik aarzelde tussen Nostra en Proeverij Amuse, maar toen we langs Nostra wandelden zag ik dat het terras niet was opgesteld, waarmee de keus snel gemaakt was. Proeverij Amuse moest geprobeerd worden. Hier zat vroeger een winkeltje met wat onduidelijk plexiglas-trendachtig spul, altijd leuk om naar te kijken door de zeer grote ramen, gevat in mooi donker hout. Proeverij Amuse heeft dankbaar gebruik gemaakt van het licht wat de ramen biedt, zodat het nu een, weliswaar wat armoedig, maar dat is geloof ik modern, prettige lichte ruimte is. Alhoewel ik me afvraag of het er niet bloedheet wordt als de zon enkele uren op de ramen staat. Een terras is inmiddels opgesteld. Alles zwaar aan de ketting natuurlijk, maar met prettig zicht op de Mauritsweg. Dat zicht wordt overigens zeer regelmatig versluierd door hevig piepende tramwielen van de trams die juist hier de bocht omgaan.

Bij binnenkomst is er rechts een kleine vitrine waar wat 'amuses' klaarstaan, er hangen twee krijtborden met de amuses van de dag en bij de ingang staat nog een krijtbord met klassiekers voorzover je daarvan kunt spreken, want Proeverij Amuse zit hier nog niet zo lang. De eigenaar-uitbater is, zo vertelde hij ons, nog telkens op zoek naar leuke nieuwe combinaties voor zijn lepelhapjes, alles overigens binnen een bepaalde prijs. Zo zul je hier geen oesters gaan aantreffen, heel gewoon omdat dat te duur zou gaan worden (wat me verbaast, want op de Markt kun je zeer regelmatig oesters voor slechts 1.00 vinden). Ook met haring gaat hij niets doen, versheid is dan niet gegarandeerd namelijk.
Behoudens de amuses die dus apart te krijgen zijn met een kopje koffie of een drankje kent men hier een lunchmenu (7.50), 4 amuses inclusief een drankje; een dinermenu (15.00), 15 amuses met een drankje en koffie en een 5-gangenamusediner (20.00) waaronder dan een welkomstamuse, 3 verschillende visamuses, een hoofdbordje met diverse vleesamuses, 2 kaasamuses en koffie of thee met 2 zoete amuses verstaan wordt. Ook kent men hier een Plateau Royal (15.00), 14 amuses (op het krijtbord stond 12, maar de kaart zegt 14).
Wij kozen voor het Plateau Royal, maar wilden eerst wel een glaasje wijn. Een aantal wijnen zijn hier per glas te krijgen, de goedkoopste kost 2.00. Wij namen een Bourgogne AC Chardonnay (4.50) en die was aardig.
Na enige tijd kwam ons bord eraan. Servetten staan hier op tafel in zo'n akelige chromen servettenhouder, wat van die in drieën opgevouwde dunne papieren servetjes oplevert. Het bord zag er leuk uit, enkele amuses op lepels, een aantal gewoon op het bord. Achtereenvolgens vonden wij een lepel met gerookte zalm en dragon-crème-fraîche; pasteitje met zomergroenten; quiche lorraine, vistaart met sesam, pitabakje met rucolahazelnootcreme, vol-au-vent met Kernhem en een lepel met bali-kipsaté.
Eigenlijk allemaal heel aardig. We wisten natuurlijk al dat hier helemaal niet gekookt wordt, maar dat met assemblageproducten hapjes gemaakt worden, die al dan niet worden opgepiept in de magnetron of worden afgebakken in het oventje.
Wel vond ik dat het niet zozeer amuses zijn hier, want amuses zijn tenslotte bedoeld om de trek op te roepen, waarmee de kok dan tevens alvast laat zien wat hij/zij kan, maar veeleer partyhapjes, die je wel krijgt op al dan niet uitgebreide recepties. Wat niets afdoet overigens aan het feit dat het lekker was en dat het gewoon leuk toeven is hier.

We hadden nog wel trek in koffie, twee espresso hier (1.70 per stuk) en daarbij wilden we ook nog wel twee zoete amuses (1.00 per stuk). Goede espresso kregen we, met erbij een glaasje water en de twee zoete amuses waren korstdeegje met aardbeienbavarois en chocoladebrownie. Lekker allebei ! De brownie was gigantisch en dus zeer machtig, maar wel erg lekker.

Dit alles ( met nog wat extra wijn) kostte 40.40 en dat was het waard. Een leuk adres dit, ook voor een borrel met een hapje erbij.

 

Update: in het pand zit momenteel l'Ouest, Wijnbar & Restaurant

0 gedachtes over "Proeverij Amuse in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl