DSC09382
DSC09382

Auberge du Forgeron in Seclin Frankrijk

Op 29 januari 2006 in Frankrijk.

gemaakt op 17-DEC-01


Onderweg naar Parijs dus op 7 december 2001, kregen we zodra we de grens over waren, vreselijke trek en wilden iets fatsoenlijks lunchen, want zoals inmiddels bekend, wij zijn meer van de uitgebreide lunches, zeker op reis en op vakanties.
De restaurants in Lille zelf, althans het soort waarnaar ik op zoek was, kennen we inmiddels, dus reden we wat door en kwamen bij de afslag Seclin (mocht iemand hier ooit willen gaan lunchen overigens, neem dan niet de nieuwe weg richting Parijs als je vanaf Gent komt, want dan kom je er niet, gewoon de oude weg, met die lekkere bochten, dwars door Lille nemen !) en ik herinnerde me opeens dat we ooit, eeuwen geleden wel eens daar waren geweest en dat het toen zo vriendelijk was. Dus reden we even het centrum en ja hoor, na een blik op de kaart, wist ik dat we hier goed zouden lunchen.


Wij dus naar binnen en we konden kiezen tussen de brasserie en het restaurant, uiteraard werd het het restaurant. Lekker semimodern, roze met donkerrood, voor Franse begrippen helemaal niet raar.
Geen aperitief, want we moesten nog door, maar direct gekozen uit de kaart.
Ze hadden wat aardige menu's, ik meen vanaf 150 Ffr, maar we wilden alleen vis en aten dus á la carte.
Constant had vooraf de Saumon d'Ecosse marine gravelax met parmezaanse kaas geloof en nog wat en ik had la Poelée de coquilles au naturel. Hierbij dronken we een Montagny 1e Cru Faivenay '97.
Bijzonder prettig allemaal, ik ben weer helemaal dol op coquilles en ga ze ook lekker in mijn kerstmenu verwerken.

Als hoofdgerecht nam Constant de Epais troncon de turbot de Boulogne met iets van bier (ik weet de precieze namen niet meer, het is ook al meer dan een week geleden...) en ik had de Bar sauvage de de la mer du Nord, niet gegrild, maar in een zoutkorst. Ik ben dol op dingen uit een zoutkorst, maak zelf ook regelmatig vogels en lammetjes erin klaar, alles blijft zo heerlijk mals.
Prima was het allebei, we hebben werkelijk zitten genieten.

Geen dessert, want het was tenslotte maar een lunch, na wat koffie zijn we verder gereden richting Parijs.

Waarom nu weer een recensie uit een industriestadje in Noord-Frankrijk ? Omdat ik het zo jammer vind dat iedereen maar blaast op de autoroute, terwijl er a) erg veel te zien is onderweg en b) je vreselijk heerlijk kunt eten onderweg en c) het zo heerlijk onthaast als je gewoon lekker rustig reist, veel gezonder dus !
Sinds wij kinderen hebben rijden we wat langer door, maar de laatste paar jaar nemen we, als we op vakantie gaan, 's middags om een uur of 4 een prettig hotel met een fatsoenlijke keuken en dan ben je dus veel langer op vakantie !

We waren kwijt, meen ik, ik weet het niet meer zeker, rond de 800 Ffr, dat is dus circa 270 Nlg.

 

0 gedachtes over "Auberge du Forgeron in Seclin Frankrijk"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl