DSC09382
DSC09382

Brasserie Bofinger in Parijs

Op 14 mei 2005 in Frankrijk.

Parijs!
Na het avontuur bij het bereiken van de 10 jaar leek het ons leuk om nu eens gevierenlijk wat dagen in deze stad door te brengen. Dat leverde al veel voorpret op, want we zouden een heus programma in elkaar draaien en elk van ons zou aangeven wat hij/zij het allerliefst zou willen zien. Dat lukte allemaal heel aardig.
Ik had besloten geen restaurantjes te reserveren, we zouden wel zien waar we terecht zouden komen. Op de tweede avond van ons verblijf vond ik het echter nodig in te grijpen. Even heel in het kort: de eerste lunch was niet onaardig - het een of andere tentje op de Avenue Kléber, het diner de eerste avond was lichtelijk rampzalig, maar dat was mijn eigen schuld. Ik had namelijk bedacht dat het voor de jongens wel leuk was om voorafgaand aan de maaltijd even door Quartier Latin te banjeren. Dan konden ze al die eettentjes eens bewonderen. Natuurlijk kreeg Ole (Maurits overigens ook) onbedwingbare trek en voor we het wisten zaten we in zo'n verschrikkelijk ding, waar alles heel gewoon slecht was. Dat zou ons de volgende avond dus niet gebeuren! De tweede lunch was ook erg genoeglijk, ergens in het rustige stuk van Montmartre vonden we een heel geestig klein restaurantje met gewoon normaal Parijs' eten. Nadat we de l'Open Tourbus, die ik vanwege de knieën die we gingen voelen maar had aangehouden, hadden verlaten bij Trocadéro, wandelden we via het Louvre, Pompidou, le Marais en die prachtige Places des Vosges richting Bastille. Ik wist dat daar Brasserie Bofinger om de hoek zit en daar koerste ik dus op af. Ik heb namelijk een zwak voor die oude brasserietjes, omdat ze er altijd oesters hebben en, belangrijker, ontzettend ervaren personeel, wat ik een genot vind om naar te kijken. Flo was deze keer geen optie, ik vond het niet echt nodig dat de jongens na afloop langs de in prachtig blauw leer geklede dames zouden moeten lopen....Ik hoorde de vragen al.

Er was nog een tafel beschikbaar en we namen eerst maar eens een aperitief. Voor de knapen de Coca Light, in Frankrijk nog steeds in 33 cl flessen geserveerd en voor ons een glaasje champagne, want daar waren we wel aan toe. Moët et Chandon hier en die was goed. Erbij wat knabbels, wat olijfjes en wat aliekruikjes.
De kaart kwam en we waren er snel uit. Het Menu Brasserie zou het worden voor ons (dat kost momenteel 34.50 en is inclusief een kwart liter wijn). Je kunt dan kiezen uit 6 voorgerechten, 5 voorgerechten en na afloop krijg je nog de hele dessertkaart te zien, waaruit je een keus kunt maken. De kinderen wilden La Fameuse Andouillette, maar die bleek er niet te zijn - wel tripes - dus ze schakelden op suggestie van de uitstekende bediening over op het kindermenu, wat hier voor slechts 13.50 te krijgen is. Met normale gerechten overigens en inclusief een drankje. Buitengewoon vriendelijk vond ik dit, vooral omdat we al wat jaren 'problemen' hebben, gezien de lengte van de jongens met het krijgen van een kindermenu.

Wij begonnen met creuses Bretagne en die waren uitstekend. Minder zilt dan ik ze lekker vind, dus ik heb voor de verandering ruim gebruik gemaakt van de bijgeleverde vinaigrette met sjalotjes. Erg lekker!
De wijn, een Condrieu - want als we het doen, doen we het tenslotte goed - was trouwens ook al uitstekend. Huis ben ik kwijt, want dat staat niet op de bon. Keurig ook weer: er zit dus bij het menu een kwart liter wijn (ik heb even gevraagd wat voor wijn dat zou zijn en het bleek een Viognier te zijn) en op de rekening zagen we dat er keurig een bedrag van de Condrieu is afgetrokken.

De kinderen hadden weer eens steak hachée, maar waren er zeer tevreden over. Dit was wel zo ongeveer de lekkerste. Dat klopte ook wel, hij zag er zelfs versgedraaid uit.. Erbij prima huisgemaakte frites dus ze waren tevreden.
Constant kreeg zijn filets de dorade roti parmentier d'artichauts la provencale en was tevreden. Mooie filets, op de huid gebakken met erbij lekkere groentjes.
Ik was ook zeer te spreken over mijn blanc de cabillaud roti , petits légumes et crème d'asperges. Een mooi stukje kabeljauw met fijne groentjes en een boterzachte aspergecrème dus. Gewoon goed.

Als dessert kregen de kinderen fondue chocolat, een bakje van die fijne 70% chocolade, gesmolten en eromheen groepjes vers fruit: appel, ananas, aardbeien en nog iets, wat ik even kwijt ben. Een lief klein vorkje om het fruit in de chocolade te dopen en ze waren tevreden.
Constant had uiteraard de crème Brûlée en vond hem in orde, ikzelf had de entremets au chocolat Guanaya, crème anglaise l'orange, chocoladetaart met een sinaasappel-vanillecoulis dus. Een prima taartje.

We sloten af met prima espresso met snoeperijtjes en waren erg tevreden. Het grote voordeel van Bofinger (onderdeel van de Flo-groep) is dat het volstrekt niet toeristisch is, ik meen zelfs dat wij de enige toeristen waren deze avond. Het restaurant ligt dan ook wat 'uit het loopje'. Voor de inrichting verwijs ik naar de website. Ik ben nog wel even naar boven geklommen om een blik te werpen in de Hansizaal en die is erg mooi. Ook nog grappig is, is dat tegenover het restaurant een winkel is gevestigd, waar je allerlei voedsel in potjes kunt kopen en dat naast het restaurant een afhaalgedeelte is, waar vooral de gigantische plateaus fruits de mer erg opvallen. Traiteur heet dat natuurlijk hier .

Wat mij betreft is Bofinger dus een aanrader.

2 gedachtes over "Brasserie Bofinger in Parijs"

Cuno

Wat klinkt dat toch heerlijk en bekend. En wat een zin om meteen weer terug te gaan. Overigens nog een leuke aanrader. Op Place des Vosges, zit op het hoekje Ma Bourgogne (overigens vlak naast het 3 sterrenrestaurant L'Ambroisie). Super ontbijtplek 's ochtends en 's avonds een heerlijke steack hachee ook. Cuno
29 mei , 2006 om 09:57 am

N vd Mark

Zeer slechte keuken: de kwaliteit van de salades is onder elk niveau. Oosterse kipsalade smaakt uitsluitend naar kerrie, de mozarella salade is van armzalige kwaliteit. Prijs kwaliteit niveau derhalve erbarmelijk. Tip voor de kok: zelf proeven voordat het wordt opgediend (Ramsay!!)
7 december , 2008 om 23:36 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl