DSC09382
DSC09382

Bij Mette in Linschoten met de jongste zoon

Op 27 mei 2005 in Krimpenerwaard, Bib Gourmand.

Bij Mette weer eens. Op 11 mei 2005. Ole had nog een weekje vakantie en we waren naar het ISPC geweest voor wat inkopen. Op de terugweg kregen we trek. Zullen we bij Bij Mette gaan eten, mam? Ik ben daar nog nooit geweest en Maurits wel....Ik moest even denken wat ik daarvan vond, de vorige twee bezoeken waren voornamelijk vanwege het gezelschap wat minder prettig geëindigd, dus ik had enige schroom. Nu is schroom er om te overwinnen, dus waarom niet gewoon binnengestapt?

De ontvangst was allerhartelijkst door de ook al zeer charmante (nieuwe) sommelier (de heer Fitouri is druk doende met zijn nieuwe restaurant, http://www.fitou.nl/) en de kok. Zoals hij zei zou hij ons weer eens ouderwets gaan verwennen.
Een Cola Light voor Ole en een witte Elzasser (Riesling Grand Cru, les Mersilles 2001 uit 2001, geschonken uit een Magnum en absoluut niet zoet in afdronk) voor mij. De wijn beviel me zo goed dat ik hem gewoon ben blijven doordrinken bij de maaltijd.
Brood erbij, licht gezouten boter en de bekende dadel met spek.

De kaart werd ons overhandigd met een toelichting op het lunchmenu en wat lekkernijen buiten de kaart om.
Ole vond het lunchmenu allemaal wel erg lekker klinken, dus hij was snel klaar en ik wilde in ieder geval de coquilles en dan liefst in plaats van het voorgerecht van het lunchmenu. Uiteraard kon dat allemaal.

Na een keurige pauze kreeg Ole zijn voorgerecht, salade met gerookte Atlantische zalm met Hollandse garnalen en vond het geweldig lekker. Dit is een goed restaurant mam, want ze hebben gelukkig niet die enge roze garnalen, maar gewoon de grijze....En de zalm kon ook zijn goedkeuring wegdragen.
Mijn coquilles (5 maar liefst) waren perfect gebakken, erbij een torentje met Ibericoham, salade, kruiden en toastjes met iets erop (ik denk balsamico maar ik vergeet het telkens te vragen), die geweldig lekker zijn. Een mooi gerecht.

De hoofdgerechten waren wel hetzelfde. Voor ons allebei de gegrilde zeebrasem met nieuwe aardappelen en asperges. Een mooi stukje zeebrasem, op de huid gebakken en afgemaakt met wat gefrituurde kruidjes op 5 perfecte asperges en erbij wat nieuwe aardappeltjes. In al haar eenvoud een prima gerecht.

De sausjes, die hier altijd in streepjes bij de gerechten zitten, zijn me even ontschoten, maar alles paste weer erg mooi bij elkaar.

Tot slot voor ons allebei nog een grand dessert, wat uit de bekende vier dingetjes bestaat, dus de volgende keer neem ik het niet meer, maar dat is geheel en al op mijn conto te schrijven natuurlijk.

Samenvattend: weer een prima maaltijd in dit zeer plezierige restaurant!

1 gedachtes over "Bij Mette in Linschoten met de jongste zoon"

Ray

Kwam het door mijn gezelschap dan dat je er niet lekker hebt gegeten? ;-(
29 mei , 2005 om 22:20 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl