DSC09382
DSC09382

De Dukdalf in Woerden

Op 27 mei 2005 in Krimpenerwaard.

De Dukdalf in Woerden.
Nooit van gehoord verder en ook per ongeluk tegen aan gereden. Maurits was veel thuis deze week omdat driekwart school op werkweek is en er moest gekeken worden voor allerlei dringende zaken. Tijd om naar Rotterdam te gaan was er niet, dus dan maar even snel Woerden in, want daar is een verbazend ruim aanbod aan winkels.
Natuurlijk kregen we trek, maar de lunchroom waar ik heen wilde werd verbouwd en toen hadden we een probleem. Oudewater dan maar, Joia of zo. Maar bij het volgen van de verkeersborden om Woerden te verlaten zag ik opeens midden in het water van een klein haventje een restaurantje, wat nog open was ook. Proberen dus!
Op de deur een sticker van o.a. Gault Millau, waarvan ze 11 puntjes krijgen, maar dat zag ik pas naderhand natuurlijk. Ik ben het overigens eens met hun conclusie....

Het blijkt een halfrond gebouwtje te zijn, half boven het water met een terrasje. Binnen houten tafels en stoelen, een ronde bar, niet ongezellig, maar licht rommelig. Wel linnen servetten en vrij simpele glazen.
Een Fanta voor Maurits en een karafje witte huiswijn voor mij. Ik meen een Gascogne en die was niet onaardig.
De kaart kwam - Maurits kreeg de zenuwen van de overigens zeer vriendelijke mevrouw: ze praatte nogal hard (mam, waarom schreeuwt ze zo ?) - Het lunchmenu (2 gangen voor ik meen 27.50) werd ons uitgelegd (een soepje en zeebaars), maar dat wilden we niet, dus we besloten á la carte te eten.
Zes voorgerechten hier en een compilatie ervan en alle voorgerechten zijn ook als maaltijdsalade te krijgen tegen een meerprijs. Twee soepen en zeven hoofdgerechten. Tegen overigens zeer flinke prijzen! Verder dus het lunchmenu en een drie of vier gangen verrassingsmenu voor respectievelijk 30.50 of 35.50. Ook nog een zesgangenmenu voor 42.50. Bijpassende wijnarrangementen zijn mogelijk vanaf 15.00. De wijnkaart is hier zeer beperkt. Wel alle landen, maar telkens slechts n fles rood of wit.

Goed. Brood verscheen op tafel met een raar aandoend dipachtig iets en een karaf water was ook al geen probleem.
Gezien de prijzen vond ik dat we ons moesten beperken tot een hoofdgerecht en Maurits was het daar mee eens, ook hij vond het raar kostbaar allemaal.
Hij besloot tot de tongfilets met gamba's en een mousseline van aardappel, chorizo en schaaldierenjus met dragon (27.50) en was zeer tevreden. Sliptongetjes waren het overigens volgens mij en behalve de bovengenoemde ingrediënten was er ook nog wat zeekraal in het gerecht verwerkt. Maar naar tevredenheid dus.
Ik had iets gekozen van de seizoenskaart, asperges dus op dit moment. De asperges met zuiglam, hollandaisesaus en krieltjes (27.50) Vier goede asperges met erop mooie stukjes rosé gebakken zuiglam, ernaast de lichtzure hollandaisesaus die ik niet prettig vond en erbij nog wat in de schil gebakken krieltjes. En een rondje vleesjus of iets dergelijks wat wel degelijk iets toevoegde aan het vlees. Nog een bergje gehakt hardgekookt ei met botersaus en in zijn geheel dus een heel aardig gerecht.

Voor mij nog een niet heel goede espresso met wat koekjes erbij en redelijk tevreden verlieten we De Dukdalf.
Op de prijzen na, want die vind ik werkelijk te hoog, best een sympathiek restaurant.

 

Volgens mij heeft er een chefs- dan wel eigenaarswissel plaatsgevonden, want enige tijd later was er een heuse sommelier die prachtige wijnen schonk en men kent er een zeer vriendelijk geprijsd maandmenu, in drie of viergangenuitvoering te krijgen. Ik kom inmiddels graag bij De Dukdalf. 

0 gedachtes over "De Dukdalf in Woerden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl