DSC09382
DSC09382

De Gouden Wok - A4 Schiphol - gemeente Hoofddorp

Op 8 februari 2006 in Noord-Holland.

gemaakt op 08-MAY-03


Wat doe je als je na een langdurige vertraging, een dodenherdenking pal voor de paspoortcontrole, een vliegreis waar je een toeslag betaalt voor een a la carte-formule, wat uiteindelijk betekent dat je niets krijgt en alleen kleffe saucijzenbroodjes kunt kopen voor vreselijk veel geld en zo nog wat narigheden eindelijk Schiphol uitrolt na een overigens zeer prettige vakantie in Turkije ?
Juist, dan wil je iets eten.

Maar dit is Nederland en het was 21.00 uur geweest. 'Wat doen we, schat ?'. 'Iets eten natuurlijk (niet al te vriendelijk". 'Ja, natuurlijk, weet je iets ?'. Pfff.'Ja, dat pokkending over de A4, dat zal wel open zijn'. 'Dat V&D-ding ?'. En toen was ik dom en antwoordde; 'ze hebben er een wokding, daar is vast wel plaats'. Ole die altijd alles hoort kwam in zijn derde versnelling naar voren en riep Joepie, doen we dat !
Goed. Dat deden we. Ergens in mijn achterhoofd hing nog iets van sushi daar dus ik meende dat het misschien wel zou meevallen.
Geparkeerd op die unheimisch donkere parkeerplaats met veel te kleine parkeerplekken. Alleen een Cinquecento kun je daar fatsoenlijk parkeren. En we liepen naar boven. Langs de Burger King (niet meer te eten tegenwoordig, ze hebben de broodjes veranderd, bah !), richting La Place, maar we moesten rechtsaf De Gouden Wok in. Enkele verveelde in roodchinese jurkjes geklede gastvrouwen ontvingen ons en ja, er was nog wel een tafel voor 4. Toen kwam de volgende klap. De lopende band van de sushibar bevatte 2 sushi's en het personeel was foetsie. Dan maar doorlopen naar de eetzaal. Mensenkinderen, wat een eetzaal zeg. De tafels (veel rond voor een persoon of 7 a 8, maar ook veel rechthoekig voor tenminste 6 personen) staan hier zo ongeveer tegen elkaar aan. Als je wilt gaan zitten moet je je achterbuurman/vrouw vragen even te gaan staan. Wij kregen een tafel geheel in de verstgelegen hoek, gelukkig bij een pilaar, stel je voor dat je je armen zou kunnen gebruiken. Achter Maurits zat een echtpaar aan een tafel met een hond. Nu heb ik een hekel aan honden in restaurants en zeker als ze grauwen en blaffen en zenuwachtig zijn. Maurits wilde van plaats wisselen, wat ik volkomen begreep. Dus hij ging naast zijn broertje zitten, wat nooit zo succesvol is. Boordevol gezellige waarschuwingen zaten we dus uiteindelijk. Ik keek eens dreigend naar de hond en volgens mij begreep hij heel goed dat ik volkomen in staat was om hem aan de kok aan te bieden als hij ook maar een onvertogen blaf zou laten (voor de hondenliefhebbers onder de lezers: het spijt me, ik zou zoiets natuurlijk nooit doen, maar mijn humeur zat inmiddels op een absoluut dieptepunt, ik was moe, had trek, maar niet in wokspul en wilde eigenlijk na een rustige maaltijd snel naar huis).
We bestelden wat biertjes en wat fanta en de volwassenen mochten een voorgerechtje bestellen. Hoezo voorgerechtje bestellen. Staan hier geen voorgerechten bij het buffet ? Nee. Oh. Nou, waar kunnen we uit kiezen dan ? Uit zalm, chinees pasteitje of sate. Een Chinees pasteitje wilden we dan maar. De kinderen kregen niets. Dan niet.
Dat pasteitje was taaiig, maar er zal wel een aardig sausje bij op sojabasis. Bier op, bier erbij. De kinderen gingen het buffet eens bekijken. Positief en vriendelijk als altijd zei Maurits tegen me: 'veel vis mam !'. Fijn, kind.
We liepen langs het buffet. Dat is uitgebreid. Althans, zo lijkt het. Het is vooral meer van het hetzelfde. De formule is hier gelijk aan de andere wokdingen die ik heb mogen meemaken: bakken met vlees, vis, groenten en fruit. Waar je trek in hebt stapel je op je bordje en dat biedt je dan aan aan de kok, die de inhoud van je bordje vervolgens in een grote zeef gooit die in water wat tegen de kook aan hangt, hangt (dat water was hier extreem viezig: middenbruin, een stuk minder vloeibaar dan water normaliter is...) en vervolgens de inhoud van die zeef in een gloeiendhete wok doet, die is ingesmeerd met het sausje wat je kunt kiezen door een nummer te brullen van het bord wat achter de kok hangt. Dat wordt dan kort maar hevig gebakken en dan kun je een schoon bordje met wat bereid voedsel meenemen naar je tafel om het daar op te eten. En dat kun je maar blijven herhalen en herhalen. Maar 7 sausmogelijkheden hier, de bekende allemaal (tausi, thaise curry, zoetzuur enzo). Ik had wat ossenhaas, wat peultjes en wat paddestoelen met een thaise currysaus. De bakken met gebakken bami, mihoen, nasi en witte rijst heb ik niet aangeraakt, ik vond ze er oud uitzien. De mannen aten dat wel en waren niet tevreden.
Uiteindelijk waren we zover dat iedereen volzet was, nog wat vers fruit (chinese aardbeien, perzikken uit blik, meloen met veel te veel schil (heet dat zo bij meloen ?) er nog aan en dat soort dingen) en we konden vertrekken. Nee, dank u, geen koffie. Dat gingen we natuurlijk thuis doen, veel lekkerder !

De Gouden Wok dus. Of het aan het tijdstip lag weet ik niet, maar ik vond het er bijzonder onaangenaam. Een uiterst onprettige eetzaal, tafels veel te dicht op elkaar, de kwaliteit van het eten is bedroevend (veel vette randjes aan de ossenhaas bv., visballetjes (wat zijn visballetjes ??), bakken met bijgerechten die veel te lang staan, de randjes van de mihoen waren bijna gekarameliseerd etc. etc.
Inmiddels weet Ole dat ik nu echt mijn buik vol heb van dit soort dingen en dat ik het gewoon niet meer doe. Alhoewel hij gisterenavond nog een poging deed, enigszins hardleers is ie wel.
Wat betaalden wij voor deze ellende ?
65 Euro. Geen geld natuurlijk, maar toch te veel. Het kinderwokbuffet kost hier overigens 7.50 en voor volwassenen (ik vermoed vanaf 12 jaar of zo) 17 euro, daar zit dan zo'n geweldig voorgerechtje bij. Sushiprijzen weet ik niet, wel kun je als je een wokmenu neemt elke sushi voor 1 euro krijgen. Voor de liefhebbers dus.

5 gedachtes over "De Gouden Wok - A4 Schiphol - gemeente Hoofddorp"

anita uit roelofarendsveen

Reactie op terugkomst uit Turkije de Gouden Wok feb.: De sushi is gratis bij het onbeperkt wokken, dit terzijde. Ik wil even kort kwijt dat als je al met een verschrikkelijke rotbui een restaurant in loopt je weinig positiefs van jullie mogen verwachten. Als je meent een mening te moeten geven over een restaurant doe dit dan in een goede gemoedstoestand; blanco. Ofwel jullie zijn gewoon lastige verwende mensen die altijd wat te zeuren hebben of simpelweg over alles moeilijk doen, lijkt me vervelend leven, wat een raszeurders zeg, sorry! Wij wonen dicht bij de A4 en wokken daar regelmatig met 2 kinderen met heel goede ervaringen, goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik zou zeggen probeer het eens rond een uur of 6/7 en lach eens tegen het personeel dan lachen ze ook terug (wat je uitstraalt krijg je terug, weet je wel). Veel plezier! Groeten Anita
2 februari , 2007 om 11:32 am

srsultan

hallo ik wou graag jullie telefoonnummer hebben als dat kon groetjes
12 juli , 2007 om 03:26 am

w.kruit

top eten,,,,,,mag wat gezeliger,,aan kleden,,oosters,,,water rieviertje...budas,,,,maar voor de rest topie...kom 16 sept..weer met 9 mensen...lekker..
6 september , 2007 om 11:52 am

Louis

Afgelopen vrijdag (26 juli 2010) wezen eten bij de Gouden Wok a4. Ik was na 30 minuten alweer weg, omdat we tot 4x toe een muis zagen lopen. Uiteraard kon het personeel niet eens Nederlands praten en kwamen ze niet verder dan: 'sorry' 'sorry'. Opvallend genoeg konden ze wel 1 vloeiende zin uitspreken: 'u moet toch betalen'. Ik heb geen woorden voor dit restaurant. De muizen liepen letterlijk bij onze voeten. Met onze klacht werd niets gedaan. Ookal zag de meneer zelf de muis ook langs zich heen lopen. Dus voor alle mensen die daar willen gaan eten: NIET DOEN! P.s. Ik heb wel gewoon moeten betalen voor 5 man!
18 juli , 2010 om 23:12 pm

Lieke

Opmerking: Hoofddorp is geen gemeente maar enkel een plaats. De gemeente heet Haarlemmermeer. Vriendelijke groet, Lieke
22 juli , 2010 om 19:28 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl