DSC09382
DSC09382

Aan de Poel in Amstelveen

Op 17 juli 2008 in Noord-Holland.

De afspraak had wat voeten in de aarde. In eerste instantie zouden we elkaar, na een veel te lange periode, treffen bij De Jonge Dikkert, maar door ziekte mijnerzijds moest die afspraak vervallen helaas. Op de nu geplande datum bleek dat er bij De  Jonge Dikkert een partij zou zijn, dus we moesten uitwijken. Ik kon zo snel eerlijk gezegd niets verzinnen in Amsterdam waar ik wel zou willen eten (of ik me daarover moet schamen weet ik eerlijk gezegd niet, misschien moet de stad zich wel schamen?) en al surfend kwam ik uit op Aan de Poel. In Amstelveen, waar ik nog nooit geweest was.

Ik haalde mijn tafelgenote op van haar woonst en zeer snel waren we in Amstelveen. Lastig te vinden, het restaurant. Er staat ergens een bord met Valetparking, maar daar is geen kip te bekennen en er staan 2 vlaggen met zeer onduidelijke handgeschreven kriebels. Maar goed, we waren er.

Het was prachtig weer, dus nadat we ons gemeld hadden, dronken we een glaasje witte wijn (Aimery) op het terras. Tafelgenote was volkomen verrast door de mooie plas (poel) waaraan het restaurant gelegen is. Dood- en doodstil is het er ook, wat opmerkelijk is, gezien de ligging onder de rook van Schiphol. Een mooi plekje hier en het glazen paviljoen, wat Aan de Poel eigenlijk is, past er ook mooi.

De kaart kregen we niet op het terras, die houden ze binnen, dus wij ook. Het ons toegewezen tafeltje beviel niet, want we zaten precies onder de stroom van de airconditioning en dat was onprettig. Het nieuwe tafeltje was vlak bij de open keuken. De inrichting hier is zwart.  Her en der wat moderne kroonluchters, pijpen langs het plafond, het bekende werk eigenlijk. De keuken is open. Bij binnenkomst loop je direct tegen de bar aan, maar daar zat vanavond niemand.Parkheuvel_2x_aan_de_poel_017

Brood kwam op tafel met op een plateautje zout, kruidenmayonaise, boter en olie. Goed brood.

We besloten tot het menu. Men kent er hier drie, zie de website. Ik zie dus nu ik dit verslag aan het maken ben dat ze het zesgangenmenu berekend hebben, terwijl we een gang hebben laten vallen....

Goed, het vijfgangenmenu dus.

De wijnkaart is hier aardig, we kozen voor een Albarino, die ik kende van ons reisje naar San Sebastian en die was erg lekker. Een Terras Gauda was het.

Een amuse verscheen. Een staafje tomatengelei, waarop een bolletje van het een of het ander lag en een toefje chorizo. Dit alles in iets van sinaasappel. Erbij een glaasje met cocktail van meloen afgedekt met een luchtige spekmayonaise.Parkheuvel_2x_aan_de_poel_018

Het klinkt allemaal wel aardig, maar bepaald bijzonder was het eerlijk gezegd niet...

Het menu begon met de wilde zalm met jus van teriyaki, bitterballetje van zee-egel en hangop met citroengras.Parkheuvel_2x_aan_de_poel_019  De zalm was lekker. Het toastje/koekje wat eronder lag onnodig. Het bitterballetje was best lekker, maar in zijn algemeenheid vind ik bitterballetjes al snel zonde van de smaak. In dit geval had er eender wat in kunnen zitten, ik proefde in ieder geval niet de verfijnde smaak van zee-egel. De hangop vond ik overbodig. Dat zijn van die bordvullingen en als ik eerlijk ben heb ik liever een leger bord met lekkere dingen, dan een prachtige compositie met smaakjes die niet samenhangen.

Het tweede gerecht was uitstekend. Dun gesneden kabeljauw met Cecina, snijbiet en vinaigrette van rode wijn en paling.Parkheuvel_2x_aan_de_poel_021 

Laat ik maar beginnen met Cecina. Dat is dus een gemeente in Italië, in de provincie Livorno, maar hier gebruikt men de benaming om spek aan te duiden. Tja...

Het gerecht was verder een plaatje. Mooie dunne plakjes kabeljauw, gemarineerd in inktvis, waardoor ze een mooi zwart randje hadden, op het bord. Op het ene rondje dus de cecina, op het volgende rondje iets van wasabi en op het derde rondje de snijbiet en wat paling. Dat alles omgeven door de goede vinaigrette. Echt een goed gerecht.

De grietfilet met Bombay-rijst hadden wij laten vallen, dus we vervolgden met het spiesje van kreeft en zachtgegaard Iberico varken met selderij en piment d'Espelette.

De naam van het gerecht geeft ook precies aan wat we op het bord aantroffen. Parkheuvel_2x_aan_de_poel_022 De kreeft was goed, het varkensvlees ook en de groentjes ook. Erbij, op een apart bordje, nog een slaatje, wat niet zo heel veel voorstelde verder, maar wel attent was.

Waarmee we de visgerechtjes afsloten. We vervolgden met wat rode Madiran, een Capmartin, die lekker was.

Het hoofdgerecht was lichtgerookte runderentrecote met pastrami, kaantjes en piccalilly. En hier heb ik niets aan toe te voegen. Gewoon een goed gerecht. Parkheuvel_2x_aan_de_poel_023 De combinatie met piccalilly vind ik leuk, hoewel deze wel loeizuur was, dus ik vermoed dat niet iedereen er van gecharmeerd zal zijn.

Het dessert wilden we ook niet, we wilden graag kaas. Geen wagen hier, maar een bordje.  Maar eerst nog een wel geestige dessertamuse. Parkheuvel_2x_aan_de_poel_025 Een bolletje passievrucht met knettersuiker en heel veel stoom kregen we. Leuk gedaan! Twee glaasjes in elkaar waartussen wat stikstof zit en dan is het de kunst om het op het juiste moment op tafel te zetten. Dat lukte prima.

De kaas bestond uit 4 stukjes gewone kaas, erbij wat druiven, brood en confituurachtig spul.Parkheuvel_2x_aan_de_poel_026

We sloten af op het terras met cappuccino en espresso waarbij we wat snoeperijtjes kregen en vroeg in de nacht waren we eindelijk weer bijgepraat.

Samenvattend: het restaurant ligt prachtig aan de pl
as. Het personeel is jong, onervaren, maar zeer leergierig en vriendelijk. De gerechten klinken beter dan dat ze zijn, maar als het allemaal niet te ingewikkeld wordt en er niet teveel smaakjes samen op een bord gelegd worden, is het allemaal zeer behoorlijk.

9 gedachtes over "Aan de Poel in Amstelveen"

Raymond

Hey, dit klinkt leuk en goed. Misschien niet zeer innovatief maar dus wel van een contstante kwaliteit! Leuk...
2 november , 2007 om 09:25 am

Ed van Wijnerij

Na een maand wachten eindelijk weer een restaurantrecentie. Ik zat er met smart op te wachten, Carla ! Groeten, Ed
4 november , 2007 om 13:18 pm

Ed van Wijnerij

Wat een toeval, een Madiran van Capmartin ! Het betreft hier een wijn van Guy Capmartin, de wijnmaker die ik elk jaar ontmoet tijdens 'la Foire du vin de la Basse-Meusexe2x80x99, hier vlak over de Belgische grens. Dat is ook de wijnmaker waar ik destijds wat flessen 'Pacherenc du Vic-Bilh' voor jou dacht te scoren, maar hij had enkel maar zijn basis Pacherenc naar Belgixc3xab meegebracht, en die viel wat tegen wat kwaliteit betreft. Welke soort Madiran van Guy dronken jullie ? De Tradition, de Vieilles Vignes, de Cuvxc3xa9e de Couvent of Esprit de Couvent ? De laatste twee soorten zijn altijd in mijn keldertje vertegenwoordigd in diverse jaargangen. Ik wist eigenlijk niet, dat de wijnen van Guy Capmartin in Nederland op de markt waren. Leuk om te lezen Carla, dit verslag van jou ! Ed
17 juli , 2008 om 23:28 pm

Jaartal

Heerlijk beschreven! Tijdens de eerste alinea begin ik al te proeven hoe je hebt gezeten en gegeten en langzaamaan bouwt zich weer een prachtrecensie op. Mooie recensie, scherp en duidelijk. Thnx
18 juli , 2008 om 08:33 am

Raymond

Mooie recensie! En duidelijk te lezen wat je er van vond. Je hebt voor hetzelfde geld elders vast beter gegeten? Hoe was het gezelschap na al die jaren? ;-)
18 juli , 2008 om 13:36 pm

Yvon

Kritische maar gelukkig ook positieve punten (die rekening dan weer niet). Met piccalilly wordt volgens mij niet vaak wat gedaan in restaurants bedenk ik me nu, wel lekker. Grappig dat Cecina, daar bracht ik mijn 1e Italiaanse vakantie door. (En maar goed ook, Livorno was plan maar daar brak brand uit nadat we hadden gekozen voor Cecina!).
18 juli , 2008 om 17:53 pm

Mimi

Wij zijn afgelopen vrijdag op een vriendelijke en zeer gastvrije wijze naar ons tafeltje gebracht. De reden dat we uit eten gingen was omdat onze dochter gazakt was voor haar rij-examen.....ze was zeer verdietig. Het eten en alle amuse's waren geweldig. Het zag er voortreffelijk uit en de smaak in combinatie met de wijn was erg goed. Met het dessert kwam er een "nep" rijbewijs mee, als opkikkertje, wij weten zeker dat als onze dochter de volgende keer slaagt...zitten wij weer hier en zullen weer genieten van dit overheerlijke dinner...maar ik denk dat we wel al een keer eerder zullen komen. Voor jullie een 10+. Bedankt.
14 oktober , 2008 om 10:06 am

Agnes

Net een tafel gereserveerd voor volgende week bij Aan de Poel, en daarna pas gaan zoeken op jouw site of er toevallig geen recensie was was. Ja dus...en geen overmatig enthousiasme lees ik hier. Nu zijn we natuurlijk ondertussen wel drie jaar verder. Nou ja, we zien wel. De lokatie ligt in ieder geval prachtig.
13 mei , 2011 om 14:36 pm

Carla

Ladingen mensen zijn bijzonder enthousiast over Aan de Poel, dus het zal wel meevallen inmiddels. Mij beviel de sfeer niet, ik vond het vervelend dat we niet buiten mochten eten en ik vond het personeel onprettig. Ik hoop dat jullie je daar niet aan storen of dat er wisselingen zijn geweest.
13 mei , 2011 om 14:46 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl