DSC09382
DSC09382

Shabu Shabu in Rotterdam

Op 9 oktober 2008 in Rotterdam.

We waren in de stad (de stad is voor mij nog altijd Rotterdam natuurlijk), de mannen om cadeautjes voor mij te kopen, ik om een cadeautje voor Maurits te kopen, we zijn nl. 5 dagen na elkaar jarig. Rondom half 1 moest er ergens geluncht worden. Nu zouden we eigenlijk de nieuwe Subway bij Capelle aandoen, maar we reden op de Westblaak en zagen Shabu Shabu. Nu hanteert Shabu het all-you-can-eat concept, wat ook Sumo heeft en een kennis van ons raadde ons Shabu aan. En mijn maag roerde zich, want ik had minimaal ontbeten, dus stopten we, parkeerden voor Cinerama en liepen richting restaurant.

Er was nog plek op deze zaterdagmiddag.

Of we het concept kenden. Nou, een beetje. We kregen uitleg en het lijkt dus erg op Sumo, met dien verstande dat men hier 8 gerechtjes per ronde per persoon heeft, tijdens de lunch dan. Bij het diner is dat 5.. Een tijdslimiet hebben ze ook. 2 uur. Onsympathiek vind ik dat. Ook hier worden restanten in rekening gebracht, zeer terecht! -. Sushi 1 euro per stuk, warme gerechten 3 euro.

Sashimi is niet inclusief helaas, dat moet je apart bestellen en betalen. Het is vreselijk dom, maar ik weet de precieze prijs niet meer, ik meen 16.50 per persoon tijdens de lunch.

Alle informatie staat overigens op de website.

Het is een gigantisch restaurant, maar liefst 240 zitplaatsen. Wel in aparte zalen, dus het doet iets minder massaal aan dan je wel zult denken. Deze middag overigens was het nog niet voor een kwart gevuld.

Het personeel is hier vriendelijk en hulpvaardig. Drankjes verschijnen in no time en zo ook het eten.

We begonnen met een ronde sushi. Van alles wat eigenlijk. Sake, maguro, suzuki, ebi, saba, ama ebi,tako, kani, unagi, corn gunkan, sake maki, kappa maki, tekka maki, futo maki, california maki, sake maki avocado, spicy tuna maki. Allemaal lekker. De een wat lekkerder dan de ander, maar dat is natuurlijk de persoonlijke smaak.

Na een pauze wat andere gerechtjes, waaronder aardappelkoekjes, botaniku furai, chuka haromaki, tori teriyaki, tori furai, suzuki yaki, yakitori, ebi tempura en yasai tempura. Wat noedels en wat rijst ook nog.

De tempura vind ik hier niet lekker. Een gigantische lading vreemd deeg plakt om de groenten en de garnalen en ook het bijgeleverde sausje vond ik niet lekker. De krokante varkenshaas is wat mij betreft geweldig lekker, maar het is dan weer jammer dat ze er een soort sausje overheen doen in het midden. Dat doe ik liever zelf. Zo zijn er nog wel wat opmerkinkjes te plaatsen her en der.

Niets ten nadele van Shabu Shabu denk ik eerlijk gezegd, ik denk dat het meer aan mij ligt. Ik heb het wel een beetje gehad met deze formule. Het is meer van hetzelfde. Ik eet dan liever, wat we ook zeer regelmatig doen natuurlijk, bij bv. Sushi House Wasabi op de Coolsingel een bord sashimi. Dan ben ik weliswaar het dubbele kwijt, maar dan vind ik het ook echt lekker.

Aan een vergelijk tussen Sumo en Shabu Shabu begin ik niet. Voor een enkele keer zijn ze allebei leuk. Vooral niet te vaak gaan lijkt me, dan blijft het ook leuk.

4 gedachtes over "Shabu Shabu in Rotterdam"

Wat leuk dat je er nu een foto bij hebt gezet en ook nog zo'n mooie grote. Ga daar mee door, dat maakt je recensies nog aantrekkelijker! Met vriendelijke groet, Astrid Schreuders
3 december , 2007 om 18:35 pm

hannie

Zou die wagame anders geschreven wakame, Japans zeewier, geweest kunnen zijn?
28 januari , 2008 om 23:10 pm

Tanja

Ik had nog nooit hiervan gehoord. Is het een keten? Op zich ziet het er goed en smaakvol uit voor die 16,50.
9 oktober , 2008 om 21:40 pm

Carla

Voorzover ik weet is het geen keten. Ik heb ook het idee - maar dat kan inmiddels al achterhaald zijn - dat het een typisch Rotterdams gebeuren is, dit Japanserige all you can eat-spul. Of het doorkomt in andere steden, geen idee.
10 oktober , 2008 om 08:16 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl