DSC09382
DSC09382

Het Koetshuis in Krimpen aan den Lek

Op 11 maart 2009 in Krimpenerwaard.

's Middags bleek opeens dat we die avond samen zouden zijn, de jongens waren allebei elders. Nu is het niet zo heel makkelijk om op zondagavond iets te vinden, maar we wilden al tijden eens een hapje eten in Het Koetshuis in Krimpen aan den Lek. Daar hoorden we goede verhalen over en een leuk restaurant dichtbij huis is nooit weg.

Even gebeld en ja er was nog wel een tafel. Wat ik later begreep, want buiten ons was slechts n tafel bezet. Maar dat kan aan de zondag hebben gelegen, we zitten nu eenmaal pal in de Bible belt.

Buiten het restaurant is er nog een feestzaal, die deze avond in gebruik was, maar wat niet storend was, een eetcaf op dijkniveau gelegen (jawel, het Dijckhuys) en een tuinhuisje wat dienst doet als rookruimte. En een flinke parkeerplaats.

De ontvangst was vriendelijk en we kregen een tafeltje bij het raam. Een beetje donkere inrichting, maar wel smaakvol. Zeker niet hip, maar ook niet al te oubollig. Vriendelijke bediening met kennis van zaken ook.

Voor een blik in de menukaart en de menu's incl. prijzen verwijs ik naar de website. Wij kozen deze avond, omdat we toch wel een beetje voorzichtig waren, voor la carte. P1020160

Het aperitief, een glaasje witte wijn van Lindenhof (sauvignon/chenin) was in orde.  Erbij wat tomatentapenade, brood en boter. Gewoon lekker. Een karaf water was ook geen punt.

Omdat we vlees zouden gaan eten namen we een flesje Pinot Noir, een Vicomte Edmond H. de Coussergue, die ons beviel. De wijnkaart is hier beperkt met op zich voldoende keus.

Zeer eensgezind wilden we allebei graag de krokant gebakken zwezerik op een bedje van sla met een vinaigrette van granaatappel. P1020161

Een nogal gewoon gerecht eerlijk gezegd. De zwezerik ging wel, die heb ik weleens beter gegeten, maar dat is ook niet verwonderlijk, de sla was gewoontjes, de vinaigrette was niet heel geprononceerd van smaak en erop lag nog een geroosterd iets wat best lekker was.

Wederom eensgezind hadden we allebei gekozen voor de gegrilde ossenhaas met peterselierisotto en een jus van morilles. P1020167 Een gigantische portie. Risotto met een overweldigende hoeveelheid peterselie erin, overigens wel zeer goed van cuisson. Erop nog heel veel blokjes pastinaak en paddestoelen. Prima ossenhaas, goed gebakken en erbij nog wat geroosterde aardappeltjes. Gewoon een goed gerecht. Goed vlees, goede, wat erg overdadige, risotto.

We sloten af met een espresso.

Een gastvrij restaurant met best een aardige keuken. Of we er terugkeren weet ik niet zeker, we betaalden voor deze maaltijd 121,25 en dat vind ik toch aan de kostbare kant om zomaar eventjes uit te geven voor een gewone maaltijd. Bovendien waren we nu slechts met zijn tweetjes, met zijn vieren wordt de prijs alweer heel anders.

5 gedachtes over "Het Koetshuis in Krimpen aan den Lek"

Yvon

Wat een heerlijke zondag zo. Herinner me van de 1e keer dat de ontvangst nogal raar was, verre van gastvrij. Dit keer dus niets aan de hand. Dat roggerecht lijkt me verrukkelijk.
6 juni , 2008 om 13:48 pm

Ed van Wijnerij

Jouw favoriete Pacherenc, is deze van Alain Brumont ? Zo ja, is dat de Chxe2teau Montus (Prestige) of Chxe2teau Bouscass ?
7 juni , 2008 om 21:43 pm

Bert

Zelfs de foto's zijn wat donker door het interieur. :-) Maar het klinkt toch allemaal goed en degelijk. Helaas is de prijs nogal aan de forse kant. Twee mooie recensie's achter elkaar.
11 maart , 2009 om 10:16 am

john golsteijn

Inderdaad is de prijs aan de stevige kant voor het gebodene. Ben er niet van overtuigd. Presentatie matig. De gegrilde ossehaas is wel erg overdadig, zoveel, ziet er niet smakelijk uit!!
11 maart , 2009 om 20:21 pm

Jaartal

Straf geprijsd voor deze kwaliteit....
11 maart , 2009 om 22:07 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl