DSC09382
DSC09382

Azzia in Rotterdam

Op 17 september 2011 in oosters, Rotterdam, Zuid-Holland.

39 euro voor twee personen een Wine&Spice ervaring bij Azzia. Groupon natuurlijk en weer kon ik de verleiding niet weerstaan. Voornamelijk omdat ik erg nieuwsgierig was naar de wijnkeuze.
Het duurde een paar maanden, maar 27 augustus kwam het er dan toch van


Echtgenoot en ik reden naar Rotterdam, parkeerden op dat vreselijk ongezellige stuk Blaak en wandelden via een tapasbar waar het een vreselijk kabaal was naar Azzia. Slechts 2 andere tafels waren bezet, we wierpen een blik op de open keuken en kregen een tafeltje om de hoek.

De inrichting is Oosters, chiquerig en redelijk prettig, hoewel de stoelen niet lekker zitten. Glanzend zwarte tafels zonder linnen. Wel een linnen servet met stokjes en een soeplepeltje. Drukke waterglazen die samen met je eventuele wijnglas op een servetje staan.
Een vriendelijk meisje vroeg ons direct om de Grouponbon en vroeg of we iets wilden drinken.
Dat wilden we wel, een witte wijn en dat werd er eentje van Santa Alicia, een Chileense chardonnay, die smaakte zoals een zeer gewone Chileense chardonnay smaakt. Niets bijzonders dus.

Erbij wat obligate rijstknabbels. De kok kwam voorbij, hij had andere gasten voorzien van een Zen-moment (dan krijg je wat thee) en riep Hé hallo.... Andere gasten, zo zagen wij later, die à la carte aten, kregen een amuse, gebracht door de kok.
Wij kregen geen amuse. Dat geeft verder niet, want 39 euro is slechts een klein bedrag, maar ik blijf vinden dat als je meedoet aan dit soort acties je er dan ook iets van moet maken. Dit was nu al de tweede keer op rij dat ik me eigenlijk niet welkom voelde en dat blijf ik bijzonder vervelend vinden. Niets ten nadele overigens van het vriendelijke meisje in de bediening.
Zij bracht ons na enige tijd het voorgerecht.

In een stoommand een verzamelingetje dimsummetjes en per persoon een schuin doorgesneden gefrituurd loempiaatje. Erbij twee sausjes, eentje die zeer bekend is en een andere met fruit en gember, die erg lekker was bij de goede dimsum.
Hierbij schonk men een witte wijn, dezelfde als die van het aperitief. De tweede teleurstelling dus, want ik had echt een uitleg over een speciaal gekozen wijn verwacht, maar die moeite nam men dus niet.

Het tussengerecht, zonder wijn, was een currykokossoepje. Nou ja, soepje, het was een gigantische hoeveelheid overigens erg lekkere soep, flink gevuld met stukjes kip ook nog.

Bij het hoofdgerecht kreeg echtgenoot een wat onduidelijke rosé, die hij niet indrukwekkend vond en ik nam nog maar een glaasje van de witte wijn, want ik drink geen rosé.

Het hoofdgerecht kwam in tweeën. Eerst een mooi mandje vol met stukken gefrituurde kip met wat verse bosui erover. Erbij voor ons allebei een bakje nogal vette mihoen. De kip was erg lekker, maar at nogal lastig omdat het vrij grote stukken waren en je die met je tanden moest afscheuren. Nou ja, op den duur lukte dat allemaal wel.

Het andere gerechtje bestond uit gestoomde garnalen met bleekselderij. Nu hebben we toevallig allebei een hekel aan bleekselderij en zeker als het niet meer knapperig is. Hier was het niet meer knapperig vreemd genoeg. De garnalen waren trouwens erg lekker, maar we vonden het dan weer raar dat we slechts 5 garnalen kregen met zijn tweetjes.

 


Het dessert tenslotte was een grote bol chocoladeijs, overgoten met kokosroom en erbij twee quenelles chocolademousse. Lekker.

Koffie namen we niet meer, aan Groupon doen we niet meer (denk ik, ik beloof niets) en Azzia is inmiddels gesloten. Wat op zich jammer is, want het eten is er zeker niet slecht.

 

 

 

Inmiddels is  SanSan hier gevestigd. Zie recensie.

 

6 gedachtes over "Azzia in Rotterdam"

John golsteijn

Wat moeten we hiervan zeggen: niet slecht en met de bon zeker voordelig.Maar of je er ook zonder heen was gegaan! Maar hoeft dus niet meer.Zijn genoeg andere favorieten. Dank voor je verslag Carla.Gr.John.
17 september , 2011 om 08:51 am

MyriamC

Ik begrijp het ook niet hoor. Als je als restaurant aan Groupon of iets dergelijks deelneemt, zorg er dan voor dat je gasten tevreden van tafel gaan. Je zou toch denken dat het om de naambekendheid te doen is, en net om meer gasten aan te trekken. En 39 euro is inderdaad geen geld, maar toch nog te veel als het niet goed was.
17 september , 2011 om 11:33 am

Ad Wijgerde

Heel leuk verhaal Carla, helemaal eerlijk en recht voor zijn raap, leest gezellig weg hoor. Tja die bonnen van Groupon gaan soms erg hard en zijn soms wel de moeite van het kopen waard. Prikkelz heeft nl. ook meegedaan (500 stuks verkocht) en het terras was op vrijdag met de lunch bezet door drie tafels met kopers van deze bon die alle zeer tevreden huiswaarts keerde. Groetjes Ad
17 september , 2011 om 11:47 am

Aan tafel met Tanja

Ha Carla,Zet meteen jouw blog op die van mij. Wat ontzettend irritant dat mensen al weken uit de lucht zijn. Je blog ziet er goed uit!
18 september , 2011 om 08:20 am

huubgoud

leuk je loggie weer gevonden te hebben... zal je weer in de gaten blijven houden... kijk ook weer eens op mijn loggie. (voorheen was ik tabakspot.web-log.nl dus). nu www.huubgoud.wordpress.com
19 september , 2011 om 07:09 am

Anonymous

Ja, en van die 39 euro gaat ook nog eens de helft naar Groupon, geen wonder dat die zaak inmiddels gesloten is. Voor 19,50 (2p) schiet je er als restaurant natuurlijk vreselijk bij in. Groupon is vaak een allerlaatste wanhopige noodgreep voor noodlijdende zaken.
21 september , 2011 om 16:15 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl