DSC09382
DSC09382

Bibelot in Waddinxveen

Op 1 september 2013 in Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

We hadden nog een avondje vrij en ik had gezien dat het restaurantweek was. Nu maken we daar eigenlijk nauwelijks nog gebruik van, maar ik zag ook dat Bibelot in Waddinxveen nog ruimte had. Ik had goede verhalen gehoord over dit restaurant, dus we wilden het weleens proberen. DSC00399
De aanrijroute was licht problematisch vanwege wat wegopbrekingen, maar keurig op tijd parkeerden we op eigen terrein en liepen om het gebouw heen om plaats te nemen op het keurige terras. Slechts n andere tafel was bezet, ook op het terras en ik moet bekennen dat ik niet binnen ben geweest, dus over de entourage kan ik verder niets vertellen. Wellicht dat de website uitsluitsel geeft.
Een glaasje champagne wilden we wel. Niet aan tafel ingeschonken helaas, maar navraag leerde dat het van het huis Nicolas Feuillatte was. Een aardige champagne, die wellicht al iets langer had opengestaan. Geen knabbels erbij.
Na enige tijd (de wachttijden hier, ongetwijfeld vriendelijk bedoeld, waren telkens net een tikkie te lang) kregen we het restaurantweekmenu uitgereikt. Zoals bekend bestaat het menu uit drie gangen, maar meestal zijn er wel uitbreidingen mogelijk. Zo ook hier, een extra tussengerecht en een extra kaasgang behoorde tot de mogelijkheden.
We kregen de wijnkaart, een overzichtelijke kaart en we besloten tot een Margaret River, Heyetesbury Chardonnay, die ons beviel. De meeste wijnen van Margaret River bevallen ons.
Een amuse kwam. DSC00401Een uit elkaar getrokken gazpacho op de manier van de kok, hetgeen resulteerde in tomaat, komkommer, gepofte kaas en poeder van olijf. Zeer smakelijk overigens met leuke texturen. Zo was de komkommer licht bevroren en de gepofte kaas mooi krokant. Een leuk begin.
De wijn werd ingeschonken, brood - vers uit de oven - met boter en olie kwam op tafel en na enige tijd kwam het voorgerecht. Terrine van Noordzee schol met pangsit van zoete ui en kappertjes, kruidensla en kerriemayonaise.
DSC00403Erbij nog wat kwartjes olijf en olijfkomkommer (nooit van gehoord en nog nooit gezien, maar smakelijk).
De terrine was meer een mousse en viel eigenlijk nogal weg tegen de prima kerriemayonaise en de leuke kruidensla, waar ook nog een gefrituurd blad van Romaine sla in zat. De pangsit was bloedheet, dus die heb ik tot het laatst laten staan, waardoor de onderkant niet meer krokant was. Overigens wel lekker deze pangsit. In zijn geheel een nogal onsamenhangend gerecht eerlijk gezegd.DSC00405
Als extra tussengerecht kregen we allebei risotto van gepofte puntpaprika, gepresenteerd als tomatenrisotto. Voor echtgenoot met gemarineerde gamba's, die hij erg lekker vond en erop een koekje met wat gefrituurd groen.DSC00404 Voor mij met gedroogde Spaanse ham, wat werd gemeld als Serranoham en het bleken rolletjes ham te zijn, weliswaar gedroogd, maar mijn verwachting was anders, ik had gedacht dat het een soort crunch van in de oven gedroogde ham zou zijn. De ham was verder smakelijk, maar voegde niets toe aan de risotto, die niet was gemaakt van risottorijst, maar van andere, niet nader te detecteren rijst. Wel smakelijk, maar te droog. Het koekje, wat ook mijn bord sierde, smaakte naar niets. DSC00406
Het hoofdgerecht, gegrilde Diamanthaas met mousseline van tuinboontjes, violette crumble, ingelegde artisjok en saus van groene peper was lekker. Het vlees was zoals het hoorde, de mousseline van tuinboontjes was iets te compact, maar wel lekker en de groentjes die er bij lagen waren mooi beetgaar. De saus was mooi pittig en sterk van smaak en maakte het gerecht compleet.
Het assortiment van drie binnen- en buitenlandse kazen lieten we voor wat het was en we gingen over tot het dessert.DSC00407
Uitgehangen Griekse yoghurt met foam van lavendelhoning, snoepjes van mango en pistache crispy. De kok zelf kwam het dessert brengen met een toelichting en dat is altijd charmant.
Het was een lekker dessert, hoewel de uitgehangen yoghurt wat frisheid miste, maar de mango maakte veel goed. Leuk dus.DSC00408
We sloten af met goede espresso in Palombini-kopjes, waarbij nog wat snoepjes kwamen en na het betalen van de rekening verlieten we Bibelot.
Wat ons betreft niet echt voor herhaling vatbaar, maar we zijn dan ook lichtelijk verwend denk ik.

Inmiddels is het restaurant gesloten.

2 gedachtes over "Bibelot in Waddinxveen"

Sophie Evertse

Haha, mild gezegd, - lichtelijk verwend-. Wat leuke en minder leuke toetsen hier dus op het "eetpallet", maar toch niet onaardig lijkt me..
1 september , 2013 om 09:33 am

Raymond

Geen reden dus om voor om te rijden... er zijn betere alternatieven. :-)
1 september , 2013 om 09:38 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl