DSC09382
DSC09382

Valuas in Venlo

Op 28 juli 2016 in Limburg, één ster.

Op onze eerste vakantiedag reden we naar Düsseldorf, daar zouden we ‘s avonds de autoslaaptrein naar Wenen pakken. Een prima gelegenheid natuurlijk om weer eens te lunchen bij Valuas. De reservering met de vermelding dat we graag gebruik maakten van het Valuas all in menu was snel gemaakt en zo tegen half twee arriveerden we bij het restaurant. Voor een overzicht van gerechten, menu’s en prijzen verwijs ik naar de website.

We waren de enige gasten deze middag. Na een vriendelijke ontvangst mochten we een tafeltje uitzoeken en wilden we wel een aperitief. Een gin/tonic voor ons beiden. Die werd buiten ons zicht ingeschonken, het bleek een Bombays gin te zijn, de tonic weet ik niet, aan botanicals doen ze hier niet.

Erbij direct drie hapjes. Op een plaatje een pizza van knolselderij met erop wat kalfswang: erg smakelijk. In een glaasje een shot van tomaatvocht met mascarpone: ook erg lekker en tot slot in een bekertje een soort ratatouille, gemaakt van diverse groenten, pesto en olijven: ook een fijn hapje, zeer vol van smaak. Leuk is dat deze hapjes ter plekke door een van de koks in het restaurant zelf gemaakt worden.

Het broodgarnituur werd neergezet, dat bestaat hier uit boter en een schaaltje met cream cheese met radijsjes, erg fris en ‘zomers. De broodbak kwam langs en we maakten onze keus. Onderwijl werd de eerste wijn ingeschonken. Een Roccafiore bianco Fordaliso 2015,  een Grechetto uit Umbria. Altijd fijn wat mij betreft.

Erbij de amuse. Een Hollandse ceviche. Pommes soufflé, gefrituurd garnalenstaartje, garnaal, uitje, kokkeltjes en wat dille. Erg smakelijk!

Het eerste gerecht bestond uit twee delen. Als eerste een aspic met heilbot, bloemkool, komkommer en groene kruiden. Om te zien en om te proeven een heel zacht gerechtje. Perfect van structuur. Zowel de aspic als de vis waren heerlijk, erg zacht maar goed herkenbaar van smaak. De bloemkool en de komkommer gaven er wat structuur aan en het viel me op dat de temperatuur op deze zeer warme dag prima was. 

Als tweede, gelijk geserveerd, een zilveren eitje. Het eitje was gevuld met een geprakt ei en afgedekt met haringkaviaar. Veel haringkaviaar, wat een heerlijke zilte toets gaf aan het zachte eitje. Door het eitje zaten nog piepkleine croutons van brood en wat groene kruiden. Een heerlijke combinatie in al zijn simpelheid.

Bij het hoofdgerecht kwam een Rosso di Montalcino, Fattoi 2014 in het glas, ook een fijne wijn. Het gerecht bestond uit runderlende, een bonbon van aubergine en boerenfrites. Het vlees was perfect van garing en heerlijk van smaak, de frietjes waren ongemeen lekker, ik had er zo wel meer van gewild eerlijk gezegd en de bonbon van aubergine met de oude kaas was ook erg smakelijk. Ook de quenelle auberginekaviaar was smakelijk en de jus verbond het geheel. Gelukkig bleef het juskannetje op tafel, want daar blieften we ook wel meer van...

Bij het dessert kregen we een glaasje Mademoiselle de Clos Dady, Sauternes 2010, een erg fijne wijn. 

Als eerste dessertje kregen we blauwe bes, yoghurt en citroen. Een heerlijk fris dessert met wat zilverpapier en suikerstengeltjes met munt, yoghurtijs, mousse van yoghurt en citroen en wat gesauteerde bosbessen. Zoals gezegd: fijn fris en prettig licht.

Vervolgens verscheen er een kopje met een dessert bestaande uit abrikoos en witte chocolade. Onderin flink wat krokantjes van abrikoos en witte chocolade. Dan een quenelle abrikozenijs, waarop een laagje witte chocolademousse met abrikozenmousse en wat krokantjes van beiden het afmaakte. Ook dit was een heerlijk fris en licht dessert en gelukkig nauwelijks zoet.

Bij de goede espresso kwam het Valuas gouden ei. Deze keer gevuld met spijs, schuim en gelei van amandel en framboos en ook dit was bijzonder smakelijk. Een waardige afsluiter van een fijne maaltijd.

Bij het afrekenen hoorden we dat de drankjes buiten het menu om voor rekening van de heer Swaghoven, die ons even kwam begroeten tijdens de maaltijd, waren, waarvoor nogmaals onze dank. Valuas is en blijft een geweldig fijn adres, heerlijk eten, fantastische wijnen en een zeer kundige zwarte brigade. 

0 gedachtes over "Valuas in Venlo"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl