DSC09382
DSC09382

De Kluizenaer in Goes

Op 7 oktober 2016 in Zeeland.

Het was weer werkgroepweekend! Weliswaar niet de formele werkgroep, maar eigenlijk een groep van op twee na vooral oud-leden, pensionado’s dus. We zouden de hele zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag doorbrengen in Goes en omgeving en twee leden hadden een vreselijk leuk programma voor ons samengesteld. Wij waren zo slim geweest om de avond ervoor al naar Goes af te reizen, omdat we best vroeg zouden beginnen. Om 10.00 uur was er koffie in Zierikzee en direct barstte de gezelligheid los, of je elkaar vorige week nog gesproken had, leuk is dat! Na een geweldig interessant bezoek aan het Watersnoodmuseum, een leuke informatieve rondleiding door Goes en als extraatje een bezoek aan het immense project om Slot Oostende te renoveren en te verbouwen naar een bierbrouwerij, restaurants, feestzalen en hotelkamers gingen we naar ons hotel (Katoen) om daar alvast te mogen proeven van de bieren van Slot Oostende. http://www.goestig.nl/schorrebock-is-meer-dan-herfstbier/(een filmpje van de proeverij, tegelijkertijd de introductie van het Schorrebock-bier). Ik verwijs voor verdere informatie daarover naar hun website. Als het allemaal klaar is, is het vast geweldig mooi, dus allemaal even een weekendje naar Goes plannen kan geen kwaad volgens mij.

‘s Avonds moest er natuurlijk met zijn allen gegeten worden en dat hadden de organisatoren nadat zij heftig hadden voorgeproefd her en der gepland bij De Kluizenaer. Ook hier verwijs ik voor verdere informatie naar hun website. De Kluizenaer ligt leuk aan de Grote Markt in Goes en is modern ingericht. Wij hadden twee tafels op de vide, waar later nog een wat kleinere groep plaatsnam, maar waar ook een viertje aan het eten was. Het was er werkelijk bloedheet en de akoestiek was abominabel, wat jammer was, maar ik zal daar verder niet over ‘zeuren’, het was zoals het was en met deze groep is het eigenlijk overal gewoon wel lollig. Ook was het er aan de donkere kant, wat van invloed is op de foto's.

Na een vriendelijke ontvangst en een hand van iemand die ik volgens mij nog kende van zijn periode bij Inter Scaldes namen we plaats en vrijwel direct verscheen er een aperitief. 

Een Hugo met vlierbloesem en champagne. En een rozenblaadje erin. Leuk bedacht, maar aan mij niet besteed, vanwege te zoet. 

De menukaartjes stonden al op tafel, attent! Het viel me op dat de bediening hier zeer attent is en heel vriendelijk, altijd prettig.

Een amuse verscheen. In een kommetje avocado met gelei van komkommer, ijs van koriander en wilde gepofte rijst. Ik vond het een leuke, frisse amuse. Ik kreeg er trek van, precies zoals een mondvermaakje bedoeld is dus.

De witte wijn werd ingeschonken. Een Sancerre, Domain Sylvain Bailly 2014. Ik ben geen heftige fan van Sancerre, deze was te doen. Het is altijd lastig om wijn voor een groep uit te zoeken.

Water werd ingeschonken, brood kwam op tafel. Boter stond er al, op een soort steen was wat boter neergelegd. Het brood (broodjes waren het) werd regelmatig rondgedeeld.

Het voorgerecht was een absoluut plaatje om te zien: rode mul / rauw gemarineerd / tomaat / verse geitenkaas / bleekselderijDe mulfilet, die licht gebrand was na het marineren, werd prachtig in hele dunne plakjes als geheel geserveerd en smaakte bijzonder lekker. Erbij tomaat met bleekselderij, crème van verse geitenkaas, ook hier een bolletje ijs van koriander en aan tafel werd nog een ‘jus’ van bleekselderij op het bord geschonken. Een zeer smakelijk, heerlijk licht en fris gerecht en zoals gezegd: een plaatje om te zien.

Het tweede gerecht was zeebaars / venkel / licht gerookte aardappel / krabjus. In een diep bord kregen we een stukje op de huid gebakken zeebaars, die bij mij uitstekend van garing was. Eronder de krabjus, die vrij zacht van smaak was. De aardappel was in de vorm van schuim te vinden en de venkel was mandoline-dun geschaafd en kort gepocheerd. Naar mijn smaak iets te veel al dente nog en ik miste een beetje de bekende venkelsmaak, maar dat kan aan mij liggen.

Er waren natuurlijk wat toespraakjes en er zat natuurlijk wat ruimte tussen de gangen, maar dat ga ik hier niet allemaal beschrijven. We gaan door met het derde gerecht. Een gok wat mij betreft, want lang niet iedereen houdt hiervan...Ik wel, dus geen probleem.

Eendenlever als terrine / gerookte eendenborst / rode biet / kers.  Op het bord een rouleau van eendenlever, gevuld met gerookte eendenborst en wat rode biet: erg smakelijk. Erop een rolletje krokant filodeeg gevuld met rode biet. Ernaast poeder van biet en ervoor ijs van kers, waar ook wat rode biet doorheen zat. Daaronder dan weer wat crumble van pistache. Ik vond het een smakelijk gerecht.

De rode wijn werd ingeschonken, een Cal Y Canto.

Erbij het hoofdgerecht. Brabants Veldhoen / BBQ spitskool / prei / oude kaas / hazelnoot.

Op het bord een flinke rol/rouleau van (bij mij) werkelijk perfect gegaarde veldhoen, sappig, gaar, uitstekend gekruid en smaakvol. Erbij wat gebakken prei en crème van prei, een crumble van hazelnoot, twee stukken spitskool die van de BGE kwamen, maar die zeiden me niet zoveel, want het was gewoon kool die niet helemaal gaar was en het geheel was afgewerkt met wat schuim met geraspte oude kaas. Als krokantje troffen we nog een stukje kippenhuid aan. Lekker! Op de spitskool na vond ik ook dit een goed gerecht. Sowieso vind ik dat hier goed gekookt wordt, zo makkelijk is het niet om voor 24 mensen een mooie maaltijd te serveren.

Het dessert was lychee / witte chocolade / roos en dat kwam in een mooi schaaltje. Onderin een soort gelei van lychee met wat rozenwater (denk ik), want de roos was duidelijk te proeven. Daar op lag een ‘schots’  van witte chocolade met een quenelle ijs van witte chocolade met rozenwater. Op de schots en op het ijs nog poeder van lychee met rozenwater. Een heerlijk dessertje, niet te zoet, fijn fris en leuke smaken.

Koffie, thee, espresso met grappa’s en eau de vie deden we beneden in het restaurant. Daar was het flink koeler. Bij de koffie kwamen nog plankjes met leuke snoepjes en zo rond middernacht sloten we de maaltijd bij De Kluizenaer af. Een fijn adres wat mij betreft zo in het centrum van Goes.

 

6 gedachtes over "De Kluizenaer in Goes"

Joost

Wat leuk, Carla, om een recensie te lezen van een restaurant in mijn geboortestad! Ik kom er regelmatig - zowel in de stad alsook bij de Kluizenaer. Het valt in Goes zelf niet mee om een goed restaurant te vinden. Voorheen hadden we de Stadsschuur nog, maar na de overdracht van die zaak en de soap die daarmee begon is er niet heel veel keuze meer als je de stad niet uit wilt. De Kluizenaer verbetert ook gaandeweg de tijd dat de zaak bestaat. Dat is, voor mij, een goed teken!
8 oktober , 2016 om 08:42 am

Carla

Hallo Joost, wat leuk dat je reageert! Ik begreep inderdaad van de organisatoren dat het nog niet zo makkelijk was iets te vinden om te eten, maar zoals je kunt lezen ben ik behoorlijk tevreden over De Kluizenaer. Hoe het er is om gewoon met zijn tweetjes te eten, weet ik natuurlijk niet, maar om zo te kunnen koken voor een grote groep vind ik knap, ik heb het weleens slechter meegemaakt. Ik vond Goes trouwens wel een erg leuke plaats, vooral het centrum dan.
8 oktober , 2016 om 09:41 am

Ab

Wat leuk om bij de snoepjes mini Zeeuwse bolusjes te zien liggen!
11 oktober , 2016 om 17:54 pm

Carla

Vond ik ook en ze waren heerlijk!
11 oktober , 2016 om 18:05 pm

Sanne

Wij gaan binnenkort een weekendje weg. Naar Goes! Dit ziet er wel erg goed uit. En leuk om te lezen dat jij het daar ook heerlijk vond. We vinden het altijd heerlijk om uit eten te gaan. We hebben in favoriet in ons dorp Zevenbergen. Dit restaurant heeft echt een huiskamer gevoel. Heerlijk ontspannen en heerlijk eten. Maar we proberen ook zeker graag andere restaurants. Dus deze komt op mijn lijstje voor over 3 weken.
13 februari , 2017 om 17:45 pm

Carla

Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie het er gehad hebben, laat je wat weten?
14 februari , 2017 om 10:23 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl