DSC09382
DSC09382

Sumo Oriental in Rotterdam

Op 14 november 2017 in Oosters, Rotterdam, Zuid-Holland.

We hadden bezigheden in Rotterdam en het was lunchtijd. Ik had trek in Oosters. Geen idee meer hoe ik het wist, maar op de Kortekade zit sinds enige tijd Sumo Oriental. Zelf schrijven ze over Sumo Oriental: ‘Het verschil tussen Sumo en Sumo Oriental zit hem in de service, kwaliteit van het eten, en de exclusiviteit van het interieur. Wij willen dat mensen echt komen genieten van verschillende Aziatische gerechten die met zorg worden geserveerd. Onze kaart bestaat uit meer dan 40 kleine gerechten die geschikt zijn voor “shared dining”, zodat u van meerdere smaken en gerechten kunt genieten.’

Ook all-you-can-eat, maar tijdens de lunch met een extra concept: 4 of 6 gerechtjes (15.50 of 19.50) kiezen van de kaart voor een vast bedrag. Bovendien spraken de gerechtjes me zeer aan, heel anders namelijk dan in de grote Sumo’s in Rotterdam en Den Haag. Zo ook het restaurant, dat is veel kleiner en min of meer opgedeeld in compartimenten.

We begonnen met een tapje en een glaasje Sauvignon, Urmenenta, Chili, waarbij wat kroepoek kwam. De kaart staat op tafel en de vriendelijke bediening gaf een uitleg.

We begonnen met de Zalm Sashimi en het Tonijn Trio (sashimi, nigiri, maki).

De Sashimi van zalm bestond uit 6 plakjes uitstekende zalm, drie gemarineerd, drie rauw en ze smaakten prima.

Het Tonijn Trio bestond uit sashimi, nigiri en een Californian roll. Vers gemaakt, de rijst nog lauw en perfect op smaak, ook dit smaakte uitstekend. Heerlijk verse tonijn.

We gingen verder met de Shrimp & Crispy Rolls (garnaal & crispy maki) en de Spicy Sushi Rolls.

De Shrimp & Crispy Rolls waren geweldig lekker, vooral ook omdat de rijst volledig krokant was, maar niet zo krokant dat de korrels niet meer herkenbaar waren. De vulling van garnaal was heerlijk. De sushi met de krokante garnalenstaart was ook heerlijk, de rijst ook nog licht lauw, de garnalenstaart goed warm. Uitstekend vond ik dit.

De Spicy Sushi Rolls waren een plaatje om te zien, vier ervan waren bestreken met behoorlijk gekruid poeder, de andere vier met wasabimayonaise. Ook hier was weer duidelijk te proeven dat ze net gemaakt waren. Ook deze waren heerlijk.

De volgende ronde was de Thaise Beef Salade en de Zeebaars met gegrilde groenten.

De Thaise Beef Salade was ook al erg lekker. Verse sla, flink wat pepertjes, heerlijke lapjes biefstuk, nog mooi rosé en een lekker pittige dressing.

De zeebaars was perfect van garing en de rijst erbij paste goed bij de gembersaus. Ook de groene asperge was nog prettig beetgaar. We hadden wel wat meer groenten verwacht, maar ach, een kniesoor.

Onze derde ronde bestond uit mosselen in Thaise Chili saus en uit Sate Kambing (Lamspies in Balisaus). Over de Sate Kambing kan ik kort zijn: die was heerlijk. Geen geit, dat is waar, maar toch....Uitstekend vlees, perfect gegrild en heerlijk van smaak met de lekkere saus erbij.

Ook de mosselen vond ik erg smakelijk, ondanks hun grootte (ze waren namelijk gigantisch). Behoorlijk pittig, maar toch bleven de mosselen overeind. Knap vond ik dat. De maïs gaf er een licht zoete toets aan.

We sloten de maaltijd af met Spicy Tori Karaage (pittige gefrituurde kipstukjes), die werden gepresenteerd met een limoenmayonaise. Heerlijk krokante pittige kipstukjes kregen we met een lekkere frisse limoenmayonaise. Veel meer hoeft dat niet te zijn dus.

Ook hadden we nog gegrilde eend met gember-teriyajkisaus en het wordt saai, maar ook dit was erg lekker. Perfect gegrilde eend met een heerlijke saus en witte rijst. Ook dit ging tot de laatste korrel op.

Sumo Oriental is een aanwinst wat mij betreft. Geen ‘vreetschuur’, fijne gerechten, goede ingrediënten, goede bediening en je zit er prettig. We keren zeker terug. Voor de goede lezer: de Shrimp & Crispy Rolls en de gegrilde eend hebben we twee keer besteld...

 

0 gedachtes over "Sumo Oriental in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl