DSC09382
DSC09382

Vlaar in 's Graveland

Op 25 februari 2018 in Noord-Holland.

Op 11 februari reden we naar ’s Graveland, vrienden van ons gaven daar een lunch om te vieren dat een van hen een kroonjaar had en ook omdat ze een flink aantal jaren samen waren. De lunch vond plaats bij restaurant Vlaar in ’s Graveland, een mij volledig onbekend restaurant. Omdat het om een groep van rond de 20 personen ging hadden we een aparte ruimte, die keurig gedekt was.

Na de champagne werden we aan tafel genood. Water en wijn, een witte Pinot Grigio, Mezzocorona, Trentino, reserva 2016 werden ingeschonken en de voorgerechten verschenen. Er was telkens keus uit vlees of vis en het tussengerecht stond vast voor iedereen.

Ik opteerde deze middag voor vis en mijn voorgerecht was gerookte forel, suikersla, emulsie van dille, aardappelkaantjes. De sla had een prettige vinaigrette gekregen en op de sla lagen bolletjes mousse met forel met een duidelijke forelsmaak. De dille lag in toefjes verspreid op het bord en de aardappelkaantjes lagen er als crunch overheen. Partjes radijs maakten het gerechtje af. Een fris en smakelijk gerecht.

Het tussengerecht zag er eerlijk gezegd niet heel mooi uit, maar was wel smakelijk. Het ging om spliterwtenmousse, roggebroodcrumble, knolselderij, schuim van rookworst. Gedeconstrueerde erwtensoep zou ik zo zeggen. Leuk bedacht en de suggestie van erwtensoep haalde men ruim. Goed dus.

Mijn hoofdgerecht was skrei, beluga linzen, kreeftenmayonaise, seizoensgroenten. Een flink stuk goed gebakken skrei lag op aardig wat linzen. Erbij de kreeftenmayonaise en de seizoensgroenten, bestaand uit een worteltje, wat sugarsnaps, crème van knolselderij en crème van pompoen. Ook dit vond ik een goed gerecht. Behoorlijk knap om voor een gezelschap van deze grootte zulke goede gerechten qua bereiding uit te serveren.

Als dessert had ik gekozen voor de selectie binnen- en buitenlandse kazen en ik kreeg een bordje met drie soorten kaas, twee halve druiven, wat noten en nog wat bijgerechtjes. Ook de kaas was goed op smaak.

Bij de koffie en thee verschenen nog lekkere snoepjes, waarmee we de lunch al babbelend en grappend afsloten. Een zeer genoeglijke middag was het en de ambiance en kwaliteit van het restaurant hebben daar mede aan bijgedragen.

0 gedachtes over "Vlaar in 's Graveland"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl